Dakopbouw kosten
Vergelijk beste verbouw & renovatie deals
 • Gratis & vrijblijvend
Minimale kosten € 700 Gemiddelde kosten € 1.100 Maximale kosten € 1.500
Vanaf prijs per m2 dakopbouw.

Dakopbouw kosten

Wil je meer ruimte in je woning? Een dakopbouw is dan wellicht een goede optie. Deze opbouw is een flinke investering, maar levert je ook enkele belangrijke voordelen op.

Voordelen dakopbouw plaatsen

 • Extra etage op woning
 • Verschillende afmetingen mogelijk
 • Meer licht in woning
 • Waardestijging woning

Nadelen dakopbouw plaatsen

 • Alleen op plat dak mogelijk
 • Vergunning nodig
Oppervlakte
Casco*
Standaard*
Luxe*
20 - 30 m2 € 1.100 p/m2 € 1.300 p/m2 € 1.500 p/m2
30 - 50 m2 € 1.000 p/m2 € 1.200 p/m2 € 1.400 p/m2
50 - 75 m2 € 900 p/m2 € 1.100 p/m2 € 1.300 p/m2
75 - 100 m2 € 800 p/m2 € 1.000 p/m2 € 1.200 p/m2
100+ m2 € 700 p/m2 € 900 p/m2 € 1.100 p/m2

*Vanaf-prijs inclusief plaatsing en btw.

De kosten van een opbouw zijn van verschillende factoren afhankelijk en daarom lastig vast te stellen. Zo hebben de materiaalkeuze en afmetingen van de dakopbouw een groot aandeel in de kosten. Ook de afwerking speelt een belangrijke rol: ga je voor een casco, standaard of luxe afwerking.

Bekijk de dakopbouw prijzen per vierkante meter. Hoe groter de dakopbouw wordt, hoe lager de prijs per m2. Liever de exacte dakopbouw prijs weten?

Slim dakopbouw prijzen vergelijken
Vind beste deal
dakopbouw kosten
dakopbouw prijzen
dakopbouw prijs
wat kost een dakopbouw
Toon alle afbeeldingen
Inspiratie opdoen?
Dakopbouw voorbeelden

Prijsopbouw dakopbouw plaatsen

Materiaal
Arbeid
Voorrijkosten
Afval

Wil je meer informatie over de verschillende dakopbouw materialen en hun prijzen? We hebben de kosten en mogelijkheden per materiaal voor je op een rijtje gezet.

Voordat je een dakopbouw kan laten plaatsen, moet je een aantal keuzes maken. Denk hierbij aan eerder genoemde aspecten zoals het materiaal voor de dakopbouw, de grootte van de opbouw en de afwerking. Maar bij een dakopbouw is er veel meer mogelijk:

Dakopbouw afwerken: casco, standaard of luxe?

casco dakopbouw

Bij een casco dakopbouw wordt de buitenkant afgewerkt door de vakmannen. Je moet nog wel zelf de binnenkant afwerken, of dit later laten doen door een andere vakman.

standaard afwerking dakopbouw

Laat je de dakopbouw standaard afwerken, dan wordt de buitenkant helemaal afgewerkt. Ook de binnenkant wordt tot een zekere hoogte afgewerkt, maar je moet zelf ook nog aan de slag. Wat er bij de standaard afwerking zit inbegrepen verschilt per vakman. Laat je hierover adviseren door de vakman.

luxe afwerking dakopbouw

Wil je direct je dakopbouw kunnen gebruiken en niets meer hoeven doen? Laat de dakopbouw dan luxe afwerken. Zowel de binnen- als buitenkant wordt volledig afgewerkt opgeleverd. Je kan de ruimte direct in gebruik nemen.

Wil je een dakopbouw op je woning? Je hebt dan altijd een vergunning nodig. Je maakt namelijk een nieuwe verdieping op je huis. Bij het aanvragen van een vergunning komen ook kosten kijken. Het komt vaak voor dat de specialist de vergunning voor je regelt en dit in de offerte meeneemt.

Meer informatie?
Dakopbouw vergunning

Weet je al precies wat voor dakopbouw je wilt of ben je nog op zoek naar meer advies? De specialisten in het Slimster-netwerk kunnen je vrijblijvend van advies voorzien. Hulp inschakelen van een vakman heeft nog meer belangrijke voordelen:

 • Snelle en correcte plaatsing
 • Garantie na plaatsing
 • Opruimen bouwafval
 • Regelen vergunning en bouwtekening
calculator
Bespaar op de voorrijkosten
Niet te veel betalen? Kies voor een vakman die in jouw regio actief is en houd de reiskosten in de hand.

Het plaatsen van een dakopbouw is geen kleine verbouwing. Met hulp van een ervaren en deskundige specialist zorg je dat deze verbouwing goed gebeurt. Vraag gratis offertes aan en vergelijk regionale bedrijven. Je kiest daarna zelf met welk bouwbedrijf je in zee gaat en bespaart hier tot wel 45% mee.

Direct 953 bedrijven vergelijken

 1. Vraag binnen 1 minuut aan
 2. Ontvang vrijblijvende offertes
 3. Kies de beste deal