Javascript is disabled, features may not work
Prefab dakopbouw plaatsen
Vergelijk beste aannemer deals
 • Gratis & vrijblijvend

Prefab dakopbouw plaatsen

Een snelle manier om meer ruimte te creëren in huis is het plaatsen van een prefab dakopbouw. Heb je een woning met een plat dak? Dan behoort deze dakopbouw zeker tot de mogelijkheden.

Voordelen prefab dakopbouw

 • In 1 dag geplaatst
 • Minder risico op montagefouten
 • Beperkte hoeveelheid afval

Nadelen prefab dakopbouw

 • Minder maatwerk mogelijk

Wat is een prefab dakopbouw?

prefab dakopbouw

Een prefab dakopbouw is een snelle en eenvoudige manier om meer ruimte te creëren. Prefab staat voor prefabricaat. De opbouw wordt vrijwel altijd binnen één dag geplaatst, omdat het bouwwerk in zijn geheel wordt geleverd.

Met een prefab dakopbouw wordt een (houtskelet) dakopbouw bedoeld die voor een (groot) deel is voorgeproduceerd in de fabriek. De dakopbouw wordt op het dak geplaatst en waar nodig nog afgewerkt met hout, zink of kunststof.

Inspiratie opdoen?
Dakopbouw voorbeelden

Wat kost een prefab dakopbouw?

De prijs van een prefab dakopbouw is afhankelijk van verschillende factoren, zoals de afmetingen van de opbouw en de materiaalkeuze. Ook de afwerking speelt een rol. Benieuwd naar de prijs van jouw nieuwe prefab dakopbouw? Vraag dan gratis e vrijblijvend offertes aan via Slimster en ontvang verschillende prijsopgaven.

Vergelijk prefab dakopbouw prijzen
Vind beste deal

Prijsopbouw prefab dakopbouw

Materiaal
Arbeid
Voorrijkosten
Afval

Een prefab dakopbouw wordt vrijwel altijd gemaakt van een houten skelet. Bij de afwerking heb je vervolgens de keuze uit hout, kunststof of zink. Wil je een stenen dakopbouw? Die wordt altijd traditioneel op het dak gemaakt. Het materiaal bepaalt een groot deel van de dakopbouw prijs. Niet alleen de materiaalkeuze, maar ook de afwerking en extra opties zijn van invloed op de kosten.

Afwerking prefab dakopbouw

Je kan een prefab opbouw op verschillende manieren afwerken:

 • Casco dakopbouw: buitenkant volledig afgewerkt, binnenkant niet
 • Standaard dakopbouw: buitenkant volledig afgewerkt, binnenkant grotendeels
 • Luxe dakopbouw: zowel buitenkant als binnenkant volledig afgewerkt

Extra opties

Naast de afwerking heb je ook de keuze uit extra opties. Denk hier bijvoorbeeld aan dakramen, zonwering of zonnepanelen.

Je hebt altijd een bouwvergunning nodig als je een dakopbouw op je platte dak plaatst. Je verhoogt de nok (of het hoogste punt) van je woning en dit kan nooit zonder vergunning.

Meer informatie?
Dakopbouw vergunning

Een prefab dakopbouw wordt grotendeels in de fabriek voorgeproduceerd en wordt vervolgens binnen 1 dag op het dak geplaatst. De plaatsingskosten van een prefab opbouw zullen hierdoor lager uitvallen dan de kosten van een traditionele opbouw; een specialist zal hier namelijk doorgaans minder uren aan kwijt zijn.

Om nog slimmer te besparen, raden we je aan om altijd bedrijven te vergelijken. Ieder bedrijf hanteert zijn eigen uurtarief. Door te vergelijken weet je zeker dat je nooit te veel betaalt.

calculator
Bespaar op de voorrijkosten
Bij Slimster brengen we je alleen in contact met specialisten die in jouw regio actief zijn. Zo ben je nooit absurde bedragen aan voorrijkosten kwijt.

Een prefab dakopbouw laat je natuurlijk plaatsen door een ervaren specialist. Bij Slimster vergelijk je eenvoudig regionale bedrijven en betaal je hierdoor nooit te veel voor jouw nieuwe dakopbouw.

Direct 1031 specialisten vergelijken

 1. Vraag binnen 1 minuut aan
 2. Ontvang vrijblijvende offertes
 3. Kies de beste deal