ADSL internet vergelijken

Bij Slimster vinden we dat jij de beste deal voor internet verdient. Daarom kun jij ons eenvoudig ADSL internet vergelijken. Bekijk hieronder alle internet providers en vergelijk aanbiedingen. Doe de postcodecheck en zie direct welke ADSL abonnementen leverbaar zijn op jouw adres. Vergelijk en stap eenvoudig over naar de beste ADSL internet provider!

ADSL internet vergelijken

Wat is ADSL?

Kies je voor ADSL internet, dan kies je voor Asymmetric Digital Subscriber Line. Hierbij maak je gebruik van internet via de telefoonlijn. Bij het aansluiten van ADSL wordt gebruik gemaakt van een normale koperdraad telefoonlijn. Deze wordt via een modem aangesloten op een computer. Zo wordt er een digitale verbinding opgezet. Een belangrijk kenmerk van deze verbinding is dat de verhouding tussen ontvangen en verzenden van data ongelijk is. Bij ADSL gaat het downloaden namelijk sneller dan het uploaden van data. Daarom wordt de term Asymmetric gebruikt bij ADSL. Bij het vergelijken van ADSL pakketten zie je dit terug in het verschil tussen downloadsnelheid en uploadsnelheid.

Verschillen tussen internetverbindingen

Naast ADSL internet kun je ook kiezen voor internet via de kabel of via het glasvezelnetwerk. Voor kabelinternet kom je altijd terecht bij de kabelprovider in jouw regio. Vaak is dit Ziggo, maar in Zeeland bijvoorbeeld DELTA. Internet via de kabel is erg snel, soms wel net zo snel als glasvezel. Kabelinternet is duurder dan ADSL, maar je krijgt hier vaak wel standaard een tv-pakket bij. Zo heb je niet alleen internet, maar ook televisie via de kabel.

Glasvezelinternet is het allersnelst én biedt de meest stabiele verbinding. Bovendien is de downloadsnelheid gelijk aan de uploadsnelheid. Bovendien ben je met glasvezel voorbereid op de toekomst. Internet providers zullen namelijk steeds sneller worden en het glasvezelnetwerk is hier voor gemaakt. Wanneer je kiest voor een internet en tv pakket is glasvezel of kabel de beste keus. Digitale TV gebruikt namelijk ook bandbreedte, wat bij ADSL kan zorgen voor trager internet.

Snelheid van ADSL internet

Vroeger ging de snelheid van ADSL tot 50 mb/s. Sinds de intrede van VDSL (verderop vertellen we je hier meer over) is de internetsnelheid verhoogd naar maximaal 200 mb/s. Helaas is de werkelijke snelheid die je thuis ontvangt vaak een stuk lager, soms maar de helft. Hoe verder je van de wijkcentrale woont, des te trager het internet zal zijn. Ook als je gebruik maakt van interactieve televisie heeft dit invloed op de snelheid van je ADSL-verbinding. Controleer dus altijd via de postcode-check of het mogelijk is om ADSL aan te sluiten.

Voordelen ADSL

  • Goedkope internet abonnementen
  • Tegenwoordig ook hogere snelheid mogelijk
  • Eenvoudig aansluiten

Nadelen ADSL

  • Internet snelheid niet constant
  • Uploaden langzamer dan downloaden
  • Trager dan glasvezel of kabel
  • Internet wordt langzamer bij digitale tv

ADSL of VDSL?

Tegenwoordig kom je ook de term VDSL tegen. Maar wat is het verschil tussen VDSL en ADSL? VDSL staat voor Very high bitrate Digital Subscriber Line. DIt is een snellere verbinding dan de bestaande ADSL-aansluitingen. VDSL kan een internetsnelheid tot 200 Mbps halen. Hierdoor is een VDSL internetverbinding ook geschikt als je digitale TV wilt. Zonder dat je internet trager wordt.

Tegenwoordig leveren bijna alle providers wel een VDSL pakket. Vanwege de grote concurrentie is VDSL vaak goedkoop te krijgen. Wil jij de beste deal vinden? Via Slimster kun je VDSL en ADSL internet vergelijken en zie je direct de laagste prijs!

ADSL providers

Bij Slimster kun je ADSL internet vergelijken van deze aanbieders:

Of toch een Alles-in1-pakket?

Wil je 1 pakket voor bellen, internet en televisie? Dan is een alles-in-1-pakket precies wat je zoekt. Deze abonnementen combineren internet, digitale televisie en vaste telefonie in één pakket. Je haalt dus een compleet pakket bij slechts 1 provider. De internetprovider kan internet aanbieden via ADSL, kabel of glasvezel. ADSL is het goedkoopst, maar biedt meestal ook de minst constante snelheid. Kabel en glasvezel zijn stabieler en kunnen hogere download- en uploadsnelheden leveren. De prijs van deze pakketten ligt echter wel hoger.

Overstappen naar een andere provider

Heb jij de ADSL internet abonnementen hierboven vergeleken en wil je graag overstappen? Dat is eenvoudig gedaan! Doe altijd eerst de postcodecheck om te controleren welke pakketten leverbaar zijn op jouw adres. Selecteer vervolgens de ADSL aanbieding die past bij jouw wensen. Kijk niet alleen naar de prijs, maar controleer ook goed de download- en uploadsnelheden. Alles gecheckt? Klik door naar de ADSL provider en vul jouw gegevens in. Vervolgens wordt jouw nieuwe internet abonnement in orde gemaakt. Uiteraard heb je altijd 14 dagen bedenktijd en kun je jouw ADSL pakket nog annuleren.

  • Postcode check om ADSL providers te vergelijken
  • Kies een pakket dat past bij jouw gebruik
  • Stap eenvoudig over voor de laagste prijs