TV kijken zonder kabel

Wil jij televisie kunnen kijken op meerdere plekken in huis, zonder daarbij kabels door te hoeven trekken. Of heb jij een lekkere overkapping in de tuin waar je een tv wil neerzetten? Dan is tv kijken zonder kabel een uitkomst. Tegenwoordig kun je op verschillende manieren draadloos tv kijken, dus zonder de coax kabel. Bij Slimster leggen we je precies uit hoe jij kunt genieten van draadloze tv voor optimaal kijkgemak!

Internet & tv providers vergelijken

Wat is tv kijken zonder kabel?

Tv kijken zonder kabel is je tv abonnement draadloos aansluiten op je televisie. Normaal gesproken ontvang je kabel tv, waarbij je gebruik maakt van een coax kabel en aansluiting. Het tv signaal komt uit de grond via de kabel naar binnen. Heb jij geen coax aansluiting in huis, of geen zin om kabels door te trekken? Dan biedt draadloze tv uitkomst.

Kijk je zonder kabel tv dan pik je het signaal op uit de lucht en dit kan op verschillende manieren. Zo kun je bijvoorbeeld gebruik maken van satelliet tv, een Chromecast met Google TV, Apple TV, KPN Digitenne of tv kijken via internet.

Voordelen tv kijken zonder kabel

 • Je hebt geen coax aansluiting meer nodig
 • Eenvoudig op meerdere kamers tv kijken
 • Ook in tuin of caravan televisie kijken
 • Goedkoop tv abonnement mogelijk
 • Interactieve tv opties gebruiken

Nadelen tv zonder kabel

 • Je hebt snel internet nodig
 • Kans op storingen in het WiFi signaal

Beste opties draadloos tv kijken

Vroeger was het echt nodig om tv te kijken via de coax kabel. Alleen via de kabel kon je namelijk een scherpe beeldkwaliteit ontvangen. Tegenwoordig is dit ook prima mogelijk zonder kabel en coax-aansluiting. Draadloos televisie kijken kan dus in de allerbeste kwaliteit, omdat internet en tv technieken enorm zijn verbeterd. Maar welke opties voor tv kijken zonder kabel zijn er? Wij leggen hier de beste opties uit.

TV kijken via internet

Tegenwoordig is snel en stabiel internet voor iedereen verkrijgbaar, zowel thuis als op je mobiele telefoon. Je kunt dus ook eenvoudig tv kijken op je smartphone. Bijna alle providers hebben wel een Online TV App waarmee je dezelfde zenders op je telefoon kunt kijken als je op de televisie ontvangt. Met jouw tv abonnement kun je dus ook op andere plekken televisie kijken. Perfect wanneer je op een terrasje zit en even de Formule 1 kwalificatie wil kijken, of wanneer je een weekendje weg bent en toch jouw favoriete programma wil zien.

Omdat 4G en 5G internet een erg snelle internetverbinding leveren, kun je op je smartphone tv kijken in hoge kwaliteit. En dit zonder dat je last hebt van haperend beeld. Natuurlijk verbruikt dit wel veel data en daarom raden wij een abonnement met onbeperkt data aan als je graag tv wil kijken op je telefoon.

Ook bieden grote providers als KPN, XS4ALL, Tele2 en Online.nl tv via de telefoonkabel (ADSL of glasvezel). In plaats van een aansluiting op de coax kabel gebruik je een utp kabel om de tv ontvanger op het modem aan te sluiten. Je kunt er echter voor kiezen om een draadloze verbindingsset te gebruiken en de utp kabel te vervangen.

tv kijken zonder kabel

Satelliet TV

TV kijken zonder kabel is ook mogelijk via satelliet tv. Waarschijnlijk ken je dit wel van Canal Digitaal, waarbij je het televisiesignaal opvangt door middel van een schotel en antenne. Dit is een oplossing die ook veel gebruikt wordt in caravans of in een buitengebied. Je kunt met behulp van tv via de satelliet namelijk ook eenvoudig tv kijken in het buitenland. In combinatie met de Canal Digitaal TV App kun je tegenwoordig ook tv kijken op je telefoon met deze provider.

Het voordeel van satelliet tv is dat je dus overal ter wereld het signaal kunt ontvangen. Dit betekent dat je op de camping dus ook Nederlandse tv-zenders kunt kijken. Dit gaat met tv via internet lastiger, omdat vanwege uitzendrechten sommige zenders niet beschikbaar zijn in het buitenland.

Google Chromecast of Apple TV

Een andere optie voor draadloos televisie kijken is het gebruik van een Google Chromecast of Apple TV. Dit zijn een soort draadloze tv ontvangers die je via een HDMI kabel kunt aansluiten op je tv. Vervolgens kun je tv-programma's via je smartphone streamen / casten naar je televisie. Uiteraard werkt dit ook voor streamen vanaf je laptop of tablet. Je kunt de tv app van je televisie-provider gebruiken, maar ook via Netflix of Youtube streamen naar je tv.

De nieuwe Chromecast met Google TV heeft een grafische interface, verschillende apps en een eigen afstandsbediening. Zo maak je televisiekijken zonder kabel nog uitgebreider en makkelijker. Zo kun je ook makkelijk 4K content streamen naar je tv, uiteraard moet je dan wel een Ultra HD televisie hebben. Apple TV is een andere mediaspeler die het mogelijk maakt om programma's en series te streamen van je telefoon naar je tv. Met Apple TV 4K kun je ook hiermee van de beste beeldkwaliteit genieten.

KPN Digitenne

Wil jij een tv abonnement bij KPN afsluiten? Dan kun je kiezen voor KPN Digitenne als je graag draadloos tv wil kijken. Je hebt hier namelijk geen coax kabel of schotel voor nodig. Met Digitenne van KPN kun je digitale televisie waar je maar wil ontvangen. Met de Digitenne tv-ontvanger pik je het digitale DVB-T2 signaal op die worden uitgezonden via de KPN zendmasten in de ether.

De tv-ontvanger kun je eenvoudig aansluiten op je televisie en zo kijk je binnen no-time tv in Full HD beeldkwaliteit. Groot voordeel is dat je tot 3 tv's kunt aansluiten met 1 Digitenne abonnement. Zo kun je de televisies in de woonkamer, slaapkamer en zelfs in de tuin aansluiten op KPN tv.

 • Geen internet, coax kabel of schotel nodig
 • Tot 3 tv's per abonnement aansluiten
 • Goedkoopste offline tv-abonnement
 • Eenvoudig zelf aansluiten
 • Geen Ultra HD (4K) beeldkwaliteit

IPTV

IPTV staat voor InternetProtocol TeleVision en haalt het signaal via een IP protocol in plaats van de coax kabel. Je kunt met IPTV duizenden zenders in 1 abonnement ontvangen. Om op deze manier tv te kijken zonder kabel heb je enkele dingen nodig. Zo heb je een speciale decoder nodig om de signalen om te zetten en wordt aangeraden om een Smart TV te gebruiken. Je kunt een IPTV box online kopen en vervolgens genieten van alle zenders die je maar kunt bedenken. Helaas is deze manier van tv kijken in 2018 verboden. Stichting BREIN is gestart met het tegengaan van illegale IPTV verkoop. Wij raden dus af om deze manier van draadloos televisie kijken te gebruiken.

IPTV is illegaal en grote aanbieders worden sinds 2018 offline gehaald door Stichting Brein. Wij raden IPTV kastjes dus af!

TV kijken zonder tv abonnement

Kijk jij maar zelden televisie? Dan kun je ook een internet abonnement zonder tv overwegen. In dat geval hoef je de tv niet aan te sluiten via je de coax kabel. Dit is ideaal wanneer je de tv enkel gebruikt voor het kijken van series via Netflix, Videoland en Disney+ bijvoorbeeld. Bovendien kun je Nederland 1, 2 en 3 altijd gratis kijken via NPO.nl of met de NPOstart App.

Zonder tv abonnement kun je ook kiezen voor On Demand TV van NLziet. Hierbij sluit je een los abonnement aan van slechts 7,95 per maand en kun je alle Nederlandse tv zenders live kijken en programma's terug kijken. Zo kun je onbeperkt online tv kijken en alle programma's terug of vooruit kijken.

Ga jij voor tv kijken zonder coax kabel?

Heb jij geen coax aansluiting in huis, wil je eenvoudig meerdere tv schermen aansluiten of kijk je graag tv in de caravan op vakantie? Dan kun je de opties hierboven uitgelegd gebruiken om draadloos tv te kijken. Zo ben je nooit meer afhankelijk van de coax kabel en hoef je deze niet meer te verleggen of door te trekken in huis om meerdere tv's te verbinden. Wil jij een internet abonnement combineren met tv via ADSL of glasvezel? Doe dan eerst de postcodecheck en controleer welke providers op jouw adres kunnen leveren. Slimster helpt jou bij het vinden van de beste tv aanbieding!