Bruine asbest

Pascal van de Beek
Product Specialist
1 minuten

De minst voorkomende variant van asbest is amosiet ook wel bekend als bruine asbest. Het mineraal amosiet hoort net als crocidoliet tot de amfibolen, wat betekent dat het een vrij sterke structuur heeft tot het moment dat deze bewerkt wordt. Bij het bewerken van deze vormen van asbest komen namelijk microvezels vrij die terecht kunnen komen in jouw luchtwegen. Wanneer dit gebeurt heb je een verhoogde kans op vervelende ziektes zoals asbestose en longkanker.

Kenmerken bruin asbest

  • Éen van de minst voorkomende soorten
  • Komt voornamelijk voor in oude golfplaten
  • Kan makkelijk breken

Waar kom je bruin asbest tegen?

Bruine asbest kom je niet heel erg vaak tegen in of rondom jouw woning. In minder dan 1% van de asbest gevallen is er namelijk sprake van amosiet. De asbest soort is vloeibaar van vorm (spuit asbest). Dit is tevens de gevaarlijkste vorm van asbest, dit omdat de mineraal vezels direct vrij kunnen komen bij het verwerken/verwijderen.

Bruin asbest laten verwijderen?
Asbest offerte aanvragen

Maatregelen bij bruine asbest

Bruine asbest is een van de gevaarlijkste soorten asbest, daarom moet je zorgvuldig handelen in een dergelijke situatie. Wij raden je dan ook aan om direct contact op te nemen met een gecertificeerd bedrijf dat asbest op een vakkundige manier kan verwijderen. Je kunt contact met een van onze medewerkers opnemen, of het contactformulier invullen om direct in contact te komen met de 4 beste asbest saneerders uit jouw regio.

Asbesthoudend materiaal herkennen?
Asbest herkennen

Bruin asbest laten verwijderen door een vakman

Wil je meer informatie ontvangen over de verschillende soorten asbest of direct offertes ontvangen met daarin de kosten voor het inspecteren/verwijderen? Vul het contactformulier in en wij brengen jou direct in contact met de 4 beste asbestsaneerders uit jouw regio.

Vergelijk meer dan 200 aangesloten specialisten

Asbestverwijdering Ede
MC-Asbestverwijdering
Muric
  1. Vraag binnen 1 minuut aan
  2. Ontvang vrijblijvende offertes
  3. Kies de beste deal