• Onafhankelijke informatie
  • Gecontroleerde specialisten
  • 95.000+ vergelijkingen
Gecontroleerde specialisten
Onafhankelijke informatie

Stukadoor prijzen

Van € 9,-   € 85,- Tot € 160,-
Prijs per m2, afhankelijk van soort stucwerk, aantal m2 en afwerking.

Wil je muren of plafonds laten stucen en ben je benieuwd naar de kosten van een stukadoor? De prijs van stucwerk kan veel variëren, maar wat kost een stukadoor gemiddeld? Lees verder om alles te ontdekken over de kosten van stucwerk en de prijsopbouw.

Wat kost stucen per m2?

Indicatie prijzen stukadoor per m2

Stucwerk Prijs per m2*
Spackspuitwerk € 9
Rustiekputz € 10
Spachtelputz € 12
Glad stucwerk € 14
Granol € 15
Raapwerk € 18

Indicatie prijzen luxe stucwerk per m2

Stucwerk Prijs per m2*
Leemstuc € 15
Japans sierpleister € 25
Terrastone € 55
Italiaans sierpleister € 75
Betonstuc € 100
Tadelakt € 160

* Gemiddelde prijs, incl. materiaal, btw en arbeidskosten.

Stucwerk prijzen zijn afhankelijk van het soort stucwerk, maar ook de plek van het stucwerk speelt een rol. Ga je namelijk muren of plafonds stucen? Daarnaast is ook de stukadoor van invloed op de prijs: wat is het uurtarief van de vakman? Door al deze factoren is het lastig de prijs van stucwerk te benoemen. Toch kunnen we hierboven een prijsindicatie geven. Liever de exacte stucwerk kosten weten? Vraag dan gratis stukadoor-offertes aan via Slimster.

Stucwerk prijzen vergelijken

Prijsopbouw stucwerk 1. Materiaalkosten
2. Arbeidskosten
3. Voorrijkosten
4. Afvoerkosten

Kosten stucwerk materiaal

De stucwerk prijzen worden voor een belangrijk deel bepaald door het materiaal. Hiervoor is het belangrijk de volgende vragen te beantwoorden:

  • Voor welk stucwerk kies je?
  • Wat laat je stucen?
  • Hoe wil je het stucwerk afwerken?

Soort stucwerk

Als eerste is het soort stucwerk van invloed op de prijs. Je hebt goedkope soorten stucwerk, maar er zijn uiteraard ook luxe varianten verkrijgbaar. Ga je voor glad stucwerk of stucwerk met structuur, zoals spachtelputz, granol of rustiekputz? Of wil je een speciale uitstraling en heb je hier ook wel wat voor over? Dan behoren betonstuc, tadelakt of terrastone tot de mogelijkheden.

Benieuwd hoe al deze soorten eruit zien? Doe dan meer inspiratie op en bekijk de stucwerk voorbeelden.

Locatie van stucwerk

Wat laat je stucen? De ene plek is eenvoudiger te bereiken dan de andere, en dat zie je terug in de kosten. Zo heeft stucwerk op het plafond een iets hogere prijs dan stucwerk op de muren. Daarnaast biedt iedere ruimte in huis zijn eigen mogelijkheden wat betreft stucwerk. Wil je een vochtige ruimte zoals de badkamer stucen? Daar zijn speciale soorten stucwerk voor.

Stucwerk afwerken

Ook de afwerking speelt een rol wat betreft de prijs. Laat je een plafond sausen, dan wil je deze sausklaar stucen. Ga je een muur behangen? Dan wil je deze behangklaar laten stucen. Daarnaast zijn er verschillende effecten te creëren, zoals een betonlook of marmerlook.

Kosten stucen per m2 Hoe meer vierkante meter je laat stucen, hoe lager de prijs per m2 wordt. Het is dus zeker voordeliger om in 1 keer meerdere muren of ruimtes te laten stucen. De stukadoor hoeft dan ook nog eens slechts 1 keer voorrijkosten te rekenen.

Stucwerk door ervaren stukadoor laten uitvoeren

Stucwerk is een secuur werk: werk je te snel of te langzaam, dan kan het eindresultaat flink tegenvallen. Om zeker te zijn van een mooi eindresultaat schakel je de hulp in van een betrouwbare vakman. Een ervaren stukadoor werkt snel en efficiënt, waardoor het de investering zeker waard is. Probeer je het namelijk wel zelf en gaat het fout, dan ben je duurder uit om het stucwerk te laten herstellen.

Prijs stukadoor

Natuurlijk wil je niet te veel betalen voor een stukadoor. Onthoud dat de kosten per klus variëren, maar dat ook iedere vakman zijn eigen uurtarief hanteert. Daarnaast speelt een rol wat de stukadoor allemaal moet doen: kan hij gelijk gaan stucen of moet hij de ondergrond eerst voorbehandelen?

Bespaar op reis- en afvoerkosten Bij Slimster kom je enkel in contact met regionale stukadoors, waardoor je nooit te veel reiskosten betaalt. Wil je nog meer besparen? Voer dan zelf het afval af, zodat de stukadoor dit niet als kostenpost op de offerte hoeft te zetten.

Goedkope stukadoor vinden

De kwaliteit van stucwerk staat natuurlijk voorop. Het is daarom niet verstandig om op zoek te gaan naar een goedkope stukadoor, maar naar een vakman met de juiste prijs-kwaliteitverhouding voor jouw klus. Het vergelijken van gratis stukadoor-offertes is de ideale manier om een stukadoor te vinden. Bij Slimster brengen we je in contact met regionale vakmannen, waarna je zelf beslist wie de opdracht krijgt. Door slim te vergelijken, bespaar je eenvoudig op de kosten.

394 stukadoors vergelijken
Beste Stukadoor NL
Kobe Stucadoor & Schildersbedrijf
Stucadoorsbedrijf De Parel
FCS Stucadoor
Vraag binnen 1 minuut aan Ontvang vrijblijvende offertes Kies de beste deal