• Onafhankelijke informatie
 • Gecontroleerde specialisten
 • 75.000+ vergelijkingen
Gecontroleerde specialisten
Onafhankelijke informatie
Deel deze pagina

Kunststof kozijnen prijzen

Van € 175,-   € 325,- Tot € 475,-
Prijs kunststof kozijn 1m2, exclusief montage

Wil je kunststof kozijnen kopen? Kozijnen van kunststof brengen veel voordelen met zich mee. Laat je informeren over de mogelijkheden met kunststof kozijnen en ontdek wat raam- of deurkozijnen van kunststof kosten.

Voordelen kunststof kozijnen

 • Lange levensduur (40 jaar)
 • Onderhoudsvrije kozijnen
 • Goede isolatie
 • Inbraakwerend

Nadelen kunststof kozijnen

 • Niet altijd te schilderen
 • Lastig te repareren of bewerken

Wat kosten kunststof kozijnen?

Of je nu op zoek bent naar één nieuw kozijn of kozijnen voor je hele woning: het vervangen of plaatsen van kozijnen is altijd een investering. Gelukkig is de investering in kunststof kozijnen zeker de moeite waard; je hebt na plaatsing nog maar weinig onderhoud aan de kozijnen en ze gaan lang mee.

Maar wat zijn de prijzen van kunststof kozijnen precies? Bekijk de onderstaande tabel om de kunststof kozijnen prijzen te ontdekken. Het gaat hier om een indicatieve prijs van kunststof kozijnen exclusief montage. Ben je benieuwd naar de prijs van jouw kunststof kozijnen inclusief plaatsing? Dan kan je gratis kozijn-offertes vergelijken via Slimster.

Indicatieve prijzen kunststof kozijnen exclusief plaatsing

Afmeting in cm (H x B) Prijs*
60 x 60 € 150,-
100 x 100 € 175,-
120 x 80 € 200,-

*Vanaf-prijzen kunststof kozijnen incl HR++ glas en btw, excl. montage.

Kunststof kozijn prijzen vergelijken
Prijsopbouw kunststof kozijnen 1. Materiaalkosten
2. Montagekosten
3. Reiskosten
4. Afvoerkosten

1. Materiaalkosten

De materiaalkosten van kozijnen worden bepaald door verschillende factoren, zoals het merk kunststof, de beglazing en het raam- en deurbeslag.

Kunststof merken

Er zijn verschillende kunststof merken op de markt. Deze merken verschillen in prijs, kwaliteit en voordelen.

Beglazing

Ook de beglazing is van invloed op de prijs. Kunststof is een isolerend materiaal en levert je hierdoor een flinke besparing op. De juiste beglazing kan deze besparing nog meer verhogen. Laat bijvoorbeeld HR++ of HR+++ glas plaatsen. Dit is niet alleen goed voor je portemonnee, maar ook voor het milieu.

Beglazing U-waarde Prijs*
Dubbel glas 2,7 € 90,-
HR 1,7 - 2,0 € 100,-
HR+ 1,3 - 1,6 € 105,-
HR++ 1,2 € 110,-
HR+++ 0,5 - 0,9 € 150,-

*Vanaf-prijs per vierkante meter, incl. montage en btw. Exclusief kozijnen.

Raam- en deurbeslag

Als je kiest voor kunststof kozijnen, kies je voor sterke kozijnen. Deze raam- of deurprofielen zijn lastig te forceren. Zorg ervoor dat de kozijnen sloten bevatten met het SKG-keurmerk; sloten met dit keurmerk zijn lastig te kraken door ongenode gasten.

Let op: bij de specialisten via Slimster is geen los beslag verkrijgbaar. De specialisten leveren alleen complete kozijnen inclusief hang- en sluitwerk.

Uitstekende isolatie Eén van de redenen om voor kunststof kozijnen te kiezen, is de hoge isolatiewaarde van dit materiaal. Dankzij kozijnen van kunststof bespaar je eenvoudig op de energiekosten. Daarnaast is een geïsoleerde woning ook nog eens beter voor het milieu.

2. Montage van kozijnen

De montagekosten van kozijnen zijn afhankelijk van diverse factoren:

 • Het inmeten van de kozijnen
 • Eventueel verwijderen oude kozijnen
 • Eventueel sloopwerk in de gevel
 • De installatie van de kozijnen
 • Het uurtarief van de specialist
Bespaartip: zelf de kozijnen verwijderen! Ga je jouw huidige kozijnen vervangen? Sloop dan zelf de oude kozijnen (maar alleen als je handig bent). Laat het glas wel verwijderen door iemand met ervaring. Door zelf het kozijn te verwijderen, heeft de vakman minder tijd nodig.

3. Reiskosten

Naast de materiaal- en plaatsingskosten rekent een specialist ook de voorrijkosten. Kies een lokale of regionale specialist om de reiskosten in de hand te houden. Bij Slimster houden we hier rekening mee en kom je enkel in contact met bedrijven in jouw regio.

4. Afvoerkosten

De specialisten in het Slimster-netwerk zorgen ervoor dat het afval netjes wordt afgevoerd. Wil je eenvoudig besparen op de kosten van nieuwe kozijnen? Voer dan zelf het afval af.

Kunststof kozijnen op maat laten maken

Wanneer je nieuwe kunststof kozijnen laat plaatsen, wil je dat deze goed aansluiten om een slechte isolatie te voorkomen. Maar hoe vind je de juiste kozijnen voor jouw woning en wensen? Laat je adviseren door de specialisten in het Slimster-netwerk. Deze bedrijven kunnen tevens jouw kunststof kozijnen geheel op maat voor je samenstellen.

Houtlook kozijnen: het beste van 2 werelden De voordelen van kunststof, maar de uitstraling van hout? Dit is mogelijk met houtlook kunststof kozijnen. Deze kozijnen hebben een realistische houtnerfstructuur en rechte verbindingen, waardoor ze niet van echt hout te onderscheiden zijn.

Direct gratis kozijn-offertes vergelijken

Heb je interesse in kunststof kozijnen? Vraag direct gratis kozijn-offertes aan en vergelijk maximaal 5 regionale specialisten met elkaar. Je kiest zelf met welke specialist je in zee gaat en bespaart zo tot wel 45%.

Kunststof kozijnen voor de beste prijs?
Vraag binnen 1 minuut aan Ontvang vrijblijvende offertes Kies de beste deal