TV abonnement zonder internet

Pascal van de Beek
Content Specialist
5 minuten

Wil jij graag televisie kijken en de beschikking hebben over een groot zenderpakket, zonder dat je hierbij een internet abonnement moet afsluiten? Dan is het tegenwoordig lastig om een geschikte provider te vinden. Bijna alle providers bieden voornamelijk internet en tv abonnementen of alles-in-1 pakketten aan. Gebruik jij het internet thuis eigenlijk niet? Dan kun je geld besparen met een TV abonnement zonder internet. Op Slimster leggen we jou uit welke opties je hebt en waar je op moet letten!

  • Ontvang alle digitale tv zenders die jij nodig hebt
  • Betaal niet voor internet en / of vast bellen
  • Vergelijk tv abonnementen zonder internet

Wil jij een tv pakket zonder internet abonnement?

Als je thuis geen vast internet gebruikt, dan wil je niet extra betalen voor een combinatie-abonnement met internet, tv en vast bellen. Kijk je alleen televisie? Dan is een tv abonnement zonder internet de beste keus. Maar bestaat dit eigenlijk wel? Bij het vergelijken van providers en internet pakketten kom je namelijk vooral Alles-in-1 pakketten tegen. Gelukkig zijn er een aantal tv providers die Alleen TV aanbieden, zonder dat je hierbij een internetabonnement nodig hebt.

Voordat je een tv abonnement zonder internet gaat afsluiten is het belangrijk om jouw wensen in kaart te brengen. Bedenk van te voren welke zenders je vaak kijkt en kijk ook welke extra zenderpakketten je nodig hebt. Denk bijvoorbeeld aan ESPN om elke week voetbal te kijken, maar misschien wil je ook wel Formule 1 kunnen kijken (eventueel zonder Ziggo tv abonnement).

Digitale tv of analoge tv

Ben jij nog gewend aan de oude manier van televisiekijken, via het analoge signaal? Dan zal je bij het overstappen naar een nieuwe tv provider gebruik gaan maken van digitale televisie. Analoge tv wordt namelijk niet meer verder ontwikkeld en aanbieders zijn gestopt met het aanbieden van deze techniek. Gelukkig heeft digitale tv veel voordelen!

Het digitale signaal zorgt ervoor dat jij als kijker de keus hebt uit veel meer zenders en dat de beeldkwaliteit veel beter is (Full HD of 4K). Bovendien maakt digitale televisie het mogelijk om gebruik te maken van interactieve tv functies. Je kunt programma's terugkijken, live tv pauzeren en zelfs programma's opnemen. Om digitaal tv te kunnen kijken gebruik je de meegeleverde decoder van de provider, of steek je de CI+ module in de televisie als deze hier geschikt voor is.

televisie abonnement zonder internet

Alleen TV abonnement providers

Benieuwd naar alle mogelijkheden voor tv zonder internet abonnement? Om digitale tv te ontvangen ben je niet afhankelijk van een glasvezel of ADSL verbinding. Je kunt namelijk ook televisie via de kabel kijken. Het tv-signaal wordt dan via de coax-kabel naar je huis verstuurd en deze kabel kun je rechtstreeks op je tv of decoder aansluiten. Ook Digitenne en satelliet tv behoren tot de opties als je tv wil kijken zonder internet te hoeven afsluiten.

Provider Prijs per maand Techniek
Ziggo € 19,95 Kabel tv
KPN € 18,00 Digitenne
Caiway € 22,95 Kabel tv
CanalDigitaal € 19,95 Satelliet tv

Ziggo tv

Bij Ziggo kun je kabel tv afsluiten met 50+ zenders en 40 radiozenders. Bovendien kun je live sportwedstrijden kijken met Ziggo Sport. In 2024 betaal je 19,95 euro per maand voor Ziggo Kabel TV. Je hebt geen mediabox of speciale afstandsbediening nodig, wel heb je een televisie nodig met DVB-C tuner. Gelukkig hebben bijna alle (nieuwe) tv's een dergelijke ingebouwde digitale tuner. Het tv abonnement van Ziggo is bovendien maandelijks opzegbaar en aanpasbaar.

Mooi voordeel van Ziggo televisie is dat je me Ziggo Sport alle topwedstrijden kunt kijken. Zo kijk je onder andere Spaans, Engels en Italiaans voetbal, Formule 1, NBA basketbal, rugby, golf en atletiek.

KPN Digitenne

Wil jij graag televisie kijken, maar niet vastzitten aan een internet abonnement? Dan is KPN Digitenne een uitstekende oplossing. Digitenne biedt namelijk digitale televisie, zonder dat je internet of zelfs een coax kabel nodig hebt. Met Digitenne van KPN kun je digitale televisie waar je maar wil ontvangen. De Digitenne tv-ontvanger pikt het digitale DVB-T2 signaal op die worden uitgezonden via de KPN zendmasten in de ether.

De tv-ontvanger kun je eenvoudig aansluiten op je televisie en zo kijk je binnen no-time tv in Full HD beeldkwaliteit. Groot voordeel is dat je tot 3 tv's kunt aansluiten met 1 Digitenne abonnement. Zo kun je de televisies in de woonkamer, slaapkamer en zelfs in de tuin aansluiten op KPN tv. Digitenne is ook populair voor draadloos televisie kijken op de camping of op de boot. Nadeel is dat je (nog) geen Ultra HD beeldkwaliteit kunt ontvangen.

Het basis Digitenne abonnement kost 18,00 euro per maand en is na een contractduur van 1 jaar maandelijks opzegbaar.

tv abonnement zonder internet

Caiway tv

De provider Caiway is tegenwoordig bekend door hun hoge kwaliteit glasvezel abonnementen voor internet en tv. Maar wist jij dat je via Caiway ook tv kunt kijken zonder een internet pakket af te moeten sluiten? Met Basic TV ontvang jij meer dan 70 zenders via de coax-kabel. Je hebt in de meeste gevallen geen extra apparatuur nodig, want de meeste tv's hebben al een ingebouwde HD-ontvanger.

Het standaard Basic TV pakket van Caiway kost 22,95 euro per maand. Wil je meer zenders ontvangen? Dan heb je de keus uit 11 extra zenderpakketten, waaronder entertainment en sport.

Wil je tv kijken zonder een internet abonnement af te moeten sluiten? Kabel televisie van Ziggo of Caiway is een goede optie, maar ook KPN Digitenne en CanalDigitaal (via satelliet) behoren tot de mogelijkheden!

CanalDigitaal

Een van de bekendste aanbieders van tv zonder internet is natuurlijk CanalDigitaal. Met CanalDigitaal ontvang je satelliet televisie en heb je toegang tot meer dan 200 zenders, waarvan 60 in HD-kwaliteit. Hiervoor heb je wel een schotel aan huis nodig om het tv-signaal van de satelliet op te vangen. Doordat je het tv-signaal rechtstreeks via de satelliet ontvangt is de beeldkwaliteit hoog en kun je extra veel zenders kijken.

Het voordeel van satelliet tv is dat je dus overal ter wereld het signaal kunt ontvangen. Dit betekent dat je op de camping dus ook Nederlandse tv-zenders kunt kijken. Dit gaat met tv via internet lastiger, omdat vanwege uitzendrechten sommige zenders niet beschikbaar zijn in het buitenland.

Gratis internet offertes?
Geheel vrijblijvend