• Genomineerd voor Website van het Jaar 2020
  Vergelijken via Slimster is gewoon mogelijk, maar houd wel rekening met de RIVM richtlijnen. #LetOpElkaar ❤️ Meer weten?
  Dakopbouw vergunning

  Dakopbouw vergunning

  Dakopbouw offerte
  Gratis & vrijblijvend
  Ga naar

  Heb je een vergunning nodig voor het plaatsen van een dakopbouw? Het antwoord is: ja. Een extra verdieping plaatsen kan nooit zonder vergunning.

  Hoe vraag ik een omgevingsvergunning aan?

  De omgevingsvergunning vraag je aan bij de gemeente of het Omgevingsloket. Bij het Omgevingsloket heb je wel een DigiD nodig. Om een vergunning te kunnen aanvragen, moet je diverse documenten opsturen. De bouwtekening is hier een voorbeeld van. De reguliere procedure ziet er als volgt uit:

  1. Aanvraag indienen via de Gemeente of Omgevingsloket
  2. Er wordt contact met je opgenomen als de aanvraag incompleet is
  3. Aanvraag wordt beoordeeld door de gemeente
  4. Aanvraag wordt goedgekeurd
  5. Omwonenden krijgen de kans om bezwaar aan te tekenen
  6. De gemeente laat weten of de vergunning is verleend
  Specialist regelt plaatsing + vergunning

  Hoe lang duurt de vergunningaanvraag?

  dakopbouw vergunning aanvragen

  Bij de reguliere procedure heeft de gemeente 8 weken de tijd om te reageren op jouw aanvraag. Is de aanvraag incompleet, dan kan het langer duren. Zorg dat je de aanvraag zo volledig mogelijk opstuurt. Is de aanvraag goedgekeurd, dan krijgen omwonenden nog 6 weken om bezwaar te maken.

  Niet bouwen voordat dakopbouw bouwvergunning is verleend

  De vergunning voor de dakopbouw wordt verleend als er in die 6 weken geen bezwaar wordt gemaakt. We raden je aan om te wachten met bouwen totdat de vergunning ook werkelijk is verleend. De gemeente kan je namelijk anders een boete geven.

  Kosten van een omgevingsvergunning De kosten voor de vergunning verschillen per gemeente. De gemiddelde prijs in Nederland ligt tussen de 150 en 600 euro. Raadpleeg de website van jouw gemeente voor het exacte bedrag.

  Hoe wordt de aanvraag beoordeeld?

  De aanvraag wordt op basis van drie documenten beoordeeld: het bestemmingsplan, de welstandsnota en het Bouwbesluit. Een aanvraag moet aan alle voorwaarden en regels voldoen voordat de vergunning wordt verleend. Deze regels en voorwaarden hebben betrekking op de bestemming van het grondgebied, de uiterlijke kenmerken van het woongebied, de veiligheid en de gezondheid (welstand).

  Hulp bij vergunningaanvraag

  De specialisten die bij Slimster zijn aangesloten, hebben de nodige ervaring met het aanvragen van bouwvergunningen. Zij kunnen de vergunningaanvraag volledig uit handen nemen en zich ontfermen over de bouwtekening. Vraag gratis offertes aan en vind eenvoudig de beste deal. Zo bespaar je tijd en geld.

  Vind beste vakman voor dakopbouw + vergunning

  Henk Troost Aannemersbedrijf
  Bouwbedrijf Gooise Meren
  Badinstallaties Betucom
  Rob't Hart Aannemers
  Vraag binnen 1 minuut aan Ontvang vrijblijvende offertes Kies de beste deal