Genomineerd voor Website van het Jaar 2020
Asbest verwijderen

Asbest verwijderen

Vraag je jezelf af of je materialen met asbest moet laten verwijderen door een specialist of dat je het wellicht ook zelf kunt doen? Of je überhaupt asbest moet verwijderen hangt af van de plek en het soort asbest. Bij hechtgebonden asbest kan het zelfs slimmer zijn om helemaal niets te doen. Het asbest kan namelijk bij het verwijderingsproces beschadigen, waardoor de asbest vezels vrij kunnen komen.

Voor jouw eigen veiligheid schakel je simpelweg een gecertificeerde specialist in om het te laten verwijderen. Elke aangesloten expert rekent zijn eigen prijs per ruimte of per m2. De beste prijs vind je door meerdere offertes te vergelijken. Zo ben jij verzekerd van de beste deal! Vergelijk tot maximaal 4 aangesloten partijen door 1 asbest offerte aan te vragen en bespaar tot wel 45%.

Asbest laten verwijderen?

Welke asbest mag worden verwijderd?

Het verwijderen van asbest hoeft niet altijd. Eén van de criteria die mee wordt gewogen bij deze beslissing is het soort asbest. Er zijn in de regel twee verschillende soorten asbest namelijk: hecht gebonden- en losgebonden asbest.

De laatste vorm van asbest moet je meestal wel laten verwijderen omdat de structuur niet vast is. De zogenoemde asbest vezels zitten bij de losgebonden asbest niet stevig aan het materiaal vast, waardoor zij gemakkelijk vrijkomen.

Subsidie

Als particulier zijn er geen subsidies die de investering enigszins dekken. De kosten voor het verwijderen van de asbest moet je helaas zelf betalen. Alleen wanneer je een bijstandsuitkering hebt kun je in aanmerking komen voor een tegemoetkoming. Voor bedrijven zijn er weer andere regelingen en aftrekposten van kracht.

Mogelijkheden bekijken?

Asbest afvoeren

Naast het saneren van asbest, moet je ook rekening houden met het verplaatsen van de asbest naar een gemeentereiniging ook wel afvoeren genoemd. Voor het afvoeren van asbest door een gecertificeerd bedrijf zijn kosten verbonden. Benieuwd naar de kosten? Of wil je meer informatie ontvangen? Neem geheel vrijblijvend contact op met een van onze medewerkers of vraag gratis offertes aan via het formulier.

Asbest af laten voeren?

Asbest zelf verwijderen?

Het is toegestaan om een beperkte hoeveelheid materiaal met asbest zelf te verwijderen. Dit mag alleen als het materiaal zonder te beschadigen weggehaald kan worden. De regels voor het zelf verwijderen van asbest zijn terug te vinden in het asbestverwijderingsbesluit van 2005 of het bouwbesluit uit 2012.

Asbest laten verwijderen

Het zelf verwijderen van asbest is vrij riskant en kan jouw huidige situatie alleen maar erger maken. Slimster helpt jou graag door de situatie op een deskundige manier te bekijken en besluiten vervolgens of we de asbest verwijderen. De aangesloten en gecertificeerde specialisten doen dit voor zowel particulieren als voor de zakelijke markt. Benieuwd naar de kosten per m2 voor het verwijderen van asbest of wil je graag meer informatie ontvangen over het proces? Vraag gratis offertes aan via ons contactformulier

Vergelijk meer dan 200 aangesloten partijen

Vraag binnen 1 minuut aan Ontvang vrijblijvende offertes Kies de beste deal