• Onafhankelijke informatie
  • Gecontroleerde specialisten
  • 120.000+ vergelijkingen
Gecontroleerde specialisten
Onafhankelijke informatie
Dakraam verduistering

Dakraam zonwering

Gebruik jij de zolder als slaapkamer? Dan is het belangrijk dat je de ruimte goed kan verduisteren. Verduisterende gordijnen, rolgordijnen of zonwering zorgen ervoor dat je ’s ochtends niet wakker wordt van het zonlicht. Maar verduistering werkt ook isolerend; in de winter blijft kou buiten en in de zomer blijft het binnen juist heerlijk koel.

Voordelen verduistering

  • Maakt de ruimte donker
  • Meer privacy in de slaapkamer
  • Werkt isolerend
  • Diverse mogelijkheden

Nadelen verduistering

  • Kan prijzig zijn

Kosten zonwering

Wil je graag dakramen met zonwering laten plaatsen en ben je op zoek naar een betrouwbare specialist? We geven je hieronder een indicatie van de kosten die je kunt verwachten. Verschillende factoren zijn van invloed op de dakraam verduistering prijzen. Denk hierbij aan het type raamdecoratie, de afmetingen van het dakraam en de montage.

De prijzen in onderstaande tabel zijn inclusief plaatsing. Wil je toch liever de exacte prijs weten van jouw gewenste dakraam met verduistering? Vraag dan gratis dakvenster-offertes aan via Slimster.

Dakraam zonwering
Prijs*
Rolgordijn € 50
Jaloezie € 75
Vouwgordijn € 100
Plissé gordijn € 110
Rolluik € 200

* Vanaf-prijs dakvenster zonwering per m2 incl. plaatsing en btw.

Wil je ook de prijzen weten van dakramen? Bekijk dan de algemene dakraam kosten.

Vergelijk dakraam verduistering prijzen
dakraam vouwgordijnen
dakraam rolluiken
dakraam rolgordijn

Mogelijkheden met dakraam verduistering

Niet ieder type raamdecoratie of zonwering is geschikt voor jouw nieuwe dakraam. Bij dakramen is de montage ingewikkelder door de helling van het dak. Zo kan je bijvoorbeeld geen normale gordijnen gebruiken. Gelukkig is er nog voldoende keuze over qua raamdecoratie en zonwering voor je dakraam.

Zonwering: isolerend en verduisterend

Zonwering heeft verschillende voordelen. Je kan bijvoorbeeld uitslapen, omdat het donker blijft in de kamer. Maar zonwering werkt, zoals de naam al aangeeft, ook zonwerend. In de zomer blijft het koel op zolder, terwijl de kou in de winter niet eenvoudig naar binnen komt. Dankzij deze goede isolatie bespaar je op de energiekosten.

Rolgordijn of rolluik?

Zonwering kan geplaatst worden aan de binnen- of buitenkant van het dakvenster. Rolgordijnen worden aan de binnenzijde geplaatst en zijn doorgaans voordeliger dan rolluiken. Rolluiken houden het zonlicht nog beter tegen, aangezien deze de zon weren voordat deze het glas bereikt. Zo blijft je slaapkamer koeler.

Meer inspiratie opdoen?

Wil je nog meer inspiratie opdoen voor jouw nieuwe dakramen?

Vergunning nodig?

We hebben alle informatie opgezocht wat betreft de dakraam vergunning.

Dakramen inclusief verduistering laten plaatsen

Heb je een keuze gemaakt uit de verschillende dakramen en zonwering? Laat je dakramen inclusief verduistering installeren door een vakman en geniet snel van je nieuwe dakvensters. Bij Slimster brengen we je in contact met regionale bedrijven, waardoor je nooit te veel reiskosten betaalt. Door offertes te vergelijken van de verschillende vakmannen, bespaar je daarnaast eenvoudig op de kosten.

Direct gratis dakvenster-offertes aanvragen

Ben je op zoek naar een ervaren vakman die jouw dakraam en zonwering kan monteren? Vraag gratis dakraam-offertes aan en vergelijk de bedrijven op basis van prijs en kwaliteit. Beslis zelf wie de opdracht krijgt en bespaar zo tot wel 45%.

Snel en simpel de beste dakvenster-specialist vinden

Kapel Dakramen
Daglichten.nl Dakraam gilde
Dakraam Leverancier
De Klussenier
Vraag binnen 1 minuut aan Ontvang vrijblijvende offertes Kies de beste deal

Andere dakvenster opties

Dakvenster hor Dakvenster hor