• Onafhankelijke informatie
  • Gecontroleerde specialisten
  • 95.000+ vergelijkingen
Gecontroleerde specialisten
Onafhankelijke informatie
Kosten muur stucen

Kosten muur stucen

Wil je een muur stucen in je huidige woning of nieuwbouwwoning? Wanden stucen kan op verschillende manieren. Ontdek hier wat de kosten zijn om je muur te laten stucen door een stukadoor en wat de mogelijkheden zijn.

Muur stucen prijzen

Een stukadoor kan op verschillende manieren een muur stucen. Iedere methode brengt zijn eigen kosten met zich mee. Naast het soort stucwerk zijn de prijzen van muren stucen ook afhankelijk van: het aantal vierkante meter en de stukadoor. Iedere vakman hanteert namelijk zijn eigen uurtarief. In de onderstaande tabel vind je een indicatie van de kosten om muren te stucen.

Prijs muren stucen

Werkzaamheden stukadoor Prijs per m2*
Muur spackspuiten € 9,-
Muur glad maken € 14,-

* Gemiddelde prijs, incl. materiaal, btw en arbeidskosten.

Soorten stucwerk op muren

Je hebt veel keuze wat betreft stucwerk op de muren. Het is mogelijk om iedere gewenste structuur en uitstraling te creëren. Bekijk hieronder de verschillende soort sierpleister en de bijbehorende kosten per m2.

Soort stucwerk Prijs per m2*
Rustiekputz € 10,-
Spachtelputz € 12,-
Granol € 15,-
Leemstuc € 15,-
Japans sierpleister € 25,-
Terrastone € 55,-
Italiaans sierpleister € 75,-
Betonstuc € 100,-
Tadelakt € 160,-

* Gemiddelde prijs muur stucen incl. materiaal, btw en arbeidskosten.

Waarom muur laten stucen?

Heb je een nieuwbouwwoning? Dan is het nodig om de muren te stucen om een nette wand te creëren. Ook in bestaande woningen is het soms nodig om oneffenheden of scheuren weg te laten werken. Nieuw stucwerk op de muren kan ook een kwestie van smaak zijn; je kan een wand veel verschillende uitstralingen meegeven:

Is mijn wand in slechte staat?

Wanneer je niet helemaal zeker weet of de muur nog in goede staat is, raden wij je aan om je te laten adviseren door een stukadoor. Deze expert kan bij jouw thuis beoordelen wat er nodig is om jouw muur weer in perfecte staat te brengen. Dit kan gaan om een muur in je badkamer, keuken of een andere plek in huis.

Meer muren opknappen? Zijn meerdere muren aan een opknapbeurt toe? Hoe meer oppervlakte je laat stucen, hoe lager de prijs per m2 wordt. Het loont dus zeker om meer wanden te laten stucen op hetzelfde moment.

Binnen of buiten muren stucen

Wil je ook de buitenmuren laten stucen door een vakman? Laat je adviseren over de mogelijkheden door een betrouwbare stukadoor. Zo geniet je in en rondom je woning van nieuw, mooi stucwerk.

Muur laten stucen door ervaren stukadoor

Wanden stucen lijkt wellicht een simpele klus, maar in de praktijk valt dit vaak tegen. De gestucte muren blijken niet glad genoeg of het stucwerk laat na een tijdje los. Wij raden je altijd aan om de hulp in te schakelen van een professionele stukadoor. Zo weet je zeker dat het eindresultaat van je muren van een goede kwaliteit is.

Gratis stukadoor-offertes vergelijken

Wil je niet te veel betalen voor het stucen van muren, maar wil je wel dat het stucwerk netjes en goed wordt aangebracht? Vraag gratis stukadoor-offertes aan via Slimster en kom in contact met 5 regionale bedrijven. Je vergelijkt de vakmannen op prijs en kwaliteit en beslist zelf met wie je in zee gaat. Zo bespaar je tot wel 45%.

Eenvoudig de beste stukadoor vinden
Beste Stukadoor NL
Kobe Stucadoor & Schildersbedrijf
Stucadoorsbedrijf De Parel
FCS Stucadoor
Vraag binnen 1 minuut aan Ontvang vrijblijvende offertes Kies de beste deal