Wat kost een dakraam plaatsen?

Minimale kosten € 400
Gemiddelde kosten € 750
Maximale kosten € 1.100
Gemiddelde kosten dakraam plaatsen.

Wil je meer lichtinval op zolder? Of zoek je een manier om je zolder van frisse lucht te voorzien? Een dakraam plaatsen is dan een uitstekende oplossing. Maar wat kost een nieuw dakraam en hoe zijn de prijzen tegenwoordig opgebouwd? En wat kost een bestaand dakraam vervangen?

Voordelen dakraam plaatsen

 • Meer licht op zolder
 • Ventilatie van de ruimte
 • Ruimte voor veel functies gebruiken
 • Waardestijging van de woning

Nadelen dakraam plaatsen

Dakraam plaatsen kosten

Soorten Hout Kunststof
Uitzetdakraam & tuimeldakraam
55 x 78 cm ± € 530 ± € 550
78 x 98 cm ± € 650 ± € 700
114 x 118 cm ± € 800 ± € 900
134 x 140 cm ± € 1.000 ± € 1.200
Uitzettuimeldakraam
78 x 98 cm ± € 750 ± € 800
114 x 118 cm ± € 950 ± €1.050
134 x 140 cm ± € 1.150 ± € 1.300

* Gemiddelde prijs dakramen, incl. btw en montage.

Het plaatsen van een nieuw dakraam brengt de nodige kosten met zich mee. De dakraam prijzen zijn afhankelijk van verschillende factoren, zoals het soort dakraam, de afmetingen en montage. Ben je benieuwd naar de dakraam kosten? Bekijk dan de prijslijst voor een prijsindicatie. Afhankelijk van jouw wensen en situatie kan de prijs nog oplopen of juist lager uitvallen. Liever de exacte prijs weten van jouw nieuwe dakraam?

Dakraam plaatsen kosten?
Gratis offertes

Houten dakraam of kunststof dakraam?

Materiaal Prijs* Uitstraling Onderhoud Levensduur Reparatie Isolatie
Houten dakraam € 650 Authentiek Ja Min. 40 jaar ++ +
Kunststof dakraam € 700 Variabel Nee Min. 50 jaar + ++

* Gemiddelde prijs van een tuimeldakraam van 78 x 98 cm.

Dakraam inspiratie

dakraam laten plaatsen kosten
kosten dakraam
dakraam plaatsen kosten
dubbele dakramen
Meer dakramen bekijken?
Dakramen voorbeelden

Prijsopbouw dakraam laten plaatsen

Materiaal
Arbeid
Reiskosten
Afval

Houten dakraam plaatsen

Houten dakramen worden doorgaans gemaakt van grenenhout of hardhout. Een grenen dakraam is voordeliger, maar gaat minder lang mee. De prijs van hardhout ligt iets hoger, maar hier heb je wel langer plezier van. Houd er bij houten dakramen altijd rekening mee dat je de kozijnen tijdig laat vervangen, om te voorkomen dat ze gaan rotten. Houten dakramen vragen wel om regelmatig onderhoud. Ga je liever voor onderhoudsvrije dakramen? Kies dan kunststof dakramen.

Kunststof dakraam plaatsen

Wil je kunststof dakramen plaatsen? Je hebt de keuze uit veel verschillende merken, waaronder Velux of Fakro. Kunststof dakvensters zijn onderhoudsvrij én inbraakbestendig. Kunststof is namelijk lastig te forceren en gaat niet rotten door ouderdom. In vergelijking met hout geniet je veel langer van mooie, veilige dakvensters.

Welke maten zijn er?

Dakramen zijn beschikbaar in verschillende afmetingen:

Dakraam maten

Welke soorten zijn er?

Dakvensters zijn verkrijgbaar in diverse modellen:

Dakraam soorten

Elektrische dakramen

Wil je jouw dakramen handmatig openen of ben je op zoek naar meer gebruikersgemak? Elektrische bediening is ideaal bij hoge dakramen, deze kun je openen met behulp van een afstandsbediening of tablet. Ook kun je een elektrisch dakraam met regensensor laten plaatsen. Deze sensor herkent regen en zorgt dat het dakvenster automatisch sluit.

Dakraam aftimmeren

Maak van jouw dakraam een aantrekkelijk geheel door de binnenkant te laten aftimmeren. Zo stem je het dakvenster perfect af op de rest van het interieur. De afwerking van het dakraam is ook goed voor de isolatie en ventilatie van de ruimte.

Passend dakvenster bij ieder interieur

De manier waarop je jouw dakvensters laat aftimmeren, heeft effect op de totale uitstraling van je zolderkamer. Een goede dakraam aftimmering laat het lijken alsof het raam ‘verdwijnt’ in het dak. Kies een bijpassende kleur en passend design voor een strak interieur.

Optimale isolatie door aftimmering

Een dakraam aftimmeren geeft meer ruimte in de isolatie tussen het venster en het dak. Tijdens de winter blijft de warmte binnen en tijdens de zomer wordt de hitte buiten gehouden. In combinatie met HR++ isolatieglas en kunststof kozijnen creëer je de afwerking voor de beste isolatie.

dakraam vernieuwen

Verduistering voor een goede nachtrust

Gebruik je de zolder als slaapkamer? Laat dan verduistering voor je dakraam plaatsen zodat het echt donker blijft. Dit is ook handig in de zomer: de verduistering werkt ook nog eens zonwerend.

Geen last van insecten

Je wilt natuurlijk niet dat er muggen en andere insecten binnenkomen. Laat een hor plaatsen voor het dakraam, zodat je in de zomernachten toch je raam kunt laten openstaan.

dakvenster plaatsen

Oud dakraam vervangen?

Is jouw huidige dakraam aan het rotten, is het glas beschadigd of wil je een dakraam in een ander model of andere maat? Laat dan jouw dakraam vervangen voor een nieuw venster naar jouw wens. Ga je het dakraam vervangen door een raam met dezelfde afmetingen, of is er een groter gat in het dak nodig? Als het dak nog goed is en het nieuwe dakraam heeft dezelfde maten als het oude venster, dan valt de prijs lager uit dan wanneer er ook vanalles aan het dak moet gebeuren.

Tijdens het vervangen van het dakvenster kan een vakman stuiten op andere problemen, zoals verouderde dakbedekking of lekkende dakgoten. We raden je aan om het dak altijd helemaal te laten controleren, zodat je daarna weer (tientallen) jaren vooruit kan. Het lijkt wellicht een flinke investering, maar veel verdien je in de toekomst terug door een betere isolatie en lagere onderhoudskosten.

Vergunning nodig voor dakraam plaatsen?
Meestal heb je geen dakraam vergunning nodig, tenzij jouw woning een monument is of als het dakraam dichter dan een halve meter bij de rand ligt. De specialisten in het Slimster-netwerk kunnen je adviseren over en helpen bij de vergunningaanvraag.
Meer informatie?
Dakraam vergunning

Waarom dakraam specialist inschakelen?

 • Vrijblijvend advies bij jou thuis
 • Specialist is ervaren en vakkundig
 • Verzekerd van kwaliteit
 • Garantie op materiaal én montage
 • Specialist werkt veilig en secuur
 • Bouwafval wordt opgeruimd

Dakraam laten plaatsen door vakman

De montagekosten van een dakraam zijn lastig te bepalen. Iedere vakman hanteert zijn eigen uurtarief, waardoor prijzen flink kunnen variëren. Daarnaast is iedere opdracht anders. Zo spelen de volgende factoren een rol op de prijs van plaatsing:

 • Afmetingen dakraam: Plaats je een groot dakraam? Een klein dakraam kan via de trap naar zolder worden gebracht, maar een groot dakraam moet via een steiger of kraan op het dak gehesen worden.
 • Dakconstructie: In sommige gevallen moet de dakconstructie worden aangepast voordat het dakraam geplaatst kan worden. Een specialist kan dit vaststellen én regelen.
 • Staat van dak: Ga je een dakraam vervangen of moet er nog een gat gemaakt worden in het dak? Hoe snel en simpel dit gat te maken is, is afhankelijk van de dakbedekking.
Besparen op de voorrijkosten
Wil je niet te veel betalen? Kies voor een specialist die in jouw regio actief is en houd de reiskosten in de hand. Een andere manier om eenvoudig te besparen, is door zelf het bouwafval af te voeren.

Beste deal vinden voor je nieuwe dakramen

Wat kost een dakraam plaatsen

Ga je nieuwe dakvensters kopen en laten plaatsen? Vraag dan gratis dakraam offertes aan bij Slimster en kom in contact met specialisten die in jouw regio actief zijn. Vergelijk de prijs-kwaliteitverhouding van de specialisten en beslis zelf wie de opdracht krijgt.

Direct 121 dakraam specialisten vergelijken

Verkoulen Roermond
TMS Daktechniek
Paul Oude Weernink
Klusservice Sliedrecht
Klusprofi
Daglichten.nl
Arno's Dakramen
 1. Vraag binnen 1 minuut aan
 2. Ontvang vrijblijvende offertes
 3. Kies de beste deal
Gratis dakramen offertes?
Geheel vrijblijvend
Wat kost een dakraam plaatsen?