Gratis asbest offertes?
Gratis & vrijblijvend

Asbestbeheersplan

Pascal van de Beek
Content Specialist
1 minuten

In een asbest beheersplan worden alle voorzorgsmaatregelen besproken om te leven of werken in een woning met asbest. Het opstellen van een beheersplan moet per situatie worden gedaan, en kan dus als maatwerk worden bestempeld. Het plan is een logische vervolg van een asbestinventarisatie en dient als een vrijblijvend advies, een aanbeveling of als bindend advies.

Inhoud van het beheersplan

De inhoud van een asbest beheersplan is uiteraard afhankelijk van de complexiteit van de situatie. Onderdelen die vaak terug komen zijn: overzicht van de verschillende asbestsoorten met de risico’s, wat te doen bij blootstelling en hoe houd je het asbest onder controle.

Asbestbeheersplan op laten stellen?

asbestbeheersplan

Is een beheersplan verplicht?

Volgens de wetgeving voor asbest is het hebben van een asbestbeheersplan niet verplicht, dit voor zowel particulieren als werkgevers. Wanneer het om een vrij complexe situatie gaat, raden wij altijd aan om te kiezen voor een beheersplan. Voor werkgevers is het zoals gezegd ook niet verplicht om een asbest beheersplan op te laten stellen. Wat wel verplicht is voor bedrijven of een werkplek voldoet aan alle veiligheidseisen die zijn gesteld in de arbowetgeving. Het hebben van een asbestbeheersplan kan een mooie toevoeging zijn en als bewijsstuk fungeren.

Meer weten over regelgeving?
Arbowetgeving

Asbest beheersplan op laten stellen?

Asbestbeheersplan

Wil je meer weten over het laten opstellen van een beheersplan en de kosten die hieraan verbonden zijn? Vraag gratis asbest offertes aan voor het verwijderen van asbest en kom in contact met 4 aangesloten gecertificeerde bedrijven.

Vergelijk meer dan 200 aangesloten specialisten

ABO Milieuconsult
Asbest Advies Zeeland
BA Asbestinventarisaties
Holland milieutechniek
Olvaldi
Visser Asbestsanering
  1. Vraag binnen 1 minuut aan
  2. Ontvang vrijblijvende offertes
  3. Kies de beste deal