Javascript is disabled, features may not work
Blauwe asbest
Vergelijk beste asbestverwijdering deals

Blauwe asbest

Eén van de gevaarlijkste soorten asbest is crocidoliet dat bekend staat om zijn donkerblauwe kleur. Blauwe asbest bestaat uit amfibole mineralen en vertegenwoordigd zo’n 4% van de totale asbestgevallen in Nederland. Crocidoliet is een gevaarlijke vorm van asbest, dit om zijn lage gebondenheid en de hoge concentratie.

Kenmerken blauwe asbest

  • Herkenbare donkerblauwe kleur
  • Ook wel bekend als spuitasbest
  • Zit voornamelijk in oude golfplaten, asbestcement en rioleringsbuizen

Hoe blauwe asbest herkennen?

Crocidoliet werd vroeger vooral gebruikt als spuit asbest. Ook in oude golfplaten, asbestcement en rioleringsbuizen zijn sporen van blauwe asbest te vinden. Heb jij het vermoeden dat er asbest in jouw woning aanwezig is? Twijfel niet langer en schakel een gecertificeerd asbestinventarisatie bedrijf in. Wanneer je het contactformulier invult zullen wij jou zo snel mogelijk in contact brengen met maximaal 4 asbestsaneerders in jouw regio.

Blauwe asbest laten verwijderen?
Asbest offerte

Hoe herken je crocidoliet?

Crocidoliet ook wel bekend als blauwe asbest is te herkennen aan zijn donkerblauwe kleur, die zelfs zijn kleur behoudt bij bewerking. In veel gevallen is crocidoliet een mineraal dat minder gebonden is als witte asbest, dus dien je extra voorzichtig te zijn.

Andere soorten asbest herkennen?
Soorten asbest

Neem direct contact met ons op

Wil je meer informatie ontvangen over de verschillende soorten asbest of direct offertes ontvangen met daarin de kosten voor het inspecteren/verwijderen? Vul het contactformulier in en wij brengen jou direct in contact met de 4 beste asbestpartijen in jouw regio.

Vergelijk meer dan 200 aangesloten specialisten

  1. Vraag binnen 1 minuut aan
  2. Ontvang vrijblijvende offertes
  3. Kies de beste deal