• Onafhankelijke informatie
  • Gecontroleerde specialisten
  • 149.000+ vergelijkingen
Gecontroleerde specialisten
Onafhankelijke informatie
8 redenen voor kopen van kunststof kozijnen

8 redenen voor kunststof kozijnen kopen

Zijn jouw kozijnen verouderd of beschadigd? Of ben je op zoek naar kozijnen voor een nieuwbouw woning? Steeds meer mensen kiezen voor kunststof kozijnen en dat heeft verschillende redenen. Wij zetten 8 redenen op een rij om kunststof kozijnen te kopen en laten plaatsen.

8 Kunststof kozijnen voordelen

  • Lange levensduur
  • Betaalbaar
  • Weinig onderhoud nodig
  • Vele stijlen mogelijk
  • Geen klemmende ramen of deuren
  • Minder stoken = milieuvriendelijk & voordelig
  • Inbraakwerend
  • Geluiddempend
redenen onderhoudsvrije kozijnen

1. Lange levensduur

De levensduur van kunststof kozijnen is afhankelijk van verschillende factoren, maar over het algemeen gaan kozijnen van dit materiaal tot wel 50 jaar mee. Dit is aanzienlijk langer dan houten kozijnen, die ongeveer iedere 30 jaar aan vervanging toe zijn.

2. Betaalbare kozijnen

Kozijnen van kunststof zijn over het algemeen betaalbaarder dan andere materialen. Aangezien de kozijnen ook nog eens lang meegaan, is het een uitstekende investering om deze kunststof kozijnen aan te schaffen.

Kunststof kozijn prijzen?

3. Weinig onderhoud nodig

Je hoeft kunststof kozijnen niet te schilderen en ze vergen sowieso minder onderhoud dan houten kozijnen. Door deze onderhoudsvrije kozijnen bespaar je dus ook op de onderhoudskosten. Een periodieke schoonmaakbeurt is vaak voldoende om de kozijnen mooi te houden.

4. Vele stijlen mogelijk

Wil je niet de klinische uitstraling die kunststof kan hebben? Tegenwoordig kan je vele stijlen creëren met kunststof kozijnen. Wat dacht je van houtlook kozijnen die niet van echt hout te onderscheiden zijn? Daarnaast zijn de kozijnen ook nog eens in alle denkkbare kleuren, soorten en maten beschikbaar. Zo kan je altijd kozijnen naar wens samenstellen.

Meer inspiratie opdoen?
waarom kunststof kozijnen kopen

5. Geen klemmende ramen of deuren meer

Kozijnen van kunststof zijn vochtbestendig, waardoor je niet langer last hebt van ramen of deuren die niet goed sluiten.

6. Minder stoken = milieuvriendelijk & voordelig

Een groot voordeel van kunststof kozijnen is de hoge isolatiewaarde. Door deze uitstekende isolatie hoef je minder te stoken, wat je terugziet op je energierekening. Zo bespaar je geld én ben je tegelijkertijd milieuvriendelijk bezig. Laat ook HR-glas plaatsen voor extra isolatie.

7. Inbraakwerend

Niemand houdt van ongenode gasten in huis. Met kunststof kozijnen maak je het inbrekers lastig om je huis binnen te komen. Laat wel alleen kozijnen plaatsen met een het politiekeurmerk Veilig Wonen, zodat je zeker weet dat je kunststof kozijnen veilig en inbraakwerend zijn.

8. Geluiddempend

Woon je in een drukke stad of heb je luidruchtige buren? Met kunststof kozijnen demp je het geluid aanzienlijk. Combineer deze kozijnen met de juiste beglazing om geluiden nog meer buiten de deur te houden.

Kunststof kozijnen laten plaatsen in huis?

Is het hoog tijd om nieuwe kozijnen te plaatsen en ben je overtuigd door de bovenstaande punten om voor kunststof kozijnen te gaan? Vraag dan gratis kozijn offertes aan bij Slimster en kom in contact met bedrijven die in jouw regio actief zijn. Jij vergelijkt deze bedrijven en kiest welk bedrijf de kozijnen gaat plaatsen.

815 kozijn-specialisten vergelijken

Eurokozijn
Multi Kozijn
Bogers kozijnen
Kroon Kozijn & Focus Kozijntechniek
Vraag binnen 1 minuut aan Ontvang vrijblijvende offertes Kies de beste deal
Deel deze pagina