Zolder verbouwen tot kinderkamer

Pascal van de Beek
Content Specialist
2 minuten

Is jouw woning te klein voor je hele gezin en ben je op zoek naar plek voor een of meer kinderkamers? Laat je zolder omtoveren tot een kinderkamer of tienerkamer en geef jouw kinderen een nieuwe (eigen) kamer.

Kosten kinderkamer op zolder

De kosten van een kinderkamer op zolder worden bepaald door verschillende factoren. Is de zolder al geschikt voor een kinderkamer of moet er veel worden verbouwd? Misschien wil je wel dakramen of een scheidingswand plaatsen voor de perfecte kinderkamer. Al deze extra verbouwingen zie je terug in kosten.

Soort verbouwing Prijs*
Kinderkamer op zolder € 2.000 - 18.000

* Gemiddelde prijs zolder verbouwen tot kinderkamer.

Zolder renoveren tot kinderslaapkamer
Zolder verbouwen offerte
kinderkamer zolder
zolderkamer inrichten als kinderkamer
kinderkamer op zolder
zolderkamer tienerkamer

Mogelijkheden voor kinderkamer op zolder

Wil je jouw zolder omtoveren tot kinderkamer of speelkamer? Vaak is het dan nodig om de zolder enigszins te verbouwen voordat je kinderen hun eigen zolderkamer hebben. Een aannemer kan in principe al jouw wensen laten uitkomen voor de kinderkamer. Het belangrijkste is dat je een idee hebt wat je wilt.

  • Wil je de zolder vergroten?
  • Wil je dakramen plaatsen?
  • Wil je de zolder opsplitsen?
  • Is er al isolatie, elektriciteit en verwarming aanwezig?
  • Hoe ga je de kinder/speelkamer inrichten?

Zolder groter maken

Is jouw zolder groot genoeg voor een kinderkamer of wil je de verdieping uitbouwen? Je kunt een dakkapel of nokverhoging laten plaatsen voor meer ruimte. Is meer lichtinval voldoende? Laat dan extra dakramen plaatsen.

Zolder inrichten als kinderkamer

Ga je jouw zolder renoveren tot kinderkamer? Je kan deze kinderkamer op diverse manieren inrichten. Laat de muren schilderen, zorg voor een leuk behang op de muur en kies voor een zachte vloer zodat de kinderen op de grond kunnen spelen. Vloerbedekking is dan een ideale optie. Is de ruimte voor een tiener? Ook met een tienerkamer kan je veel kanten op qua inrichting.

Vergeet ook de opbergruimte niet op een kinder- of tienerkamer. Ongeacht de leeftijd van je kind, er zijn altijd veel spullen die rondslingeren. Laat bijvoorbeeld inbouwkasten plaatsen om schuine wanden optimaal te benutten.

Woningwaarde verhogen
Ga je jouw zolder vergroten? Meer ruimte in huis betekent meestal ook een stijging van je woningwaarde. Zo kan je de investering van je dakkapel of nokverhoging terugverdienen.

Vergunning nodig voor kinderkamer?

Mag je zonder vergunning een kinderkamer of speelkamer maken op je zolder? Je hebt geen vergunning nodig als je enkel de zolder anders gaat inrichten. Ga je de zolder vergroten, dan heb je soms wel een dakkapel vergunning of nokverhoging vergunning nodig.

Zolder verbouwen tot kinderkamer door vakman

Zolder verbouwen tot kinderkamer

Laat jouw zolder verbouwen tot kinderkamer door een ervaren aannemer uit het Slimster-netwerk. Door gratis offertes aan te vragen, kom je in contact met aannemers die in jouw regio actief zijn. Jij vergelijkt deze aannemers en kiest zelf de beste deal.

1228 aannemers vergelijken

AS memi bouw en renovatie
DRS projecten
IM2 bouw
soltectum
tanerflex
verandalux
Aannemersbedrijf F.H. v. Keulen
JS Badkamers
HGR Pro Bouw
ERIYA
DeLeidseBouwer
Cartexbouw
  1. Vraag binnen 1 minuut aan
  2. Ontvang vrijblijvende offertes
  3. Kies de beste deal
Gratis zolder offertes?
Geheel vrijblijvend
Zolder verbouwen tot kinderkamer