Witte asbest

Pascal van de Beek
Product Specialist
1 minuten

Asbest is een verzamelnaam voor een aantal in de natuur voorkomende mineralen, opgebouwd uit fijne vezels. Éen van de meest voorkomende asbest soorten is chrysoliet ook wel bekend als witte asbest.

Kenmerken wit asbest

  • Éen van de meest voorkomende soorten
  • Gekrulde structuur, lijkt op touw
  • Komt voornamelijk voor in wanden, vloeren en plafonds

Hoe is witte asbest te herkennen?

Het is lastig om de verschillende vormen asbest van elkaar te onderscheiden. Uiteraard speelt de kleur van het asbest een rol bij het herkennen, maar staar je niet blind. Witte asbest is namelijk in 85% van alle asbestgevallen onderdeel van de structuur. Om de verschillen te ontdekken moet er op microscopische schaal worden gekeken.

Witte asbest heeft in tegenstelling tot andere soorten asbest een gekrulde serpentijnvezel, wat erg veel lijkt op een touw. Door deze structuur werd witte asbest in veel verschillende situaties gebruikt als isolatiemiddel. Veel voorkomende plekken zijn: wanden, vloeren en het plafond.

Wit asbest laten verwijderen?
Asbest offerte aanvragen

Wit asbest in mijn woning?

Het is niet fijn om te leven in een woning, waarvan je het vermoeden hebt dat er sporen van asbest aanwezig zijn. Om die reden is het verstandig om een gecertificeerd bedrijf in te huren die jouw woning inspecteert op de verschillende soorten asbest. Na deze analyse weet je direct of er asbest aanwezig is en in hoeverre deze schadelijk zijn voor je gezondheid. Met de juiste preventieve tips hoef je namelijk niet altijd asbest te laten verwijderen.

Asbesthoudende materialen herkennen?
Asbest herkennen

Neem direct contact met ons op

Witte asbest

Wil je meer informatie ontvangen over de verschillende soorten asbest of direct gratis offertes ontvangen met daarin de kosten voor het inspecteren/verwijderen? Vul het contactformulier in en wij brengen je direct in contact met maximaal 4 van onze aansloten specialisten in jouw regio.

Vergelijk meer dan 200 aangesloten specialisten

Asbestverwijdering Ede
MC-Asbestverwijdering
Muric
  1. Vraag binnen 1 minuut aan
  2. Ontvang vrijblijvende offertes
  3. Kies de beste deal
Gratis asbest offertes?
Geheel vrijblijvend
Witte asbest