Televisies vergelijken op refresh rate (Hz)

Televisies vergelijken op refresh rate (Hz)

Wanneer jij op zoek bent naar een nieuwe televisie, zijn er veel verschillende eigenschappen waarop je kunt letten. Een van die eigenschappen is de frequentie, die wordt weergegeven in de eenheid Hz. De frequentie, ook wel refresh rate genoemd, heeft te maken met het aantal beeldjes dat per seconde wordt getoond. Hoe meer beeldjes, hoe vloeiender de beweging op de televisie wordt weergegeven. Vooral bij sportwedstrijden, actiefilms of games is een hoge frequentie erg belangrijk. Via Slimster kun je alle televisies vergelijken op refresh rate en vind je de beste online aanbieding!

Refresh rate vergelijken

Ben jij op zoek naar een goede televisie? Via Slimster vind je jouw droommodel gemakkelijk en snel! Wij maken gebruik van een handig filtermenu, waar je jouw zoekvoorkeuren op kunt geven. Door te zoeken op frequentie, kom je zo terecht op modellen met die bepaalde frequentie. Het aanbod van diverse webshops kun je met elkaar vergelijken, om te besparen. Via Slimster vind jij snel de beste tv!

Frequentie televisies

Verschillende televisies kunnen bij dezelfde uitzending een ietwat verschillend beeld tonen, door hun verschil in Hz. Het getal in Hz geeft aan hoeveel beeldjes er per seconde worden getoond; 100 Hz betekent dus honderd beeldjes per seconde. Het aantal Hz dat als prettig wordt ervaren, verschilt van persoon tot persoon. Staar dus niet blind op alleen de meest hoge frequentie, maar let ook op andere eigenschappen die je belangrijk vindt bij de keuze van een televisie. Dit is op onze website Slimster.nl geen enkel probleem, je kunt namelijk de filters precies zo instellen dat alleen de tv’s die het beste bij jou passen eruit worden gefilterd.

Tegenwoordig gebruiken een aantal merken hun eigen standaard om de beeldkwaliteit te 'scoren'. Dit kan verwarrend werken aangezien dit niet exact overeenkomt met de refresh rate.

Samsung Picture Quality Index

In 2015 heeft Samsung de Picture Quality Index (PQI) geïntroduceerd. Deze standaard wordt gebruikt om de beeldkwaliteit van Samsung TV's aan te tonen. Een aantal factoren worden gecombineerd om de PQI te bepalen. Onder andere scherpte, helderheid, contrast, kleur en refresh rate worden meegewogen. Hoe hoger de PQI, hoe beter de beeldkwaliteit.

Panasonic Backlight Motion Rate

Panasonic gebruikt de term Backlight Motion Rate (BMR). Dit zorgt ervoor dat snelle bewegingen haarscherp op een Panasonic TV worden weergegeven. Het beeld wordt vaker ververst door extra frames tussen twee frames in te plaatsen. Zo blijven snelle beelden scherp en vloeiend. Je kunt dit dus zien als een soort verbeterde refresh rate.

Philips Perfect Motion Rate

Philips maakt gebruik van de Perfect Motion Rate (PMR) als standaard om de beeldkwaliteit van televisies aan te tonen. PMR wordt bepaald door de combinatie van de refresh rate, HD Natural Motion-technologie en de rekenkracht van de processor. Hoe hoger de Perfect Motion Rate, hoe beter de beeldkwaliteit van de Philips TV.

Alles over televisies