Hechtgebonden asbest

Pascal van de Beek
Product Specialist
1minuten

Naast de indeling op basis van mineraalsoort, maken we in de asbestindustrie nog een onderscheid namelijk tussen hechtgebonden en niet hechtgebonden asbest. Dit onderscheid heeft te maken met de manier waarop het asbest is bevestigd. Wanneer de mineralen aan of in een ander materiaal vastzitten wordt er gesproken over hechtgebonden asbest. De kans dat vezels vrijkomen is veel minder groot dan bij losgebonden asbest. De vezels die kunnen vrijkomen zijn nog wel even gevaarlijk, en moeten in 9 van de tien gevallen door een asbestspecialist worden verwijderd.

Kenmerken hechtgebonden asbest

  • Éen van de meest voorkomende soorten
  • Komt voornamelijk voor in oude golfplaten, asbestplaten, vinyltegels, riolering etc.
  • Minder vrijkomende vezels dan losgebonden asbest
Hechtgebonden asbest laten verwijderen?
Asbest offerte aanvragen

Hechtgebonden asbest in huis?

Je kunt hechtgebonden asbest in veel verschillende plekken in en rond jouw woning tegenkomen. Denk bijvoorbeeld aan golfplaten, asbestplaten, vinyltegels, riolering, schoorsteen en in een ouderwetse bloembak.

Asbesthoudend materiaal herkennen?
Asbest herkennen

Hechtgebonden asbest laten verwijderen?

De kans dat er vezels vrijkomen bij hechtgebonden asbest producten is minder groot dan losgebonden producten. Dit betekent niet dat je zomaar asbest zelf kunt verwijderen. Wanneer je deze vorm beschadigd/aantast zullen er ook asbestvezels vrijkomen. Om deze reden raden wij je altijd aan om contact op te nemen met een gecertificeerd bedrijf, zij zullen de situatie analyseren en wanneer dit nodig is het asbest vakkundig verwijderen. Meer informatie ontvangen over de mogelijkheden die onze aangesloten specialisten jou kunnen bieden? Vraag gratis offertes aan en kom in contact met maximaal 4 asbestsaneerders.

Vergelijk meer dan 200 aangesloten specialisten

Asbestverwijdering Ede
MC-Asbestverwijdering
Muric
  1. Vraag binnen 1 minuut aan
  2. Ontvang vrijblijvende offertes
  3. Kies de beste deal