• Genomineerd voor Website van het Jaar 2020
  Vergelijken via Slimster is gewoon mogelijk, maar houd wel rekening met de RIVM richtlijnen. #LetOpElkaar ❤️ Meer weten?
  Zolder verbouwen kosten

  Zolder verbouwen kosten

  Zolder verbouwen offerte
  Gratis & vrijblijvend
  Ga naar
  Minimale kosten € 2.000,- Maximale kosten € 18.000,- Gemiddeld Gemiddelde kosten € 10.000,-
  Indicatieprijs afhankelijk van soort renovatie.

  Ben je op zoek naar extra ruimte in huis? Wil je een nieuwe slaapkamer of badkamer maken of misschien wel een kantoorruimte aan huis? Door je zolder te verbouwen kan je optimaal gebruik maken van alle ruimte die je in huis hebt. Maar wat zijn de kosten van een zolder verbouwing?

  Redenen voor zolder renoveren

  • Ruimte vergroten
  • Ruimte verlichten & ventileren

  • Extra kamers maken
  • Ruimte opknappen

  Wat kost een zolder verbouwen?

  Het verbouwen van een zolder kan verschillende kosten met zich meebrengen. De kosten variëren afhankelijk van de werkzaamheden die je laat uitvoeren. Wil je bijvoorbeeld je zolder vergroten, meer daglicht creëren of een extra kamer maken? Al deze factoren zijn van invloed op de prijs.

  Zolder vergroten
  Prijs*
  Dakkapel prijzen € 2.600 - 10.600
  Nokverhoging prijzen

  € 7.500 - 26.000

  Zolder verlichten
  Dakraam prijzen € 250 - 750

  * Gemiddelde prijs zolder renoveren, incl. btw en montage.

  Meer zolder renovatie prijzen

  zolder renoveren kosten
  Meer inspiratie opdoen?

  Prijsopbouw zolder renoveren

  Mogelijkheden zolder renoveren

  Wil je jouw zolder verbouwen? Er zijn verschillende mogelijkheden als je een zolder gaat renoveren. De zolder is daarnaast geschikt voor verschillende functies, wat dacht je van:

  Kosten zolder vergroten

  Wat zijn de mogelijkheden als je jouw zolder wilt vergroten? Je kunt een dakkapel laten plaatsen of een nokverhoging laten installeren. Beide opbouwen zorgen voor extra ruimte op de bovenste verdieping.

  Kosten ruimte verlichten

  Wil je meer daglicht creëren op zolder? Een zolder heeft vaak weinig ramen, waardoor er weinig zonlicht naar binnen komt. Dakramen zijn hier de ideale oplossing. Naast extra daglicht kan je de ruimte ook ventileren.

  Extra kamers op zolder

  Wil je een aparte kamer op zolder? Laat dan een scheidingswand of gipsen wand plaatsen. Zo kun je de ruimte op zolder helemaal optimaal benutten. Laat de muren schilderen of stucen voor een mooi eindresultaat.

  Zolder isoleren en verwarmen

  Is jouw zolder geïsoleerd of is dit nog nodig? Als je de zolder gaat gebruiken als slaapkamer, badkamer, kinderkamer of kantoor is het belangrijk dat er isolatie en verwarming aanwezig is. Je kunt samen de mogelijkheden bespreken met de aannemer.

  zolder verbouwen prijzen

  Vliering verbouwen

  Heb je een vliering waar je niet op kunt lopen, maar wil je deze verbouwen tot een bruikbare kamer? Hier komen uiteraard meer kosten bij kijken, aangezien de draagkracht van de vloer meestal vergroot dient te worden. Bespreek je wensen met de aannemer zodat jullie samen alle mogelijkheden kunnen bespreken.

  Vergunning nodig voor zolder verbouwen?

  Heb je een vergunning nodig om een zolder te verbouwen? Dit is afhankelijk van de werkzaamheden die je laat uitvoeren. Laat je de zolder vergroten, dan kan het nodig zijn om een dakkapel vergunning of nokverhoging vergunning aan te vragen. De kosten voor een vergunning komen dan uiteraard nog bovenop de kosten van de zolder renoveren.

  Zolder verbouwen door ervaren vakman

  Wat kost het om jouw zolder te laten renoveren door een ervaren vakman? Je hoeft zeker niet te veel te betalen voor jouw verbouwing. Vraag gratis offertes aan bij Slimster en kom in contact met aannemers die in jouw regio aanwezig zijn. Vergelijk deze aannemers en kies de beste deal. Zo ben je verzekerd van een goede prijs-kwaliteitverhouding.

  768 aannemers vergelijken

  Henk Troost Aannemersbedrijf
  Bouwbedrijf Gooise Meren
  Badinstallaties Betucom
  Rob't Hart Aannemers
  Vraag binnen 1 minuut aan Ontvang vrijblijvende offertes Kies de beste deal