• Genomineerd voor Website van het Jaar 2020
  Vergelijken via Slimster is gewoon mogelijk, maar houd wel rekening met de RIVM richtlijnen. #LetOpElkaar ❤️ Meer weten?
  Zolder verbouwen tot slaapkamer

  Zolder verbouwen tot slaapkamer

  Vind beste vakman
  Gratis & vrijblijvend
  Ga naar

  Kom je slaapkamers te kort in huis of zoek je naar een goede invulling van de ruimte op zolder? Laat dan je zolder verbouwen tot slaapkamer. Een slaapkamer op zolder biedt veel mogelijkheden. Wat zijn deze opties om jouw zolder in te richten als slaapkamer?

  Kosten slaapkamer op zolder

  De prijs van een slaapkamer op zolder is afhankelijk van verschillende factoren. Ga je de zolder ook vergroten, extra ramen plaatsen of een scheidingswand plaatsen? Dan merk je dat uiteraard ook in de kosten. We kunnen een grove indicatie geven van de kosten. Voor de exacte prijs van jouw nieuwe zolder slaapkamer vraag je gratis offertes aan.

  Soort verbouwing
  Prijs*
  Slaapkamer op zolder € 2.000 - 18.000

  * Gemiddelde prijs zolder verbouwen tot slaapkamer.

  Zolder renoveren tot slaapkamer
  slaapkamer op zolder

  Mogelijkheden slaapkamers op zolder

  Wil je meer slaapkamers in huis? Bij genoeg ruimte kan je ook jouw zolder verbouwen tot twee slaapkamers. Een aannemer kan in principe al jouw wensen realiseren voor de zolder slaapkamer. Belangrijk is wel dat je weet wat je wilt. Laat je daarom ook altijd adviseren door een ervaren vakman.

  • Ga je de zolder vergroten?
  • Ga je ramen plaatsen?
  • Ga je de zolder opsplitsen?
  • Hoe zit het met isolatie, elektriciteit en verwarming?
  • Hoe ga je de slaapkamer inrichten?

  Zolder vergroten voor slaapkamer

  Is een zolder slaapkamer met een schuin dak voldoende? Dan kan je ervoor kiezen om meer daglicht te creëren, door een dakraam te plaatsen. Is het nodig om de zolder te vergroten? Je kunt een zolder op verschillende manieren uitbouwen, bijvoorbeeld met een dakkapel of een verhoogde nok:

  Zolder verbouwen tot 2 slaapkamers

  Wil je meerdere slaapkamers op zolder maken? Je kunt de zolder opsplitsen in verschillende ruimtes met behulp van een scheidingswand. Dit kan een gipsen wand zijn of een muur met meer demping/isolatie. Het is uiteraard ook mogelijk om 1 slaapkamer te maken en daarnaast een kleine ruimte voor de wasmachine, droger en het wasrek te creëren. De gemaakte ruimtes kan je vervolgens laten afwerken door een schilder of stukadoor.

  Hoe slaapkamer op zolder inrichten?

  Wil je een mooie en sfeervolle zolder slaapkamer maken? Zorg voor een goede afwerking van de muren en plafonds. Enkele opties zijn:

  Ga je voor gemak? Je kan dan je zolder verbouwen tot slaapkamer met badkamer. Door een slaapkamer én badkamer op zolder te maken, is jouw zolder van alle gemakken voorzien.

  zolder verbouwen tot slaapkamer
  Woning wordt meer waard Vergroot je jouw woning voor een zolder slaapkamer, dan zal je woning ook meer waard worden. Zo kan je jouw investering terugverdienen.

  Vergunning nodig voor zolder slaapkamer?

  Mag je zomaar een slaapkamer op zolder maken? Ga je alleen jouw zolder opnieuw inrichten, dan hoef je geen bouwvergunning aan te vragen. Wil je echter jouw zolder vergroten, dan heb je soms wel een dakkapel vergunning of nokverhoging vergunning nodig.

  Zolder slaapkamer maken door ervaren vakman

  Wil je jouw zolder verbouwen en hier een slaapkamer maken? Laat je zolder renoveren door een ervaren vakman uit het Slimster-netwerk. Deze vakman kan je vrijblijvend adviseren en samen met jou naar de beste mogelijkheden kijken. Vraag gratis en vrijblijvend een zolder offerte aan en vind de beste deal.

  Vergelijk 770 aannemers

  Henk Troost Aannemersbedrijf
  Bouwbedrijf Gooise Meren
  Badinstallaties Betucom
  Rob't Hart Aannemers
  Vraag binnen 1 minuut aan Ontvang vrijblijvende offertes Kies de beste deal