Zakelijk internet vergelijken

Heb jij een groot bedrijf, startende onderneming of werk je als ZZP'er? Dan wil je natuurlijk een veilige en stabiele internetverbinding. Providers als Ziggo, KPN en XS4ALL bieden zakelijk internet aan. Wil jij zakelijk internet vergelijken op prijs, internetsnelheid en alle extra's? Voor bedrijven is zakelijk glasvezel internet het meest gebruikt. Doe de postcodecheck bij Slimster en vergelijk alle internet pakketten geschikt voor jou als ondernemer. Vind direct de goedkoopste aanbieding!

Providers zakelijk internet vergelijken

Verschil zakelijk internet en particulier internet?

Als particulier kun je diverse internetabonnementen afsluiten. Zo heb je de keus uit onder andere internet en tv, alles in 1 pakketten en alleen internet. Ook heb je keus uit ADSL, kabelinternet en glasvezel als aansluiting. Deze keuzevrijheid heb je als zakelijk internet gebruiker ook. Je hebt de keus uit verschillende pakketten en abonnementen. Wist je dat je als ondernemer er ook voor kunt kiezen om consumenteninternet te nemen?

Maar wat is dan precies het verschil tussen zakelijk internet en particulier internet? Bij zakelijke internetpakketten krijg je extra diensten, die speciaal ontwikkeld zijn voor bedrijven. Aanvullende internetdiensten voor ondernemers zijn onder andere PIN betalingen, vaste ip-adressen, alarmdiensten en 24/7 klantenservice.

Door deze extra diensten is zakelijk internet duurder dan een particulier abonnement. Voordeel is wel dat deze kosten aftrekbaar zijn bij de belasting en je de BTW kunt terugvragen.

Voordelen internet zakelijk

  • Razendsnel internet en altijd online
  • PIN betalingen, vast ip-adres en 24/7 helpdesk
  • Kosten abonnement zakelijk aftrekbaar
  • Zelf pakket samenstellen

Nadelen internet zakelijk

  • Duurder dan particulier internet
  • Niet alle providers hebben zakelijk internet

Aanvullende diensen zakelijk internet

Zoals gezegd zit het verschil tussen zakelijk internet en particulier internet in de extra diensten. Voor jouw bedrijf of onderneming kunnen bepaalde services belangrijk zijn, die voor een consument geen waarde hebben. Zo bieden zakelijke internetabonnementen de mogelijkheid tot PIN-betalingen, vaste IP-adressen en alarmdiensten. Afhankelijk van jouw type onderneming kun je zakelijk internet vergelijken. Dus wat heb jij nodig?

Een zakelijk internet pakket biedt echter ook de extra opties van 'normale' internetpakketten. Denk bijvoorbeeld aan Interactieve TV, Live TV pauzeren en een gratis monteur bij aansluiting van je pakket. Wil je als ondernemer / ZZP'er dus ook deze digitale tv opties? Dan is dit zeker mogelijk. Is bellen belangrijk in jouw bedrijf? Dan kun je kiezen voor internet en onbeperkt vast bellen, zelfs met meerdere telefoonlijnen.

Zakelijk internet pakketten bieden meer dan particulier internet. Dit zie je ook terug in de prijs. Houd er wel rekening mee dat de getoonde prijzen in de vergelijker exclusief BTW zijn.

Glasvezel, kabel of ADSL abonnement?

Ook als zelfstandige ondernemer heb je de keus uit ADSL, kabel en glasvezel. Een ADSL abonnement is de goedkoopste optie, maar wel de minst snelle. Bovendien is de internetverbinding minder stabiel en gevoelig voor storingen. Kabelinternet is een stuk sneller en loopt voor een groot deel via het glasvezelnetwerk. Hier dien je echter wel een televisiepakket bij te kopen, omdat de verbinding via de televisiekabel loopt. Niet voor ieder bedrijf is een tv-aansluiting echter nodig.

Wil je jouw bedrijf voorzien van het allersnelste internet en de meest constante verbinding? Dan is glasvezel internet echt de beste keuze. Met glasvezel kun je een downloadsnelheid en uploadsnelheid tot wel 1000 mb/s realiseren. Bovendien is de snelheid voor downloaden en uploaden gelijk en is het glasvezelnetwerk erg stabiel. Dit is noodzakelijk wanneer bedrijven altijd online moeten zijn en internetstoringen funest zijn voor bestellingen en betalingen.

Zakelijk internet providers

Op zoek naar goedkoop zakelijk internet? Bij Slimster kun je alle zakelijk internet pakketten vergelijken van bekende providers als Ziggo, KPN en XS4ALL. Doe de postcode check en vergelijk alle aanbiedingen. Zo vind je de beste deal voor zakelijk internet. Wil je internet, tv en bellen van andere providers vergelijken? Check hieronder alle aangesloten aanbieders.

Zelfstandigen of ZZP'ers

Ben jij een startende ondernemer en werk je als ZZP'er? Dan is de kans groot dat je kiest voor een particulier internetabonnement. Je werkt vaak vanuit huis en gebruikt het internet en tv pakket zowel zakelijk als privé. Maar ook voor een beginnende zelfstandige is een zakelijk internet pakket een prima keus. Op je factuur staan de BTW-kosten namelijk apart genoemd. Dit maakt je administratie en BTW-aangifte weer een stukje makkelijker.

Ook is een vast ip-adres handig wanneer je een website hebt en een FTP-server wilt hosten. En voor veel zelfstandigen zal het een welkome toevoeging zijn om PIN-betalingen te kunnen ontvangen.

MKB en winkeliers

Voor een MKB-bedrijf heeft zakelijk internet ook veel voordelen, zoals de BTW-factuur, PIN-betalingen en goede bereikbaarheid van de klantenservice. De hoge snelheid en betrouwbaarheid van zakelijke internetpakketten is ook wenselijk wanneer je met meerdere mensen tegelijk online werkt aan jouw bedrijf of winkel.

Haal jij veel omzet uit je webwinkel? Dan is het belangrijk dat deze altijd online is en veel bezoekers kan verwerken tegelijkertijd. Anders loop je bestellingen en dus inkomsten mis. Met zakelijk internet bied je jouw klanten een veilige internetomgeving voor online bestellingen. Deze is beveiligd voor iDeal betalingen en heeft weinig last van downtime.

Grote bedrijven

Heb jij een groot bedrijf? Dan is een maatwerk internet pakket waarschijnlijk de beste keuze. Dit kun je namelijk helemaal afstemmen op wat jouw onderneming nodig heeft. Grote bedrijven moeten snel kunnen uitbreiden, denk bijvoorbeeld aan een onbeperkt aantal e-mailadresen, intranet of AFAS koppeling en andere ICT-oplossingen.

Daarnaast is het voor grotere bedrijven en winkelketens nog belangrijker dat de internetverbinding stabiel is en (bijna) nooit last heeft van storingen. Deze maatwerkpakketten voor zakelijk internet zijn een stuk duurder, maar bieden jou wel alle mogelijkheden die je wenst.

Zakelijk internetpakket vergelijken

Heeft jouw bedrijf een passend zakelijk internetpakket nodig? Wil jij als startende ondernemer graag zakelijk internet vergelijken? Dan ben je bij Slimster aan het juiste adres. In de vergelijker hierboven kun je de zakelijke internet abonnementen van ZIggo, XS4ALL en KPN vergelijken op prijzen, snelheid en extra diensten. Bepaal eerst wat jouw zaak nodig heeft en vergelijk vervolgens de beschikbare pakketten. Via Slimster vind je altijd de beste aanbieding voor zakelijk internet, eventueel inclusief televisie en vaste telefonie.

  • Alle zakelijke internet providers vergelijken
  • Vind direct de laagste prijs voor jouw pakket
  • Eenvoudig overstappen en elke maand besparen

Postcodecheck en overstappen

Op zoek naar het goedkoopste zakelijk internet abonnement? Doe de postcodecheck en zie direct welke aanbiedingen beschikbaar zijn op jouw zakelijke adres. Vergelijk kieskeurig en vind het internetpakket dat past bij jouw onderneming. Wil je overstappen? Dit gaat heel makkelijk! Klik door naar de website van de provider en vul je gegevens in. Vervolgens wordt jouw nieuwe zakelijke abonnement in orde gemaakt. Net zoals bij particuliere abonnementen heb je weer 14 dagen bedenktijd en kun je kosteloos annuleren!