Type woning verbouwen

Pascal van de Beek
Content Specialist
6 minuten

Wil je je woning opknappen, een school ombouwen of een bedrijfspand verbouwen tot woning? Met een verbouwing heb je verschillende mogelijkheden met meerdere prijzen. Bekijk welke soorten woning verbouwing er zijn.

Boerderij verbouwen

boerderij verbouwen ideeen

Wil je een deel van de boerderij verbouwen of ga je een hele woonboerderij verbouwen? Dan kiezen veel mensen om een oude boerderij te renoveren, waardoor dit meer ruimte biedt. Ook is dit het ideale moment om je boerderij te isoleren.

Wat kost het verbouwen van een boerderij?

Werkzaamheden Prijs* Offerte
Kosten boerderij verbouwen € 80.000 - 200.000

* Gemiddelde verbouwing boerderij kosten, incl. btw en arbeid.

De kosten van een boerderij verbouwen variëren en zijn afhankelijk van de soort verbouwing, grootte van de boerderij of uurtarief van de vakman. Bekijk de algemene kosten van een verbouwing of vraag vrijblijvend verbouw offertes aan voor de exacte prijs.

Boerderij laten verbouwen?
Gratis offertes

Monument verbouwen

oud huis verbouwen kosten

Bij het verbouwen van een gemeentelijk monument komen regels en vergunningen om de hoek kijken, waardoor niet alles verbouwd kan worden. Zo moet je rekening houden dat het aangezicht niet aangepast wordt en heb je meestal een omgevingsvergunning nodig. Vaak kan je wel zonder vergunning je monument isoleren en wordt er vaak gekozen om glas-in-lood te vervangen.

Wat kost het verbouwen van een monument?

Werkzaamheden Prijs* Offerte
Gemeentelijk monument verbouwen € 65.000 Gratis offertes

* Gemiddelde vanaf-kosten verbouwen monument

De kosten van het verbouwen van een monument zijn lastig te noemen, omdat veel werkzaamheden handwerk zijn. Daarnaast zijn de kosten afhankelijk van de soort verbouwing, grootte van het monument of uurtarief van de vakman. Bekijk de algemene kosten van een verbouwing of vraag gratis verbouw offertes aan voor de exacte prijs.

Monument laten verbouwen?
Gratis offertes

Tussenwoning verbouwen

jaren 60 woning verbouwen

Er wordt vaak gekozen voor een uitbouw bij een tussenwoning tijdens het verbouwen. Hierdoor krijg je meer woonruimte. Maar waarom niet de hele tussenwoning renoveren? Dit is het ideale moment om alle klussen aan te pakken.

Wat kost het verbouwen van een rijtjeshuis?

Werkzaamheden Prijs* Offerte
Rijtjeshuis verbouwen € 20.000 - 90.000 Gratis offertes

* Indicatieve prijs tussenwoning verbouwen, incl. btw.

Wat zijn de gemiddelde kosten van een rijtjeshuis verbouwen? De prijzen voor een verbouwing variëren en zijn vaak inclusief uurtarief van de vakman. Bekijk de algemene kosten van een verbouwing of vraag gratis verbouw offertes aan voor de exacte prijs.

Tussenwoning laten verbouwen?
Gratis offertes

Hoekwoning verbouwen

kosten verbouwing jaren 30 woning

Vaak kiezen mensen ervoor om een hoekwoning naar hun wens te verbouwen. Het verbouwen van een hoekwoning is een flinke investering, maar je huis wordt er meer waard door en je krijgt meer wooncomfort. Vaak wordt er een garage of aanbouw naast de woning geplaatst.

Wat kost het verbouwen van een hoekwoning?

Werkzaamheden Prijs* Offerte
Hoekhuis verbouwen € 45.000 - 90.000 Gratis offertes

* Gemiddelde kosten hoekhuis verbouwen, incl. btw.

De kosten van het verbouwen van een hoekhuis variëren en zijn vaak inclusief uurtarief van de vakman. Bekijk de algemene kosten van een verbouwing of vraag gratis verbouw offertes aan voor de exacte prijs.

Hoekwoning laten verbouwen?
Gratis offertes

Verbouwing 2 onder 1 kap woning

verbouwing jaren 70 woning

Wil je bijv. een 2 onder 1 kap woning verbouwen, dan kan je overlast krijgen met de buren. Vaak is dit een jaren 60 woning of jaren 70 woning, waardoor deze weinig geluidsisolerend zijn.

Eén van de oplossingen is al gauw door de woning te isoleren. Uiteraard kan je ook direct de hele woning opknappen en verbouwen naar jouw eigen wensen.

Wat kost een 2-onder-1-kap woning verbouwen?

Werkzaamheden Prijs* Offerte
2-onder-1-kap-woning verbouwen € 40.000 - 100.000 Gratis offertes

* Gemiddelde kosten verbouwing 2 onder 1 kap woning, incl. btw.

De kosten van het verbouwen van een twee-onder-eenkapwoning verschillen van elkaar en is afhankelijk van de soort verbouwing, bijv. een nieuwe keuken of hele woning verbouwing. Bekijk de algemene kosten van een verbouwing of vraag gratis verbouw offertes aan voor de exacte prijs.

Twee-onder-een-kap woning verbouwen?
Gratis offertes

Vrijstaande woning verbouwen

Vrijstaande woning verbouwen

Heb je een vrijstaande woning? Dan kan je deze helemaal opknappen, omdat veel verbouwingen mogelijk zijn. Denk hierbij aan een veranda met een uitbouw. Veel mensen kiezen voor een klassieke uitstraling van een jaren 30 woning of een jaren 20 woning, maar je kan uiteraard ook kiezen voor een nieuwbouw uitstraling.

Wat kost een vrijstaande woning verbouwen?

Werkzaamheden Prijs* Offerte
Verbouwing vrijstaand huis € 46.000 - 115.000 Gratis offertes

* Gemiddelde kosten vrijstaand huis verbouwen, incl. btw.

De kosten van verbouwing van een vrijstaande woning variëren en zijn afhankelijk van de soort verbouwing, grootte van de woning of uurtarief van de vakman. Bekijk de algemene kosten van een verbouwing of vraag vrijblijvend verbouw offertes aan voor de exacte prijs.

Vrijstaande woning verbouwen?
Gratis offertes

Appartement verbouwen

kleine woning verbouwen

Bij het verbouwen van een appartement heb je vaak een vergunning nodig, maar ook vaak toestemming van de VvE. Dit geldt voornamelijk voor gemeenschappelijke zaken, zoals het verwijderen van een dragende muur. Daarom wordt er vaker gekozen voor een andere indeling, dan het bouwen van een dakterras. Hier is de VvE minder streng op.

Wat kost het verbouwen van een appartement?

Werkzaamheden Prijs* Offerte
Verbouwen appartement € 16.000 - 75.000 Gratis offertes

* Gemiddelde kosten verbouwing appartement, incl. btw.

Hoeveel kost een verbouwing van een appartement? De prijzen voor een verbouwing variëren en zijn vaak inclusief uurtarief van de vakman. Bekijk de algemene kosten van een verbouwing of vraag gratis verbouw offertes aan voor de exacte prijs.

Appartement laten verbouwen?
Gratis offertes

Huurwoning verbouwen

verbouwen jaren 30 woning

Een huurwoning mag je niet zonder toestemming van de verhuurder verbouwen. En wanneer je gaat verbouwen, dan moet dit zo snel en goedkoop mogelijk. Vaak kan je in overleg met de woningstichting ook de verbouwkosten delen. Denk hierbij aan het plaatsen van een nieuwe keuken of het renoveren van een badkamer.

Wat kost het verbouwen van een huurwoning?

Werkzaamheden Prijs* Offerte
Verbouwing huurwoning € 16.000 - 75.000 Gratis offertes

* Gemiddelde kosten verbouwing huurhuis, incl. btw.

Hoeveel kost een verbouwing van een huurhuis? De prijzen voor een verbouwing variëren en zijn vaak inclusief uurtarief van de vakman. Bekijk de algemene kosten van een verbouwing of vraag gratis verbouw offertes aan voor de exacte prijs.

Huurwoning laten verbouwen?
Gratis offertes

Mogelijkheden bij een verbouwing

Type woning laten verbouwen door ervaren vakman

Type woning verbouwen

Wil je jouw woning laten verbouwen? Vraag vrijblijvend verbouw-offertes aan via Slimster om verschillende type woningen te verbouwen door een aannemersbedrijf die in jouw regio werkt. Je vergelijkt de offertes op prijs-kwaliteitverhouding en tenslotte beslis je zelf met welke aannemer je in zee gaat.

Direct en vrijblijvend aannemers vergelijken

AS memi bouw en renovatie
DRS projecten
IM2 bouw
soltectum
tanerflex
verandalux
Aannemersbedrijf F.H. v. Keulen
JS Badkamers
HGR Pro Bouw
ERIYA
DeLeidseBouwer
Cartexbouw
  1. Vraag binnen 1 minuut aan
  2. Ontvang vrijblijvende offertes
  3. Kies de beste deal
Gratis aannemer offertes?
Geheel vrijblijvend
Type woning verbouwen