• Genomineerd voor Website van het Jaar 2020
  Vergelijken via Slimster is gewoon mogelijk, maar houd wel rekening met de RIVM richtlijnen. #LetOpElkaar ❤️ Meer weten?
  Asbest in het plafond

  Asbest in het plafond

  Het verwerken en werken met/van asbest is sinds 1993 verboden door de wet. Echter, in veel woningen die zijn gebouwd voor deze tijd kunnen nog sporen van asbest bevatten. Een van de plekken waar asbest vaak wordt gevonden is in plafonds en dakplaten, denk bijvoorbeeld aan brandwerende boards en in asbesthoudend stucwerk.

  Ontvang gratis offertes van experts in jouw regio

  Niet hecht gebonden asbest in plafonds

  In de meeste gevallen is het soort asbest dat je kunt aantreffen in jouw plafond de variant niet- hechtgebonden asbest. Dit type asbest is te herkennen aan zijn vezelige en korrelige structuur of wanneer het om brandwerende boards gaat aan zijn lichtbruine tot gele kleur met een soort zachtboard structuur.

  Meer over andere soorten asbest?

  Laten verwijderen asbest nodig?

  In veel gevallen is het verwijderen van niet-hecht gebonden asbest noodzakelijk. Vooral als het om asbest gaat die zich bevindt onder de plafondplaat. Een aangesloten bedrijf kan vakkundig de situatie bekijken en oordelen of het inderdaad nodig is om asbest te verwijderen. Zij zullen je tevens tips geven hoe je hiermee om moet gaan door middel van een beheersplan.

  Asbest verwijderen niet noodzakelijk?

  Kosten asbest verwijderen plafond

  Voor het verwijderen van asbest in plafonds zal de prijs verschillen per aangesloten expert. Tevens spelen de factoren; grootte van het materiaal, soort en hoeveelheid asbest een rol in de bepaling van de kosten. Benieuwd naar specifieke prijzen voor het verwijderen van asbest in plafond? Vraag eenvoudig via Slimster tot wel 4 offertes aan. Jij vergelijkt deze en kiest het beste bedrijf. Zo ben jij verzekerd van de beste deal.

  Asbest in jouw plafond laten verwijderen?

  Video asbest herkennen in jouw plafond

  Bekijk onderstaande video van Clevers Asbestsanering met meer tips over het herkennen van asbest in jouw plafond:

  (Bron video: Clevers Asbestsaring)

  Neem contact op

  Ben je benieuwd naar het oordeel van onze specialisten of wil je meer informatie ontvangen? Neem geheel vrijblijvend contact op met een van onze medewerkers. Benieuwd naar de kosten per meter? Vraag gratis offertes aan via ons contactformulier.

  Vergelijk meer dan 200 aangesloten specialisten

  Vraag binnen 1 minuut aan Ontvang vrijblijvende offertes Kies de beste deal