Dakraam op zonne-energie

Pascal van de Beek
Content Specialist
2 minuten

Wil je nieuwe dakramen op afstand bedienen en ben je bezig met verduurzaming van je woning? Tegenwoordig zijn er dakramen op zonne-energie verkrijgbaar. Deze zonnedakramen hebben een zonnecel die stroom opwekt. Je hebt hierdoor geen bedrading nodig en bedient de dakramen eenvoudig op afstand.

Kenmerken dakraam zonne-energie

 • Ideaal voor dakraam buiten handbereik
 • Ideaal voor dakraam vervangen
 • Geen bedrading = snel installeren
 • Meerdere dakramen tegelijk bedienen mogelijk
 • HR++ en HR+++ glas mogelijk
 • Combineren met zonwering op zonne-energie

Hoe werken dakramen op zonne-energie?

dakraam zonne energie

Wat is een dakraam op zonne-energie en hoe werken deze dakvensters? Deze zonnedakramen zijn elektrische dakramen op zonne-energie. Je kunt ze op afstand bedienen met een tablet of afstandsbediening. Dakramen op zonne-energie hebben geen bedrading, maar zijn voorzien van een zonnecel op de bovenkap van het dakraam. Deze zonnecel vangt zonlicht op en zet het om in stroom. De stroom wordt opgeslagen in een accu, zodat je het dakraam ook bijvoorbeeld ‘s nachts kunt bedienen.

Dakramen op zonne-energie zijn niet zomaar verkrijgbaar in alle soorten en maten. De meest bekende dakramen op zonne-energie, Velux Integra dakramen, zijn alleen verkrijgbaar als tuimeldakramen. Laat je daarom altijd goed adviseren over de mogelijkheden voor jouw situatie.

Waarop letten bij zonnedakramen?

 • Zonnecel niet volledig in schaduw plaatsen
 • Houd rekening met meerprijs
 • Check of je een dakraam vergunning nodig hebt

Wat kosten dakramen op zonne-energie?

Ben je benieuwd naar de prijzen van dakramen op zonne-energie? Een exacte prijs is lastig te noemen, maar houd wel rekening met een meerprijs. Daarnaast zijn niet alle soorten dakramen verkrijgbaar met een zonnecel. Een Velux Integra dakraam met zonne-energie is bijvoorbeeld alleen verkrijgbaar als tuimelvenster.

De meerprijs kan verschillen, maar houd rekening met € 400 - 600 bovenop de normale dakraam prijzen. Exacte prijs weten voor jouw situatie? Vraag offertes aan en ontvang een prijsopgave op maat.

Dakraam specialisten vergelijken

Extra opties zonnedakramen

zonne energie dakramen

Dakramen met zonne-energie zijn goed te combineren met zonwering of raamdecoratie. Er zijn namelijk ook diverse mogelijkheden voor zonwering op zonne-energie voor je dakraam. Deze elektrische screens of rolluiken bedien je ook op afstand en de stroom wordt opgewekt via een zonnecel, net als bij het dakvenster. Combineer zonne-energie dakramen met je bedient deze duurzame zonwering én de dakramen volledig zelfvoorzienend.

velux dakramen zonne-energie

Beste dakramen op zonne-energie vinden

Dakraam op zonne-energie

Op zoek naar duurzame dakramen voor jouw woning? Vraag dan dakraam offertes aan en kom in contact met vakspecialisten die in jouw regio werken. Deze specialisten adviseren je over de mogelijkheden en stellen een prijsofferte op. Vergelijk de offertes en kies wie de beste deal heeft.

Direct 321 dakraam specialisten vergelijken

Verkoulen Roermond
TMS Daktechniek
Paul Oude Weernink
Klusservice Sliedrecht
Klusprofi
Daglichten.nl
Arno's Dakramen
 1. Vraag binnen 1 minuut aan
 2. Ontvang vrijblijvende offertes
 3. Kies de beste deal
Gratis dakramen offertes?
Geheel vrijblijvend
Dakraam op zonne-energie