Losgebonden asbest

Pascal van de Beek
Product Specialist
1 minuten

Asbest kan in verschillende categorieën worden ingedeeld. Eén van de manieren is door de mineralen op basis van structuur in te delen. We spreken in de asbestindustrie van losgebonden en hechtgebonden asbest. De laatste genoemde vorm is in tegenstelling tot hechtgebonden niet vast van vorm. Niet hechtgebonden asbest is door zijn structuur een stuk gevaarlijker en moet in vrijwel alle situaties worden verwijderd of worden afgedekt.

Kenmerken losgebonden asbest

  • Schadelijker dan hechtgebonden asbest
  • Komt voornamelijk voor in vinyl, schoorstenen, stucwerk etc.
  • Geen vaste vorm

Waar kom je losgebonden asbest tegen?

Losgebonden asbest kom je vooral tegen in vinyl, afdichtkoorden (schoorstenen), stucwerk, asbestkarton en in oude elektrische apparaten (strijkers, broodroosters en haardrogers). Door zijn vloeibare karakter is losgebonden asbest extreem gevaarlijk. Zelfs in een neutrale staat kan niet hechtgebonden asbest jou verrassen.

Losgebonden asbest laten verwijderen?
Asbest offerte aanvragen

Losgebonden asbest laten verwijden?

Het zelf verwijderen van losgebonden asbest is strafbaar en kan daarnaast vervelende consequenties hebben voor je gezondheid. We adviseren je bij losgebonden asbest direct een offerteaanvraag in te vullen, waardoor je direct in contact wordt gebracht met 4 van onze aangesloten experts in jouw regio.

Vergelijk meer dan 200 aangesloten specialisten

Asbestverwijdering Ede
MC-Asbestverwijdering
Muric
  1. Vraag binnen 1 minuut aan
  2. Ontvang vrijblijvende offertes
  3. Kies de beste deal