LG OLED55G26LA

Het televisieaanbod van tegenwoordig is vele malen groter dan dat van vroeger. Voorheen was je overgeleverd aan de kabeltelevisie en het zenderaanbod dat jouw gemeente hierop doorgaf. Tegenwoordig ben je met digitale televisie echter een stuk vrijer. Toch blijft het nog beperkt, aangezien de provider een keuze voor je maakt. Wanneer je echt een volledig zenderaanbod wilt hebben, dan is schoteltelevisie de uitkomst. Via de satelliet worden er zenders doorgestuurd naar de schotel. Je kunt via Slimster zoeken naar televisies die geschikt zijn voor schotels en satellieten. Via ons vind je heel eenvoudig de beste tv voor de laagste prijs!
Ben jij op zoek naar een televisie geschikt voor schotel of satelliet? Slimster helpt je bij het kieskeurig vergelijken. Via een filtermenu dat je zelf kunt instellen, kom je uit op televisies die voldoen aan jouw wensen. Televisies vergelijken wordt hierdoor dus erg gemakkelijk gemaakt. Mocht er een model tussen zitten dat helemaal bij jou past, dan kun je deze ook nog eens direct online kopen door in te gaan op een interessante aanbieding van een webshop. Slimster: Televisies vergelijken en online bestellen was nog nooit zo gemakkelijk!
Het grootste voordeel van schoteltelevisie is dat er veel meer zenders zijn dan via welke andere provider dan ook. Veel buitenlandse zenders kun je alleen via de schotel ontvangen. Het abonnement voor schotel televisie is daarnaast ook veel voordeliger. Wel moeten er eerst eenmalige kosten gemaakt worden voor de aanschaf van de schotel zelf, maar als je dit hebt gehad verdient de investering zich dubbel en dwars terug in kijkplezier.
De afkorting DVB staat voor Digital Video Broadcasting en de S achter de afkorting staat voor Satellite. In Nederland is enkel Canal Digitaal die gebruikt maakt van deze techniek. Bij deze techniek wordt gebruik gemaakt van satellieten en schotels die digitale uitzendingen naar de schotel verzenden. De codering wordt door de antenne direct doorgestuurd naar de decoder welke dit omzet naar beelden.
DVB-S is verder ontwikkeld en sinds enkele jaren gebruiken meer televisies de DVB-S2 standaard. Voor het uitzenden van tv- en radioprogramma's zelf heeft het weinig nieuws in petto. Het verschil zit hem vooral in bandbreedtebesparing. Op een transponder die van DVB-S2 gebruik maakt, is meer bandbreedte voor het verspreiden van tv-, radio- en datadiensten beschikbaar.