Zolder verbouwen kosten

Pascal van de Beek
Content Specialist
3 minuten
Minimale kosten € 2.000
Gemiddelde kosten € 10.000
Maximale kosten € 18.000
Indicatieprijs afhankelijk van soort renovatie.

Ben je op zoek naar extra ruimte op zolder? Wil je een nieuwe slaapkamer of badkamer maken of misschien wel een kantoorruimte aan huis? Door je zolder te verbouwen kan je optimaal gebruik maken van alle ruimte die je in huis hebt. Maar wat zijn de kosten van een zolder verbouwing?

Redenen voor zolder renoveren

  • Zolder vergroten
  • Meer licht op zolder & ventileren
  • Extra kamers maken
  • Zolder opknappen

Wat kost een zolder verbouwen met dakkapel?

Het verbouwen of vergroten van een zolder kan verschillende kosten met zich meebrengen. De kosten variëren afhankelijk van de werkzaamheden die je laat uitvoeren. Wil je bijvoorbeeld je zolder vergroten, meer daglicht creëren of een extra kamer maken? Al deze factoren zijn van invloed op de prijs. Het populairst om een zolder te verbouwen en vooral te vergroten is met een dakkapel of dakraam. Benieuwd naar de kosten van een zolder renovatie met een dakkapel?

Zolder vergroten Prijs*
Dakkapel prijzen € 2.600 - 10.600
Nokverhoging prijzen

€ 7.500 - 26.000

Zolder verlichten
Dakraam prijzen € 250 - 750

* Gemiddelde prijs zolder renoveren, incl. btw en montage.

Meer zolder renovatie prijzen

zolder renoveren kosten
Meer inspiratie opdoen?
Zolder voorbeelden

Prijsopbouw zolder renoveren

Materiaal
Arbeid
Voorrijkosten
Afval

Mogelijkheden zolder renoveren

Wil je jouw zolder verbouwen? Er zijn verschillende mogelijkheden als je een zolder gaat renoveren. De zolder is daarnaast geschikt voor verschillende functies, wat dacht je van:

Kosten zolder vergroten

Wat zijn de mogelijkheden als je jouw zolder wilt vergroten? Je kunt een dakkapel laten plaatsen of een nokverhoging laten installeren. Beide opbouwen zorgen voor extra ruimte op de bovenste verdieping.

Kosten ruimte verlichten

Wil je meer daglicht creëren op zolder? Een zolder heeft vaak weinig ramen, waardoor er weinig zonlicht naar binnen komt. Dakramen zijn hier de ideale oplossing. Naast extra daglicht kan je de ruimte ook ventileren.

Oplossingen voor meer daglicht op zolder

Extra kamers op zolder

Wil je een aparte kamer op zolder? Laat dan een scheidingswand of gipsen wand plaatsen. Zo kun je de ruimte op zolder helemaal optimaal benutten. Laat de muren schilderen of stucen voor een mooi eindresultaat.

Zolder isoleren en verwarmen

Is jouw zolder geïsoleerd of is dit nog nodig? Als je de zolder gaat gebruiken als slaapkamer, badkamer, kinderkamer of kantoor is het belangrijk dat er isolatie en verwarming aanwezig is. Je kunt samen de mogelijkheden bespreken met de aannemer of zolder isolatie specialist.

zolder verbouwen prijzen

Vliering verbouwen

Heb je een vliering waar je niet op kunt lopen, maar wil je deze verbouwen tot een bruikbare kamer? Hier komen uiteraard meer kosten bij kijken, aangezien de draagkracht van de vloer meestal vergroot dient te worden. Bespreek je wensen met de aannemer zodat jullie samen alle mogelijkheden kunnen bespreken.

Vergunning nodig voor zolder verbouwen?

Heb je een vergunning nodig om een zolder te verbouwen? Dit is afhankelijk van de werkzaamheden die je laat uitvoeren. Laat je de zolder vergroten, dan kan het nodig zijn om een dakkapel vergunning of nokverhoging vergunning aan te vragen. De kosten voor een vergunning komen dan uiteraard nog bovenop de kosten van de zolder renoveren.

Zolder verbouwen door ervaren vakman

Zolder verbouwen kosten

Wat kost het om jouw zolder te laten renoveren door een ervaren vakman? Je hoeft zeker niet te veel te betalen voor jouw verbouwing. Vraag gratis offertes aan bij Slimster en kom in contact met aannemers die in jouw regio aanwezig zijn. Vergelijk deze aannemers en kies de beste deal. Zo ben je verzekerd van een goede prijs-kwaliteitverhouding.

1249 aannemers vergelijken

AS memi bouw en renovatie
DRS projecten
IM2 bouw
soltectum
tanerflex
verandalux
Aannemersbedrijf F.H. v. Keulen
JS Badkamers
HGR Pro Bouw
ERIYA
DeLeidseBouwer
Cartexbouw
  1. Vraag binnen 1 minuut aan
  2. Ontvang vrijblijvende offertes
  3. Kies de beste deal
Gratis zolder offertes?
Geheel vrijblijvend
Zolder verbouwen kosten