• Genomineerd voor Website van het Jaar 2020
  Vergelijken via Slimster is gewoon mogelijk, maar houd wel rekening met de RIVM richtlijnen. #LetOpElkaar ❤️ Meer weten?
  Subsidie voor asbestverwijdering

  Subsidie voor asbestverwijdering

  Voor het verwijderen van asbest kun je in een aantal gevallen een subsidie aanvragen bij de overheid. Naast de subsidie heeft de overheid nog twee regelingen waarmee de kosten voor het verwijderen van asbest enig sinds gedrukt kunnen worden. Deze regelingen zijn alleen voor bepaalde bedrijven in de zakelijk sfeer bedoeld. Particulieren kunnen geen aanspraak maken voor een subsidie, wel geeft de overheid financiële steun aan mensen die een uitkering hebben.

  Asbest laten verwijderen?

  Subsidie asbest eraf, zonnepanelen erop

  In tien van de twaalf provincies kunnen boerderijhouders in aanmerking komen voor een subsidie voor het verwijderen van asbest op hun daken. Het gaat om bedrijven die werkzaam zijn in de agrarische sector die hun asbest daken willen laten vervangen voor zonnepanelen. Deze subsidie heet asbest eraf, zonnepanelen erop. Zoals de naam al doet vermoeden moet de agrariër stallen of een boerderij hebben met asbestplaten die direct vervangen zullen moeten worden door zonnepanelen. Meer weten over deze regeling? Bekijk onderstaande video of vraag gratis offertes aan via het contactformulier.

  (Bron video: Duurzame Zonnepanelen)

  Benieuwd naar de subsidieregeling?

  Fiscale regelingen vervangen asbest daken

  Naast de subsidie die hierboven is beschreven, zijn er ook een aantal fiscale regelingen waar allerlei bedrijven gebruik van kunnen maken. Wil je jouw stal, loods, schuur of kantoorgebouw asbestvrij laten maken? Dan is het mogelijk om de Milieu Investeringsaftrek (MIA) En Willekeurige afschrijving Milieu-investeringen (VAMIL) aan te vragen.

  Vergelijk de offertes van aangesloten experts

  Wil je meer informatie ontvangen over de verschillende mogelijkheden die onze aangesloten specialisten jou kunnen bieden? Vraag eenvoudig gratis offertes aan en kom eenvoudig in contact met maximaal 4 aangesloten partijen.

  Vergelijk meer dan 200 aangesloten specialisten

  Vraag binnen 1 minuut aan Ontvang vrijblijvende offertes Kies de beste deal