• Genomineerd voor Website van het Jaar 2020
  Vergelijken via Slimster is gewoon mogelijk, maar houd wel rekening met de RIVM richtlijnen. #LetOpElkaar ❤️ Meer weten?
  Asbest in golfplaten

  Asbest in golfplaten

  Al meer dan twintig jaar is het materiaal asbest als product en isolatiemiddel verboden in Nederland. Nog steeds treffen onze specialisten iedere dag tientallen gevallen aan waar asbest is ontdekt. Het gaat vooral om schuren, stallen en boerderijen met een golfplaat constructie. In vrijwel alle gevallen is er sprake van asbestcement platen zoals op de foto te zien is.

  Herkennen van asbest op golfplaten

  In bijna alle gevallen gaat het om hechtgebonden asbest wat in eerste instantie geen verdere gezondheidsrisico heeft. De golfplaten die wij bedoelen zijn te herkennen aan hun stenen look die vooral te vinden zijn op oudere stallen, garages en boerderijen. Zoals gezegd zijn de golfplaten niet direct schadelijk voor jouw gezondheid, maar wel wanneer deze bewerkt zijn of door weersomstandigheden (storm) zijn aangetast.

  De asbest vezels kunnen door omstandigheden vrijkomen en in het ergste geval zich verspreiden in de nabije omgeving. Jouw gewassen zijn door deze verspreiding niets meer waard, wat ingrijpende gevolgen kan hebben voor jouw omzet. Daarnaast kunnen omwonenden de asbest vezels inademen wat weer een verhoogd risico op kanker of asbestose met zich meebrengt.

  Ontvang gratis offertes van meerdere experts

  golfplaten met asbest
  golfplaten met asbest verwijderen
  asbest in golfplaat
  Meer informatie over soorten asbest?

  Kosten asbest verwijderen golfplaat

  De kosten voor het laten verwijderen van asbest in golfplaten is goedkoper dan binnenshuis. De kosten voor het verwijderen verschilt per aangesloten specialist, grootte van het materiaal, hoeveelheid asbest en soort asbest. Benieuwd naar de exacte kosten voor het verwijderen? Via Slimster vraag eenvoudig tot 4 offertes aan.

  Asbest in jouw golfplaat verwijderen?

  Video asbest herkennen in jouw golfplaten dak

  Bekijk onderstaande video met meer informatie over het herkennen van asbest in golfplaten:

  (Bron video: Clevers Asbestsanering)

  Asbest golfplaten zelf verwijderen

  We raden je ten zeerste af om asbest golfplaten zelf te verwijderen. De kans dat je de dakplaten aantast bij het verwijderen is simpel weg te groot. Wil je in contact komen met een gecertificeerd asbestsaneringsbedrijf? Neem geheel vrijblijvend contact op met een van onze medewerkers of vraag gratis offertes aan. Wij zullen de meest geschikte partners in jouw regio voor jou selecteren die perfect aansluiten op jouw aanvraag. Kortom altijd de beste asbest experts voor jouw unieke situatie.

  Vergelijk meer dan 200 aangesloten specialisten

  Vraag binnen 1 minuut aan Ontvang vrijblijvende offertes Kies de beste deal