Beste hoortoestellen

Pascal van de Beek
Content Specialist
2 minuten

Gehoorverlies neemt de afgelopen jaren alleen maar toe. Voor een deel komt dit doordat mensen steeds ouder worden. Dit is natuurlijk een positieve ontwikkeling, maar de keerzijde is dat dit gepaard gaat met meer gehoorproblemen. Het gehoor wordt nou eenmaal minder als je ouder wordt. Ook onder jongeren zien we, met name ontstaan door lawaai en harde geluiden van discotheekbezoeken en mp3-spelers, een toename met gehoorverlies.

De markt voor hoortoestellen is hier handig op ingesprongen. Inmiddels zijn er al tientallen fabrikanten die hoortoestellen ontwikkelen. Dit maakt het voor jou natuurlijk enorm lastig. Welke hoortoestellen zijn nu het beste? De bij Slimster aangesloten audiciens kunnen je van advies voorzien over de beste hoortoestellen voor jouw specifieke hoorprobleem.

StAr audiciens werken alleen met de beste gehoorapparaten

Je hoeft je in ieder geval geen zorgen te maken over het uitzoeken van de beste hoortoestellen. Wanneer je een gratis hoortest aanvraagt via onze website brengen wij je in contact met een StAr-gecertificeerde audicien uit jouw eigen omgeving. Deze audiciens voldoen aan strenge eisen volgens het StAr certificaat en werken standaard al met de beste hoortoestellen.

Dankzij de uitgebreide hoortest krijgen deze audiciens veel informatie over jouw gehoorverlies. Hierdoor weten zij direct welk hoortoestel het beste past bij jouw situatie.

Op zoek naar de beste hoortoestellen?
Maak een afspraak

Welk hoortoestel is het best voor jouw gehoorprobleem?

Allereerst is het van belang om naar jouw exacte hoorprobleem te kijken. Er bestaan verschillende soorten hoorproblemen en gehoorschade, waardoor een aantal gehoorapparaten al niet geschikt voor je zijn. Om duidelijkheid te verschaffen in welk hoortoestel voor jou het beste is, zul je een aantal vragen moeten beantwoorden:

  • Welke problemen ervaar je met het horen?
  • In welke situaties zou je graag beter willen functioneren?

Maar ook jouw dagelijkse leven is van belang. Ben je bijvoorbeeld gepensioneerd? Werk je in een lawaaiige omgeving? De audicien zal je verschillende vragen stellen over jouw leefsituatie. Daarnaast staan jouw wensen ook centraal. Aan de hand van de ervaring van de audicien kun je samen kiezen voor het hoorapparaat wat het beste bij jou past. Kies je voor een In-het-oor-hoortoestel, een Achter-het-oor-hoortoestel, een in het botverankerd hoortoestel of een hoortoestel in de gehoorgang?

beste hoortoestel

Verschillende merken hoortoestellen

Er zijn veel verschillende merken hoortoestellen op de markt in Nederland. Sommige merken gaan voor innovativiteit en andere merken kunnen de beste techniek leveren. Weer een ander merk staat bekend om de robuuste uitstraling van zijn gehoorapparaten. Zo heeft elk merk een onderscheidende factor. Het is om deze reden dan ook niet mogelijk om één merk te noemen dat het beste hoortoestel levert. Wat het beste gehoorapparaat is hangt van verschillende factoren af, zoals jouw soort gehoorprobleem en oren.

Direct de beste hoortoestellen vinden

Phonak heeft het grootste marktaandeel van de hoortoestellen in Nederland. Samen met Oticon en Widex vallen ze onder de meest innovatieve merken. Of dit voor jou ook het beste merk hoortoestel is, hangt volledig van jou en jouw situatie af. Vaak is er de mogelijkheid om verschillende merken een tijdje uit te proberen om te kijken welk type hoorapparaat uiteindelijk het beste hoortoestel voor jouw gehoorprobleem zal zijn.

Ga eens langs bij een audicien bij je in de buurt en vraag naar de mogelijkheden die er voor jou zijn. Door het grote aanbod en het brede kennisvlak van de audicien vind je het beste hoortoestel voor jou!

Gratis horen offertes?
Geheel vrijblijvend
Beste hoortoestellen