Subsidie voor asbestverwijdering

Pascal van de Beek
Content Specialist
1 minuten

Voor het verwijderen van asbest kun je in een aantal gevallen een subsidie aanvragen bij de (lokale) overheid. Deze regelingen zijn alleen voor bepaalde bedrijven in de zakelijk sfeer bedoeld. Particulieren kunnen geen aanspraak maken voor een subsidie.

Asbest laten verwijderen?
Asbest offerte aanvragen
asbest dak verwijderen

Subsidie asbest eraf, zonnepanelen erop

Sinds 2019 kan je geen aanspraak meer maken op de subsidie 'Asbest eraf, zonnepanelen erop'. Met deze subsidie konden ondernemers een vergoeding krijgen voor het verwijderen van asbest op hun daken. Het ging om bedrijven die werken in de agrarische sector en die hun asbestdaken wilden laten vervangen voor zonnepanelen.

De provinciale overheden stellen soms wel subsidies beschikbaar om asbestsanering en het plaatsen van zonnepanelen aan te moedigen. Interesse? Informeer naar de mogelijkheden bij jouw provincie.

Fiscale regelingen vervangen asbest daken

Naast de subsidie die hierboven is beschreven, was het in het verleden ook mogelijk om gebruik te maken van de fiscale regeling Milieu Investeringsaftrek (MIA) en Willekeurige afschrijving Milieu-investeringen (VAMIL). Deze regeling bestaat nog wel, maar het is niet meer mogelijk hier gebruik van te maken voor asbestsanering. Het sanereen van asbest is vanaf 2017 van de milieulijst gehaald.

Vergelijk de offertes van aangesloten experts

Subsidie voor asbestverwijdering

Wil je meer informatie ontvangen over de verschillende mogelijkheden die onze aangesloten specialisten jou kunnen bieden? Vraag eenvoudig gratis offertes aan en kom eenvoudig in contact met maximaal 4 aangesloten partijen.

Vergelijk meer dan 200 aangesloten specialisten

ABO Milieuconsult
Asbest Advies Zeeland
BA Asbestinventarisaties
Holland milieutechniek
Olvaldi
Visser Asbestsanering
  1. Vraag binnen 1 minuut aan
  2. Ontvang vrijblijvende offertes
  3. Kies de beste deal
Gratis asbest offertes?
Geheel vrijblijvend
Subsidie voor asbestverwijdering