Asbest verwijderen voor particulieren

Pascal van de Beek
Product Specialist
1 minuten

Asbest komt voor bij zowel particulieren als zakelijke partijen. Het verwijderen van asbest is niet in alle situaties verplicht en kan in bepaalde gevallen zelfs afgeraden worden. Als particulier kun je kiezen uit twee manieren om asbest te verwijderen. De minst waarschijnlijke optie is het zelf verwijderen van asbest in en rond je woning. Wij raden je altijd aan om een gecertificeerde partij te benaderen die jouw situatie zal inspecteren en vervolgens aangeeft of het noodzakelijk is de asbest op een vakkundige manier te verwijderen.

Bespaar op afvoerkosten
Wil je besparen op de kosten? Voer zelf dan het asbest af, zodat de specialist dit niet extra hoeft te rekenen.

Risico's zelf verwijderen asbest

In een aantal gevallen is het toegestaan om asbest in jouw woning zelf te verwijderen, denk hierbij aan materialen met asbest die een hechtgebonden structuur hebben. Ook moet het gaan om kleine oppervlaktes (<35m2) met asbest die tijdens het verwijderen niet aangetast mogen worden.

Beschadig je toch de asbest tijdens het verwijderen, dan kun je rekenen op fikse boetes en bovendien directe schade aan jouw gezondheid. Ben je vakkundig genoeg om het zelf te doen? Dan kun je bij jouw gemeente een ontheffing aanvragen waarmee je de asbest zelf mag saneren en afvoeren bij een gemeentereiniging.

Asbest laten verwijderen?
Asbest offerte aanvragen
Asbesthoudend materiaal signaleren?
Asbest herkennen

Kosten voor het verwijderen asbest

Asbest verwijderen voor particulieren

Asbest kan op verschillende plekken in en rond jouw woning aangetroffen worden. De plek en het soort asbest bepalen voor een groot gedeelte de prijs die je dient te betalen per m2. Meer informatie over de verwijderingskosten? Vraag gerust gratis offertes aan en kom in contact met maximaal 4 aangesloten en gecertificeerde bedrijven. Jij vergelijkt en bepaalt welk bedrijf de klus mag uitvoeren.

Vergelijk meer dan 200 aangesloten specialisten

ABO Milieuconsult
Asbest Advies Zeeland
BA Asbestinventarisaties
Holland milieutechniek
Olvaldi
Visser Asbestsanering
  1. Vraag binnen 1 minuut aan
  2. Ontvang vrijblijvende offertes
  3. Kies de beste deal
Gratis asbest offertes?
Geheel vrijblijvend
Asbest verwijderen voor particulieren