Welke HD-zenders zijn er in Nederland?

Inmiddels worden we vermoeid met alle persberichten over welke digitale tv aanbieder nu weer een HD kanaal heeft toegevoegd aan zijn portfolio. Nu volg ik het aardig op de voet, maar ik kan mij voorstellen dat wanneer je aan het oriënteren bent het aanbod overweldigend wordt. Hieronder probeer ik zo kort en bondig mogelijk het actuele aanbod te tonen zodat wellicht de keuze iets makkelijker wordt.

KPN HD-zenders

Om maar meteen met de deur in huis te vallen valt de optie om Digitenne te bespreken direct af. Digitenne heeft momenteel geen mogelijkheid om HD uit de lucht te pakken en dus kan ook via deze manier geen HD worden ontvangen. Momenteel biedt KPN hun HD aanbod aan via Interactieve TV (IPTV). Bij KPN heb je de keuze uit drie verschillende pakketten voor televisie (+ internet). Internet & TV Basis biedt 75 tv-zenders, waarvan 35 in HD. Dit pakket kost 51,50 per maand.

Het meest gekozen pakket is Internet & TV voor 61,50 per maand. Hierbij krijg je 2 HD tv-ontvangers en kun je live TV opnemen. Tot slot kun je kiezne voor het Internet & TV 4K pakket voor 71,50 per maand. Hiervoor krijg je sneller internet en ultra hd beeldkwaliteit. Via KPN heb je dan de beschikking over de volgende zenders in HD kwaliteit.

kpn hd zenders

Tele2 HD zenderaanbod

Tele2 maakt gebruik van het netwerk van KPN en derhalve zou je ook denken dat Tele2 hetzelfde aanbod heeft als KPN als het gaat om HDTV. Helaas is niets minder waar. Bij Tele2 worden een aantal andere zenders in HD aangeboden. Overige zenders zijn tot op heden nog niet beschikbaar. Of deze beschikbaar gaan komen is onbekend. Daarnaast moet je bij Tele2 verplicht een compleet pakket afnemen met internet er nog bij.

Momenteel kun je internet + tv bij Tele2 afnemen vanaf 29 euro per maand. Het meest gekozen pakket is echter Basis voor 35 euro per maand. Hierbij krijg je 52 zenders en internet tot 60 mb/s. Wil je sneller internet? Dan kun je voor het Extra pakket kiezen, welke 37 euro per maand kost.. Via Tele2 heb je dan de beschikking over de volgende zenders in HD kwaliteit.

tele2 hd zenders

Canal Digitaal HD

CanalDigitaal heeft de laatste tijd hun aanbod flink verbeterd en uitgebreid. Zo zijn nu een behoorlijk aantal zenders in HD te ontvangen via de satelliet voor een scherpe prijs. Voor slechts 22,95 euro per maand is BasisHD al beschikbaar met ruim 56 zenders in normale kwaliteit en 21 zenders in HD kwaliteit. Hiervoor is geen apart internetabonnement nodig.

Ook kun je bij CanalDigitaal kiezen voor Familie HD met 77 zenders waarvan 30 in HD. Het duurste pakket is Entertainment HD voor 34,95 per maand, waarbij je 90 zenders ontvang (37 in HD). Al deze pakketten bieden meer dan 170 extra zenders, waarvan 41 in HD-kwaliteit. Momenteel biedt CanalDigitaal de volgende zenders aan in HD:

canal digitaal hd zenders

Ziggo HD zenders

Ziggo is een van de kabelaars die onlangs ook is begonnen met het aanbieden van HD televisie via digitale televisie. Voor het ontvangen van de HD zenders moet je net als bij KPN beschikken over het standaard televisie abonnement. Je kunt bij Ziggo kiezen voor TV + Internet vanaf 48,50 per maand. Je krijgt dan tot 129 zenders, waarvan 46 in HD. In tegenstelling tot KPN heb je bij Ziggo geen internetabonnement nodig om digitale televisie te kunnen kijken. Je hebt dan ongeveer voor 35,- euro per maand een leuk pakket met de volgende zenders in HD:

Ziggo HD zenders

Caiway zenderaanbod in High Definition

Caiway is de eerste aanbieder van televisie die HD televisie standaard in hun basisabonnement heeft opgenomen. Er zijn dus geen extra kosten verbonden aan het ontvangen van HD zenders bij deze kabelaar. Voor het ontvangen van bepaalde extra HD zenders worden wel kosten gerekend. Ook is het belangrijk om te controleren of glasvezel op jouw adres wel mogelijk is. Zo ja, dan krijg je de standaard zenders zoals Nederland 1, 2, 3, RTL4, RTL5, RTL7, RTL8, SBS6, Net5, Veronica, België Een, België Ketnet, ARD, ZDF en Eurosport in HD.

Voor 9,95 euro per maand extra komen er extra zenders bij zoals Discover Channel, National Geographic, History Channel, Brava, Animal Planet, BBC, Sundance Channel, Food Network Channel, MTVN, Mezzo Live HD, Penthouse HD, Fashion TV en Rush. Hiermee heeft Caiway momenteel het grootste aanbod in HD televisie in Nederland voor een vast lage prijs.

Caiway HD zenders

T-Mobile ook HD?

Welke HD-zenders zijn er in Nederland?

Het bedrijf staat niet echt bekend om zijn televisieaanbod, maar dit komt ook, omdat de provider sinds kort de ISP Online heeft overgenomen. Het aanbod van Online is nu opgenomen in T-Mobile en gaat ook als aanbieder T-Mobile verder. In hun eigen pakket biedt T-Mobile geen HD-zenders aan, maar door een samenwerking met CanalDigitaal is het wel mogelijk om alsnog HDTV te kijken. Je kijkt dan wel televisie via de schotel! Het aanbod van T-Mobile met betrekking tot de zenders in HD is exact gelijk aan het aanbod van CanalDigitaal. Voor een actueel aanbod verwijzen wij dan ook een stukje terug naar CanalDigitaal.

t-mobile hd zenders