• Onafhankelijke informatie
  • Gecontroleerde specialisten
  • 100.000+ vergelijkingen
Gecontroleerde specialisten
Onafhankelijke informatie
Deel deze pagina

Wat kosten kunststof kozijnen?

Van € 175,- Gemiddeld € 250,- Tot € 325,-
Kozijn van 1m2, afhankelijk van glas, afwerking en montage

Wil je kunststof kozijnen kopen? Kozijnen van kunststof brengen veel voordelen met zich mee. Laat je informeren over de mogelijkheden met kunststof kozijnen en ontdek wat raam- of deurkozijnen van kunststof kosten.

Voordelen kunststof kozijnen

  • Lange levensduur (40 jaar)
  • Onderhoudsvrij
  • Goede isolatie
  • Inbraakpreventief
  • Diverse kleuren en soorten

Wat kosten kunststof kozijnen?

Of je nu op zoek bent naar één nieuw kozijn of kozijnen voor je hele woning: het vervangen of plaatsen van kozijnen is altijd een investering. Gelukkig is de investering in kunststof kozijnen zeker de moeite waard; je hebt na plaatsing nog maar weinig onderhoud aan de kozijnen en ze gaan lang mee.

Maar wat zijn de prijzen van kunststof kozijnen precies? Bekijk de onderstaande tabel om de kunststof kozijnen prijzen te ontdekken. Het gaat hier om een indicatieve prijs van kunststof kozijnen exclusief montage. Ben je benieuwd naar de prijs van jouw kunststof kozijnen inclusief plaatsing? Dan kan je gratis kozijn-offertes vergelijken via Slimster.

Indicatieve prijzen kunststof kozijnen exclusief plaatsing

Afmeting in cm (H x B) Prijs*
60 x 60 € 150,-
100 x 100 € 175,-
120 x 80 € 200,-

*Vanaf-prijzen kunststof kozijnen incl HR++ glas en btw, excl. montage.

Montage van kozijnen De montagekosten van kozijnen zijn afhankelijk van diverse factoren:

1. Vervang je huidige kozijnen of moet er nog ruimte in de muur komen voor het kozijn?
2. Hoeveel kozijnen laat je vervangen?
3. Hoeveel uur werkt de vakman?
4. Welk uurtarief hanteert de vakman?

Door deze factoren is het lastig om van tevoren de prijs van een kozijnen montage te noemen. Vraag voor prijzen van kozijnen inclusief montage daarom vrijblijvend offertes aan.

Isoleren met kunststof kozijnen

Eén van de redenen om voor kunststof kozijnen te kiezen, is de hoge isolatiewaarde van dit materiaal. Dankzij kozijnen van kunststof bespaar je eenvoudig op de energiekosten. Daarnaast is een geïsoleerde woning ook nog eens beter voor het milieu.

Bespaartip: zelf de kozijnen verwijderen! Ga je jouw huidige kozijnen vervangen? Sloop dan zelf de oude kozijnen (maar alleen als je handig bent). Laat het glas wel verwijderen door iemand met ervaring. Door zelf het kozijn te verwijderen, heeft de vakman minder tijd nodig.

De juiste beglazing

De isolatiewaarde van kozijnen verschit per materiaal. Maar ook het glas ín het kozijn heeft een bepaalde isolatiewaarde. HR++ glas is het meest populair, maar tegenwoordig is er ook al HR+++ glas op de markt. Wil je een uitstekende isolatie van je ramen of deuren? Ga dan voor kunststof kozijnen met HR++ glas of HR+++ glas.

Veilige kozijnen

Als je kiest voor kunststof kozijnen, kies je voor sterke kozijnen. Deze raam- of deurprofielen zijn lastig te forceren. Zorg ervoor dat de kozijnen sloten bevatten met het SKG-keurmerk; sloten met dit keurmerk zijn lastig te kraken door ongenode gasten.

Let op: bij de specialisten via Slimster is geen los beslag verkrijgbaar. De specialisten leveren alleen complete kozijnen inclusief hang- en sluitwerk.

Houtlook kozijnen: het beste van 2 werelden Tegenwoordig zijn er kunststof kozijnen op de markt die niet van echt hout te onderscheiden zijn. Deze houtlook kozijnen hebben alle voordelen van kunststof, maar de uitstraling van hout.

Door een realistische houtnerfstructuur en rechte verbindingen ziet het kozijn er uit als echt hout. Met een houtlook kozijn heb je een authentieke uitstraling, maar weinig onderhoud.

Andere mogelijkheden met kunststof kozijnen weten? Bekijk dan de kozijnen voorbeelden om meer inspiratie op te doen.

Kunststof kozijnen op maat laten maken

Wanneer je nieuwe kunststof kozijnen laat plaatsen, wil je dat deze goed aansluiten om een slechte isolatie te voorkomen. Maar hoe vind je de juiste kozijnen voor jouw woning en wensen? Laat je adviseren door de specialisten in het Slimster-netwerk. Deze bedrijven kunnen tevens jouw kunststof kozijnen geheel op maat voor je samenstellen.

Direct gratis kozijn-offertes vergelijken

Heb je interesse in kunststof kozijnen? Vraag direct gratis kozijn-offertes aan en vergelijk maximaal 5 regionale specialisten met elkaar. Je kiest zelf met welke specialist je in zee gaat en bespaart zo tot wel 45%.

Kunststof kozijnen voor de beste prijs?
Vul binnen 1 minuut ons formulier in Ontvang tot 5 vrijblijvende offertes Kies de beste deal