Asbest in vinyl

Pascal van de Beek
Product Specialist
1 minuten

Asbest is in het verleden op grote schaal gebruikt als isolatie en brandwerend materiaal. Sinds 1993 is het in Nederland verboden om asbest te verwerken in een product of het materiaal te bewerken. De stofdeeltjes die vrijkomen zijn zeer giftig en kunnen op terwijl longkanker veroorzaken. Nog steeds zijn er tal van plekken in en rond jouw woning waar asbest te vinden is. Eén van de meest voorkomende plekken is in vloerbedekking en vinyl.

Vergelijk offertes van experts in jouw regio
Asbest offerte

Asbest in vinyl herkennen?

Er zijn diverse soorten asbest in vinyl te vinden namelijk hechtgebonden en losgebonden. Het soort asbest hangt erg af van de situatie en het soort vinyl. Zo komt losgeboden asbest vooral voor bij vinylzeil terwijl tegels weer een asbesthoudende structuur hebben.

Wanneer je grijze, gele of groene karton/vilt-achtige onderlagen tegenkomt onder jouw vinyl vloer is de kans groot dat er asbest zit. Het hoeft niet direct te betekenen dat je gezondheidsrisico’s loopt wanneer het asbest niet wordt verwijderd. Alleen wanneer de structuur van deze platen is aangetast raden we je aan om contact op te nemen met een gecertificeerd aangesloten bedrijf.

Verschillende soorten asbest bekijken?
Asbestsoorten

Kosten verwijderen vinyl met asbest

De kosten voor het verwijderen van vinylvloeren met asbest verschilt enorm, want er kan zowel hechtgebonden als losgebonden asbest in zitten. Daarnaast verschillen de prijzen per aangesloten expert. Wil je daarom kosten voor het verwijderen van asbest in jouw situatie weten? Slimster raad je aan om een aanvraag voor asbest offertes in te vullen. Hierdoor kom je eenvoudig in contact met 4 aangesloten experts die jou kunnen helpen met het verwijderen van asbest.

Asbest in vinyl laten verwijderen?
Asbest offerte

Zelf asbest in vinyl verwijderen

Het zelf verwijderen van asbest brengt de nodige risico’s met zich mee. Wij raden je dan ook aan om deze klus vakkundig uit te laten voeren door een specialist. Bij Slimster vind je de beste regionale partijen die jouw vloeren asbest vrij kunnen maken.

Vergelijk meer dan 200 aangesloten specialisten

Asbestverwijdering Ede
MC-Asbestverwijdering
Muric
  1. Vraag binnen 1 minuut aan
  2. Ontvang vrijblijvende offertes
  3. Kies de beste deal