• Genomineerd voor Website van het Jaar 2020
  Vergelijken via Slimster is gewoon mogelijk, maar houd wel rekening met de RIVM richtlijnen. #LetOpElkaar ❤️ Meer weten?
  Asbest in daken

  Asbest in daken

  Woningen die zijn gebouwd voor 1985 bevatten meestal nog sporen van asbest. De meest voorkomende plekken waar asbest terug te vinden is is in de muren en daken. De reden dat wij asbest zo vaak tegenkomen op deze plekken is vanwege de hoge isolatiewaarde en het brandwerende karakter wat dit natuurlijke mineraal creëert. In veel gevallen hoeft asbest in of op daken of golfplaten niet eens verwijderd te worden, maar het signaleren en het laten checken is zeker aan te bevelen. Je voorkomt bij een eventuele brand de verspreiding van de asbest vezels in de lucht rond het huis.

  Herkennen van asbest in daken

  Je vraagt je wellicht af hoe je asbest in en/of op daken kunt herkennen? Meestal gaat het om hecht gebonden asbest in het dakbeschot, daken van schuren/garages en in een aantal gevallen in de dakleien van woningen. Bij een dakbeschot is er vaak sprake van een grijze plaat met een dikte van 3 tot 8 cm dik met aan de ene kant een wafel structuur.

  Vergelijk offertes van verschillende experts

  Asbest in/op daken gevaarlijk

  In principe is asbest in daken niet direct gevaarlijk, dit wanneer je geen aanpassingen doet aan het dak. Het soort asbest wat onze specialisten voornamelijk aantreffen is hechtgebonden, wat betekent dat het een vaste structuur heeft.

  Meer informatie over asbestsoorten?

  Kosten asbest verwijderen dak

  De kosten voor het verwijderen van asbest kunnen per aangesloten specialist, grootte van het materiaal, hoeveelheid asbest en soort asbest verschillen. Het verwijderen van golfplaten met asbest is goedkoper dan het saneren van asbest binnenshuis. Benieuwd naar de exacte kosten voor het verwijderen van asbest in jouw situatie? Vraag dan gratis offertes aan via Slimster.

  Asbest in jouw dak laten verwijderen?

  Video asbest herkennen in jouw dak

  Bekijk onderstaande video met meer tips hoe je asbest in je daken kunt herkennen:

  (Bron video: Clevers Asbestsanering)

  Zelf verwijderen of laten doen?

  Hechtgebonden asbest mag je zelf eventueel verwijderen, maar dit brengt wel de nodige risico’s met zich mee. We raden je altijd aan om asbest door een gecertificeerd bedrijf te laten verwijderen. Vraag voor meer informatie gratis offertes aan via het contactformulier en kom eenvoudig in contact met maximaal 4 aangesloten bedrijven uit jouw omgeving.

  Vergelijk meer dan 200 aangesloten specialisten

  Vraag binnen 1 minuut aan Ontvang vrijblijvende offertes Kies de beste deal