Dakraam vergunning

Pascal van de Beek
Content Specialist
2 minuten

Wil jij graag nieuwe dakramen laten plaatsen, maar weet je niet zeker of je een vergunning nodig hebt? Vaak heb je geen omgevingsvergunning nodig voor nieuwe dakramen, maar er zijn uitzonderingen. Lees verder voor de voorwaarden en regels wat betreft dakraam vergunningen.

Heb ik een dakraam vergunning nodig?

dakraam vergunning

In de meeste gevallen heb je geen bouwvergunning nodig voor het plaatsen van dakramen, ook niet aan de voorkant van de woning. Er zijn echter een aantal uitzonderingen. In de volgende situaties is een vergunning van de gemeente vereist:

 1. Het huis of gebouw is een monumentaal pand.
 2. De woning ligt in een beschermd stads- of dorpsgezicht.
 3. De zijkanten van het dakraam liggen dichter dan 50 cm bij de zijranden van het dak.
 4. Het dakvenster steekt meer dan 60 centimeter uit boven het dakvlak.

Dakramen vergunningsvrij plaatsen

dakramen vergunningsvrij

Wil jij een dakraam zonder vergunning plaatsen? Dat kan, zolang je voldoet aan de gemeentelijke eisen. In de volgende situaties heb je geen bouwvergunning nodig.

 1. Het dakraam wordt in een plat dak geplaatst.
 2. De dakramen worden in het achterdakvlak gemonteerd.
 3. Installatie van dakvenster in het zijdakvlak.
 4. Het dakraam steekt niet boven het dakvlak uit.
Dakraam specialist regelt vergunning + tekening
Vergelijk gratis offertes
Een bouwvergunning aanvragen
Heb je toch een vergunning nodig voor het plaatsen van dakramen? De vergunningsaanvraag verloopt via je eigen gemeente. Ga daarom naar de website van je gemeente of controleer via het Omgevingsloket of je een dakraam vergunning nodig hebt. Hier kun je ook direct de aanvraag indienen.

Advies op maat via Slimster

Twijfel jij nog of je in jouw situatie vergunningsvrij mag bouwen? Schakel de hulp in van een expert. De specialisten in het Slimster-netwerk kunnen jou vertellen of je een bouwvergunning nodig hebt. Omdat wij jou in contact brengen met bedrijven uit jouw eigen regio krijg je advies van een vakman die de eisen van jouw gemeente kent. Indien blijkt dat je toch een vergunning nodig hebt, kunnen onze specialisten jou hierbij helpen. Zo nemen ze jou een hoop geregel uit handen.

Beste deal voor dakraam + vergunning

Dakraam vergunning

Wil jij jouw bestaande dakramen vervangen of compleet nieuwe dakvensters laten plaatsen? Slimster helpt je hier graag bij. Wij brengen jou in contact met regionale dakraam-specialisten. Vul het offerteformulier in en je ontvangt tot 4 gratis en vrijblijvende offertes. Laat je adviseren door een ervaren vakman en vergelijk de prijzen om eenvoudig de voordeligste aanbieding te vinden.

Direct 121 dakraam specialisten vergelijken

Verkoulen Roermond
TMS Daktechniek
Paul Oude Weernink
Klusservice Sliedrecht
Klusprofi
Daglichten.nl
Arno's Dakramen
 1. Vraag binnen 1 minuut aan
 2. Ontvang vrijblijvende offertes
 3. Kies de beste deal
Gratis dakramen offertes?
Geheel vrijblijvend
Dakraam vergunning