Asbest in vloerbedekking

Pascal van de Beek
Content Specialist
1 minuten

Het bewerken en verwerken van asbest in producten is sinds 1993 door de wet verboden. Het is echter niet uitgesloten dat je asbest zult aantreffen in en rond jouw woning. Eén van de plekken/gebieden waar relatief veel asbest zit is in vloerbekleding. Een vloerbedekking waarbij asbest is gebruikt is meestal tijdens de bouw van het pand gelegd. Het gaat in de regel om panden/woningen die in de periode van 1968 tot 1983 zijn gebouwd.

Vloerbekleding met asbest laten verwijderen?
Asbest offerte aanvragen

Asbest herkennen in vloerbedekkingen

Zoals gezegd zijn vloerbedekkingen met een asbest onderlaag vaak te vinden in panden die in de periode van 1968 tot 1983 zijn gebouwd. De asbest onderlaag werd vooral gebruikt op trappen en in keukens. De onderlaag heeft een kartonnen look en is te herkennen aan zijn lichtgrijze tot licht beige kleur.

vloerbedekking met asbest
Meer informatie bekijken?
Asbest soorten

Kosten verwijderen asbest in vloerbedekking

De prijs voor het verwijderen van vloerbedekking met asbest verschilt per grootte van de oppervlakte, soort asbest en hoeveelheid asbest in het materiaal. De kosten verschillen ook per aangesloten specialist. Benieuwd wat de kosten voor het verwijderen van asbest zijn? Vraag gratis offertes aan via Slimster en vergelijk de prijzen van maximaal 4 experts uit ons netwerk.

Zelf verwijderen of laten doen

Asbest in vloerbedekking

Vaak wordt er gedacht dat het verwijderen van asbest ook prima zelf te bewerkstelligen is, maar niets blijkt minder waar. Bij het zelf verwijderen van asbest mag je geen schade aanrichten aan het materiaal. Wanneer dit toch is gebeurd ben je strafbaar en zul je een hoge geldboete ontvangen. Wij raden je om deze redenen aan om dit soort werkzaamheden over te laten aan een vakkundig asbestsaneringsbedrijf.

Vergelijk meer dan 200 aangesloten specialisten

ABO Milieuconsult
Asbest Advies Zeeland
BA Asbestinventarisaties
Holland milieutechniek
Olvaldi
Visser Asbestsanering
  1. Vraag binnen 1 minuut aan
  2. Ontvang vrijblijvende offertes
  3. Kies de beste deal
Gratis asbest offertes?
Geheel vrijblijvend
Asbest in vloerbedekking