Zolder verbouwen tot badkamer

Pascal van de Beek
Content Specialist
2 minuten

Wil jij graag een badkamer op zolder? Dit is een ideale mogelijkheid als je een tweede badkamer wilt, of een slaapkamer met badkamer op zolder wilt creëren. Een badkamer op zolder biedt veel mogelijkheden, maar er komt ook veel bij kijken. Wat zijn de mogelijkheden voor een zolder verbouwen tot badkamer?

badkamer op zolder
badkamer zolder
zolder badkamer

Kosten badkamer op zolder

Wat kost het om een badkamer te maken op zolder? De prijzen kunnen flink variëren, afhankelijk van jouw huidige zolder en jouw wensen. We kunnen wel een grove indicatie geven. Voor een exacte prijs van jouw badkamer op zolder vraag je gratis offertes aan via Slimster.

Soort verbouwing Prijs*
Badkamer op zolder € 2.000 - 18.000

* Gemiddelde prijs zolder verbouwen tot badkamer.

Zolder renoveren tot badkamer
Gratis offertes

Keuzes bij zolder verbouwen tot badkamer

Een aannemer kan jouw muffe of donkere zolder omtoveren tot jouw gewenste badkamer. Het is dan wel belangrijk dat je weet wat je wilt. Laat je daarom goed informeren door een ervaren vakman, die je van vrijblijvend advies kan voorzien.

  • Is het nodig de zolder te vergroten?
  • Is het nodig een aparte kamer te maken/scheidingswand te plaatsen?
  • Hoe zit het met de isolatie, elektriciteit en verwarming?
  • Hoe ga je de badkamer inrichten? (bv. een bad, inloopdouche of dubbele wastafel)

Zolder vergroten voor badkamer?

Is de ruimte groot genoeg voor een nieuwe badkamer of wil je de zolder vergroten? Je kan een zolder op verschillende manieren uitbouwen:

Zolder splitsen in meerdere ruimtes?

Ga je jouw hele zolder gebruiken voor de badkamer of wil je een aparte kamer maken? Je kan de zolder laten opsplitsen in verschillende ruimtes, bijvoorbeeld met behulp van een gipswand. Uiteraard kan je ook een scheidingswand laten plaatsen met meer isolatie en demping. Is de ruimte voor de badkamer gerealiseerd? Laat deze dan netjes afwerken door een stukadoor of schilder.

Loodgieter en elektricien inschakelen

Om een badkamer te realiseren moeten de waterleidingen en elektriciteit goed aangelegd zijn. Schakel de hulp in van ervaren vakmannen die de elektriciteit en verwarming doortrekken naar de zolder.

Badkamer op zolder inrichten

Plaats je een tweede badkamer op zolder of verplaats je de eerste badkamer naar de bovenste etage in huis? Bij een tweede badkamer heb je wellicht andere wensen dan bij de hoofdbadkamer. Ontdek alle badkamer mogelijkheden en kosten:

Meer over badkamer op zolder?
Badkamer kosten
Woningwaarde verbeteren
Vergroot je jouw zolder voor de badkamer of realiseer je een tweede badkamer op zolder? Dan zie je dit ook terug in de waarde van je woning. Zo verdien je jouw investering vaak terug.

Vergunning nodig voor badkamer op zolder?

Kan je zomaar een badkamer op zolder laten plaatsen? Is het enkel een verbouwing aan de binnenzijde van je woning, dan heb je geen bouwvergunning nodig. Ga je jouw zolder vergroten met een dakkapel, dan is soms een dakkapel vergunning vereist. Voor een nokverhoging heb je wel altijd een nokverhoging vergunning nodig voordat je kan starten met de verbouwing.

Zolder verbouwen tot badkamer door ervaren vakman

Zolder verbouwen tot badkamer

Wil je jouw zolder renoveren en een badkamer laten plaatsen? Schakel dan de hulp in van een ervaren vakman uit het Slimster-netwerk. Deze vakmannen hebben verstand van verbouwingen en kunnen je voorzien van vrijblijvend advies. Vraag gratis zolder offertes aan en kom in contact met vakmannen uit de regio.

0 aannemers vergelijken

AS memi bouw en renovatie
DRS projecten
IM2 bouw
soltectum
tanerflex
verandalux
Aannemersbedrijf F.H. v. Keulen
JS Badkamers
HGR Pro Bouw
ERIYA
DeLeidseBouwer
Cartexbouw
  1. Vraag binnen 1 minuut aan
  2. Ontvang vrijblijvende offertes
  3. Kies de beste deal
Gratis zolder offertes?
Geheel vrijblijvend
Zolder verbouwen tot badkamer