• Onafhankelijke informatie
  • Gecontroleerde specialisten
  • 81.000+ vergelijkingen
Gecontroleerde specialisten
Onafhankelijke informatie

Stukadoor prijzen

Van € 9,-   € 85,- Tot € 160,-
Prijs per m2, afhankelijk van soort stucwerk, aantal m2 en afwerking.

Wil je muren of plafonds laten stucen en ben je benieuwd naar de kosten van een stukadoor? De prijs van stucwerk kan veel variëren, maar wat kost een stukadoor gemiddeld? Lees verder om alles te ontdekken over de kosten van stucwerk en de opbouw van de prijzen.

Wat kost een stukadoor per m2?

Stucwerk prijzen worden bepaald door verschillende factoren. Zo speelt het type stucwerk een rol bij de prijsbepaling. Ga je muren of plafonds stucen? Ook dit is van invloed op de prijs. Het aantal m2 dat je laat stucen speelt natuurlijk ook mee. Daarnaast doet ook de stukadoor een duit in het zakje: wat is zijn uurtarief, hoeveel tijd kost het stucwerk dat de vakman moet aanbrengen?

Door al deze factoren is het lastig om een vaststaande stucwerk prijs te noemen. We kunnen wel een indicatie geven van de stucwerk prijzen per soort. Deze schatting van de kosten vind je in de onderstaande tabel. Wil je liever een exacte prijs weten? Vraag dan gratis stukadoor-offertes aan via Slimster.

Indicatie prijzen stukadoor per m2

Stucwerk Prijs per m2*
Spackspuitwerk € 9,-
Rustiekputz € 10,-
Spachtelputz € 12,-
Glad stucwerk € 14,-
Granol € 15,-
Raapwerk € 18,-

Indicatie prijzen luxe stucwerk per m2

Stucwerk Prijs per m2*
Leemstuc € 15,-
Japans sierpleister € 25,-
Terrastone € 55,-
Italiaans sierpleister € 75,-
Betonstuc € 100,-
Tadelakt € 160,-

* Gemiddelde prijs, incl. materiaal, btw en arbeidskosten.

Gratis stucwerk-offertes vergelijken
Prijsopbouw stucwerk 1. Materiaalkosten
2. Arbeidskosten
3. Voorrijkosten
4. Afvoerkosten

Materiaalkosten stucwerk

De stucwerk prijzen worden voor een belangrijk deel bepaald door het materiaal. De materiaalkosten zijn afhankelijk van verschillende factoren, zoals het soort stucwerk, de afwerking en wat je laat stucen.

Soort stucwerk

Het type stucwerk is van invloed op de materiaalkosten. Er zijn goedkope soorten stucwerk, maar je kan ook kiezen voor luxe varianten.

Locatie van stucwerk

Waar komt het stucwerk in je woning? Ga je de muren stucen of het plafond? Ook speelt een rol welke ruimte je gaat stucen.

Stucwerk afwerken

Naast het soort stucwerk en de locatie speelt ook de afwerking een rol. Laat je het plafond sausen of wil je de muur behangen? Daarnaast zijn er verschillende effecten te creëren, zoals een betonlook of marmerlook.

Stucwerk kosten per m2 Hoe meer vierkante meter je laat stucen, hoe lager de prijs per m2 wordt. Het is dus zeker voordeliger om in 1 keer meerdere muren of ruimtes te laten stucen. De stukadoor hoeft dan ook nog eens slechts 1 keer voorrijkosten te rekenen.

Woning laten stucen door ervaren stukadoor

Stucwerk is een secuur werk: werk je te snel of te langzaam, dan kan het eindresultaat flink tegenvallen. Om zeker te zijn van een mooi eindresultaat schakel je de hulp in van een betrouwbare vakman. Een ervaren stukadoor kan snel en efficiënt werken, waardoor het de investering zeker waard is. Probeer je het namelijk wel zelf en gaat het fout, dan ben je duurder uit om het stucwerk te laten herstellen.

Arbeidskosten stukadoor

Je wilt natuurlijk niet te veel betalen voor een stukadoor, maar onthoud dat de kosten per klus variëren. Zo is het voor een stukadoor lastiger om een plafond te stucen, waardoor de prijs hiervoor iets hoger uitvalt dan het stucen van een wand. Ook de huidige staat van de ondergrond speelt een rol. Moet de stukadoor eerst de ondergrond voorbehandelen, dan zie je dat ook terug in de arbeidskosten; hij is hier namelijk extra tijd aan kwijt.

Goedkope stukadoor vinden

De kwaliteit van stucwerk staat natuurlijk voorop. Het is daarom niet verstandig om op zoek te gaan naar een goedkope stukadoor, maar naar een vakman met de juiste prijs-kwaliteitverhouding voor jouw klus. Het vergelijken van stukadoor-offertes is de ideale manier om een stukadoor te vinden. Bij Slimster brengen we je in contact met regionale vakmannen, waarna je zelf beslist wie de opdracht krijgt.

Eenvoudig de beste vakman vinden

Wil je een stukadoor inhuren? Vraag dan altijd meerdere stukadoor-offertes op. Iedere vakman hanteert namelijk zijn eigen uurtarief, waardoor het verstandig is om te vergelijken. Via Slimster ontvang je 5 gratis stukadoor-offertes van regionale vakmannen. Je bepaalt zelf aan de hand van deze offertes welk bedrijf de opdracht krijgt. Zo bespaar je tot wel 45%.

Vrijblijvend stukadoor-offertes vergelijken
Beste Stukadoor NL
Kobe Stucadoor & Schildersbedrijf
Stucadoorsbedrijf De Parel
FCS Stucadoor
Vraag binnen 1 minuut aan Ontvang vrijblijvende offertes Kies de beste deal