Kosten nokverhoging

Pascal van de Beek
Content Specialist
3 minuten
Minimale kosten € 7.500
Gemiddelde kosten € 16.750
Maximale kosten € 26.000
Gemiddelde prijs, afhankelijk van grootte nokverhoging en extra opties.

Wil je meer ruimte op zolder en je dak verhogen, maar biedt een dakkapel niet voldoende mogelijkheden? Ga dan voor een nokverhoging, waardoor je de zolder niet alleen verruimt maar deze ook hoger maakt. Hoewel een nokverhoging een flinke investering is, levert het je een aantal voordelen op.

Voordelen nokverhoging

 • Extra ruimte in huis
 • Waarde woning stijgt
 • Meer lichtinval op zolder
 • Verschillende materialen mogelijk

Nadelen nokverhoging

 • Flinke investering
 • Altijd vergunning nodig

Prijzen nokverhoging

Soort nokverhoging Prijs*
Eenzijdige nokverhoging € 7.500 - 18.000
Tweezijdige nokverhoging € 13.000 - 26.000 Gratis offertes

* Gemiddelde prijs nokverhoging, incl. materiaal, btw en montage.

Heb je een plat dak? Bekijk dan de kosten van een dakopbouw.

Ben je benieuwd naar de prijzen van een nokverhoging? De nokverhoging kosten zijn van verschillende factoren afhankelijk, zoals de materiaalkeuze, afmetingen en afwerking van de opbouw. Ook de manier van plaatsen is van invloed op de prijs. In de prijstabel vind je een schatting van de nokverhoging kosten per m2. Zoals je kan zien worden de kosten per m2 lager, naarmate de nokverhogende dakkapel groter wordt.

Liever de exacte nokverhoging prijs weten voor jouw woning? Vraag dan gratis nokverhoging-offertes aan via Slimster.

Nokverhoging prijzen vergelijken
Vind beste deal
nokverhoging prijzen
Meer inspiratie opdoen?
Nokverhoging voorbeelden

Prijsopbouw nokverhoging

Materiaal
Arbeid
Reiskosten
Afval

Materialen nokverhogende dakkapel

Een groot deel van de nokverhoging kosten wordt bepaald door het materiaal. Denk hierbij aan de materiaalkeuze, maar ook de afwerking is van invloed op de prijs. Net als eventuele extra opties.

Soorten materialen

Je hebt bij de plaatsing van een nokverhoging de keuze uit verschillende materialen. Wil je een onderhoudsvrije opbouw? Ga dan voor een kunststof nokverhoging. Voor een authentieke uitstraling is een houten nokverhoging ideaal.

Ga je voor de traditionele opbouw, dan is een stenen nokverhoging de beste optie. Ga je liever voor modern en strak? Laat dan een zinken nokverhoging plaatsen.

Materiaal
Houten nokverhoging
Kunststof nokverhoging Gratis offertes
Stenen nokverhoging Gratis offertes
Zinken nokverhoging Gratis offertes

Afwerking nokverhogende dakkapel

Ook de afwerking is van invloed op de nokverhoging kosten. Je kan een nokverhoging afwerken op verschillende manieren:

 • Casco: buitenkant wordt door bouwbedrijf afgewerkt. Binnenzijde niet, deze moet je zelf afwerken.
 • Standaard: het bouwbedrijf werkt de buitenzijde volledig af en neemt ook een groot deel van de binnenkant voor zijn rekening.
 • Luxe: de buitenkant en binnenkant worden volledig afgetimmerd en gereedgemaakt. Je kunt de zolder direct in gebruik nemen.

Soorten nokverhoging

Naast de afwerking en de materiaalkeuze kan je ook het type dak verhoging bepalen. Heeft je woning een schuin dak? Dan heb je grofweg 2 mogelijkheden, naast de dakkapel:

Extra opties

Je kan een nokverhoging helemaal naar je eigen wens samenstellen. Wil je een dakraam laten plaatsen? Of zoek je zonwering?

Dakpannen hergebruiken
Je kan de dakpannen van je huidige dak hergebruiken voor de nokverhoging. Zo bespaar je eenvoudig wat op de kosten en sluit het uiterlijk van de nokverhoging perfect aan bij de rest van de woning.

Vergunning nodig?

Voor de plaatsing van een nokverhoging heb je altijd een vergunning nodig. Je verhoogt de nok van een woning en dit kan nooit zonder vergunning.

Snelle plaatsing

Wil je snel genieten van een nieuwe nokverhoging? Laat de nokverhoging dan prefab plaatsen, deze prefab nokverhoging is vaak binnen een dag geplaatst.

Nokverhoging laten plaatsen door specialist

Niet alleen het materiaal is van invloed op de prijs, ook de montage speelt een rol. Je kan een nokverhoging op 2 manieren laten plaatsen: traditioneel of prefab. De manier van plaatsen is bepalend voor de prijs. Maar ook de keuze voor een vakman is van invloed op de kosten. Iedere vakman hanteert namelijk zijn eigen uurtarief. Om die reden raden we aan om altijd verschillende bedrijven te vergelijken. Zo weet je zeker dat je nooit te veel betaalt.

Bespaar op de reis- en afvoerkosten
Bij Slimster kom je alleen in contact met regionale bedrijven. Zo bespaar je eenvoudig op de reiskosten. De bedrijven voeren daarnaast zelf het bouwafval af, zodat je daar geen omkijken naar hebt.

Eenvoudig en snel genieten van je nieuwe nokverhoging

Kosten nokverhoging

Wil je een nokverhoging laten plaatsen? Vraag gratis nokverhoging-offertes aan en ontdek de prijzen van verschillende bedrijven. Je kan zelf de bedrijven vergelijken en bepaalt met welke specialist je in zee gaat. Zo bespaar je tot wel 45%.

575 nokverhoging-bedrijven vergelijken

Postema Dakkapellen
Kozijn Totaal Service
Klaassen Dakkapellen
Dakkapellen.nu
Dakkapel.nl
Bouw Advies XXL
Beens Dakkapellen
 1. Vraag binnen 1 minuut aan
 2. Ontvang vrijblijvende offertes
 3. Kies de beste deal
Gratis nokverhoging offertes?
Geheel vrijblijvend
Kosten nokverhoging