Asbest in zeil

Pascal van de Beek
Product Specialist
2 minuten

Het natuurlijk materiaal asbest is sinds 1993 verboden, maar de mineraal vezels zijn nog steeds te vinden in tal van plekken in- en rondom van woningen (gebouwd voor 1990). Eén van deze plekken is in het zeil dan wel in de onderlaag van vinyl zeil. We zien asbest in zeilen vloeren vaak voorbij komen op ons werk en willen je zo goed mogelijk informeren over de karakteristieken en uiterlijke kenmerken van deze vorm van asbest.

Herkennen van asbest in zeil

Tot 1985 werd er vaak asbest toegevoegd aan onderlagen van zeil. Je kunt deze asbest onderlagen (vilt/karton) vooral herkennen aan de grijze, gele of groene kleur. Wanneer je het zeil niet bewerkt hoef je niet bang te zijn dat de vezels verstuiven. Ben je van plan om het zeil te vervangen? Neem dan contact op met een van onze medewerkers of vraag gratis 4 offertes aan via ons contactformulier. Partijen die bij ons aangesloten zijn, zijn expert in het herkennen van asbest en deze vezels vervolgens op een vakkundige manier te verwijderen.

Asbest in zeil laten verwijderen?
Asbest offerte

Om welk soort asbest gaat het?

In veel gevallen gaat het om hecht gebonden- in combinatie met losgebonden asbest. De onderlaag van de vloer is meestal gebonden terwijl de onderkant van het zeil losgebonden is. Het zelf verwijderen van asbest is door deze constructie zeer ingewikkeld en we raden het dan ook ten zeerste af. Bij het wegsnijden van asbest in zeil bestaat de kans dat je per ongeluk uitschiet met alle gevolgen van dien.

Meer informatie?
Soorten asbest

Kosten asbest verwijderen zeil

Per aangesloten specialist kunnen de kosten voor het verwijderen van zeil met asbest verschillen. Ook de grootte van het materiaal en de hoeveelheid asbest bepalen grotendeels de prijs. Experts uit ons netwerk rekenen veelal een prijs met ruimte of m2.

Benieuwd naar de kosten?
Asbest kosten

Asbest laten verwijderen of zelf doen?

Hechtgebonden asbest mag je tot een zekere hoeveelheid zelf verwijderen, maar in combinatie met losgebonden asbest kan dit ernstige gezondheidsrisico's opleveren. Slimster adviseert je daarom om asbest door een gecertificeerde partij weg te laten halen. Via Slimster ontvang je tot maximaal 4 offertes van aangesloten bedrijven die werkzaam zijn in jouw regio. Vergelijk deze en kies de beste deal!

Vergelijk meer dan 200 aangesloten specialisten

Asbestverwijdering Ede
MC-Asbestverwijdering
Muric
  1. Vraag binnen 1 minuut aan
  2. Ontvang vrijblijvende offertes
  3. Kies de beste deal