• Genomineerd voor Website van het Jaar 2020
  Vergelijken via Slimster is gewoon mogelijk, maar houd wel rekening met de RIVM richtlijnen. #LetOpElkaar ❤️ Meer weten?
  Zolder verbouwen tot kantoor

  Zolder verbouwen tot kantoor

  Vind beste vakman
  Gratis & vrijblijvend
  Ga naar

  Ben je op zoek naar een kantoor aan huis? Waarschijnlijk denk je niet gelijk aan de zolder als een werkplek, maar dit is een prima optie. Je kunt hier vaak in alle rust werken. Wel is (natuurlijk) licht een punt waar je goed over na moet denken op de zolderverdieping.

  Kosten zolder verbouwen tot werkplek

  Een werkplek op zolder brengt verschillende kosten met zich mee. Kan je de zolder zo gaan gebruiken als kantoor of is het nodig om de ruimte te verbouwen? Dakramen, een scheidingswand of dakkapel brengen allemaal extra kosten met zich mee. Het is daarom lastig een prijs te noemen voor een zolder kantoor. We kunnen wel een indicatie geven.

  Soort verbouwing
  Prijs*
  Kinderkamer op zolder € 2.000 - 18.000

  * Gemiddelde prijs zolder verbouwen tot kinderkamer.

  Kantoor op zolder maken

  Mogelijkheden werkplek op zolder

  Wil je een werkplek aan huis creëren? Misschien is deze plek wel bedoeld voor een bureau en computer, of voor het maken van muziek. Vaak is het hoe dan ook nodig om de zolder op te knappen voor je er kunt werken. Een aannemer kan samen met jou alle mogelijkheden bekijken, maar het is goed als je zelf al enkele ideeën hebt.

  • Wil je de zolder vergroten?
  • Wil je dakramen plaatsen?
  • Wil je een aparte kamer maken?
  • Is er al isolatie, verwarming en elektriciteit aanwezig?
  • Hoe ga je het kantoor inrichten?

  Zolder vergroten

  Kan je amper lopen onder de schuine wanden of wil je gewoon meer ruimte op zolder? Dan kun je ervoor kiezen om een dakkapel of nokverhoging te plaatsen. Zo krijg je ook direct meer daglicht op zolder, wat erg belangrijk is als je de ruimte als kantoor gebruikt. Wil je de ruimte groter laten lijken? Laat de muren dan in lichte kleuren verven en kies voor een lichte vloer.

  Kantoor op zolder inrichten

  Je kan een zolder kantoor op verschillende manieren inrichten. Ga je alleen een bureau en bureaustoel plaatsen? Of wil je ook opbergruimte creëren? Benut de ruimte op zolder optimaal en laat inbouwkasten op maat maken.

  Kantoor of woonruimte? Of een werkplek aan huis voor de Belastingdienst valt onder kantoor- of woonruimte verschilt per situatie. Wij raden je aan hiervoor contact op te nemen met de Belastingdienst als je hierover twijfelt in verband met aftrekposten.

  Kantoor op zolder: met of zonder vergunning?

  Heb je een vergunning nodig om een kantoor op zolder te maken? Als je enkel de ruimte opnieuw inricht, kan dit vergunningsvrij. Vergroot je de zolder, dan kan het nodig zijn om een vergunning aan te vragen. Lees hier meer over op:

  Zolder verbouwen tot zolder door vakman

  Gebruik je zolder als kantoor en maak optimaal gebruik van de ruimte in je huis. Vraag gratis renovatie-offertes aan en kom in contact met aannemers die in jouw regio actief zijn. Vergelijk de aannemers en kies de beste deal.

  762 aannemers vergelijken

  Henk Troost Aannemersbedrijf
  Bouwbedrijf Gooise Meren
  Badinstallaties Betucom
  Rob't Hart Aannemers
  Vraag binnen 1 minuut aan Ontvang vrijblijvende offertes Kies de beste deal