Kabel internet vergelijken

Kabel internet vergelijken

Wil jij een kabelinternet abonnement afsluiten? Bij Slimster kun je alle providers vergelijken op prijs, internetsnelheid en extra diensten. Internet via de kabel is tegenwoordig erg snel en biedt een stabiele verbinding, vaak inclusief televisiepakket. Op zoek naar de beste deal? Doe de postcodecheck en vergelijk providers en pakketten op jouw adres!

Aanbieders kabelinternet vergelijken

Wat is kabelinternet?

Wanneer je internet via de kabel krijgt, maak je gebruik van de kabel die eigenlijk bedoeld is voor de televisie. Tegenwoordig is het echter ook mogelijk om deze kabel te gebruiken voor telefonie en internetten. Hierdoor is het niet mogelijk om alleen kabelinternet te nemen. Je moet er ook een televisiedienst bij kiezen. Zo krijg je internet en tv via de kabel voor een vaste prijs.

Inmiddels is 97% van het kabelnetwerk in Nederland voorzien van glasvezel. Hierdoor krijg jij een hele hoge internetsnelheid en een stabiele verbinding. Downloaden en uploaden gaat even snel en de kans op storingen is miniem. Vanaf de wijkkast gaat kabelinternet via de COAX-kabel jouw huis in. Om er voor te zorgen dat internet, tv en bellen elkaar niet verstoren scheidt een modem de bandbreedte. Met internet via de kabel kun je profiteren van snelheden tot wel 400 mb/s.

Voordelen kabelinternet

Nadelen kabelinternet

  • Geen vrije keus uit internetproviders
  • Verplicht om ook digitale tv af te nemen

Internet via de kabel, glasvezel of toch ADSL?

Welk internetabonnement moet je kiezen? Dit is natuurlijk afhankelijk van jouw wensen. Kabelinternet biedt een hoge snelheid en stabiele verbinding. Helaas ben je afhankelijk van de provider in jouw wijk. Vaak is dit Ziggo, maar bijvoorbeeld in Zeeland is DELTA de aanbieder. Omdat er geen vrije concurrentie is, ligt de prijs voor kabelinternet hoger.

ADSL is een goede optie wanneer je op zoek bent naar goedkoop internet. ADSL / VDSL heeft echter een aantal nadelen. Zo is de maximale snelheid lager én bestaat er een verschil tussen dowloaden en uploaden. De uploadsnelheid is lager. Bovendien verschilt de snelheid die je werkelijk ontvangt vaak sterk met de maximale snelheid. Hoe verder je van de wijkcentrale woont, des te trager je internetverbinding is.

Door voor glasvezelinternet te kiezen ben je voorbereid op de toekomst. Glasvezel biedt de allersnelste verbinding (tot wel 1000 Mbps) en is perfect voor veelgebruikers. De beste alles in 1 pakketten zijn vaak glasvezel abonnementen. Hoewel de prijs hoger ligt, heb je wel vrije keus uit providers en hierdoor kun je veel korting scoren.

Kabel internet en TV

Bij kabelinternet krijg je dus standaard een televisiepakket. Televisie is een basisdienst die je verplicht moet afnemen als je wilt internetten via de kabel. De aanbieders van kabelinternet bieden dus ook digitale TV. Wil je alle pakketten vergelijken? Kijk dan ook goed naar het zenderaanbod en extra's zoals Interactieve TV.

Je kunt dus digitaal tv kijken met een kabel-abonnement. Maar in de slaapkamer kun je nog gebruik maken van de analoge aansluiting. Toch willen veel kabel aanbieders dit afbouwen, om meer ruimte te maken voor hun digitale aanbod. Zo kun je bij Caiway niet meer analoog tv kijken en heeft Ziggo het analoge zenderpakket al flink verkleind. De kwaliteit van tv kijken via de kabel is, net zoals vaste telefonie, 'dik in orde' volgens de Consumentenbond.

Beste (kabel)internet providers

Via Slimster kun je alle internetproviders vergelijken op kenmerken die jij belangrijk vindt. Voor kabelinternet ben je toegewezen op de provider in jouw regio. Vaak is dit Ziggo, Caiway of Delta. Deze providers hebben alleenrecht en je kunt dus niet kiezen voor een andere aanbieding. Voor ADSL en glasvezel heb je vrije keus uit de aanbieders.

Postcodecheck en overstappen

Wil jij overstappen van internet provider? Doe dan de postcode check bij Slimster en zie direct welke kabelaanbieder jij kunt ontvangen. Vergelijk volgens het aanbod van providers als Ziggo en Caiway op prijs, snelheid en zenderpakket. Heb jij een abonnement voor kabelinternet gevonden die voldoet aan jouw eisen? Dan kun je gemakkelijk oversluiten. Klik door naar de provider en vul jouw gegevens in. De aanbieder zal jouw abonnement vervolgens in orde maken. Uiteraard heb je altijd 14 dagen bedenktijd en kun je kosteloos annuleren.

  • Vergelijk alle kabel aanbieders op jouw adres
  • Altijd de laagste prijs voor internet (+ tv en bellen)
  • Makkelijk overstappen naar nieuwe provider

Of toch een alles-in-1 pakket?

Gebruik jij geen vaste telefoon meer thuis? Dan is een basis kabelabonnement met internet en tv een uitstekende keus. Vind jij het toch wel prettig om een huistelefoon te gebruiken? Ga dan voor een alles-in-1 pakket. Alle kabelaanbieders hebben diverse combinatiepakketten in hun aanbod. Zo combineer jij het gemak van snel internet, digitale televisie en bellen in één abonnnement.

Deze alles in 1 pakketten bieden nog meer voordelen. Je krijgt namelijk vaak extra korting als je alle diensten afneemt bij 1 provider. Hierdoor ben je goedkoper uit dan wanneer je verschillende abonnementen bij andere providers afsluit. Via Slimster kun je alle internetproviders en pakketten vergelijken. Wij helpen jou altijd bij het vinden van de beste aanbieding!