• Onafhankelijke informatie
  • Gecontroleerde specialisten
  • 101.000+ vergelijkingen
Gecontroleerde specialisten
Onafhankelijke informatie

Prefab dakopbouw plaatsen

Een snelle manier om meer ruimte te creëren in huis is het plaatsen van een prefab dakopbouw. Heb je een woning met een plat dak? Dan behoort deze dakopbouw zeker tot de mogelijkheden.

Wat is een prefab dakopbouw?

Een prefab dakopbouw is een snelle en eenvoudige manier om meer ruimte te creëren. Prefab staat voor prefabricaat. De opbouw wordt vrijwel altijd binnen één dag geplaatst, omdat het bouwwerk in zijn geheel wordt geleverd. Met een prefab dakopbouw wordt een houtskelet dakopbouw bedoeld die voor een (groot) deel is voorgeproduceerd in de fabriek. De dakopbouw wordt op het dak geplaatst en waar nodig nog afgewerkt met hout, zink of kunststof.

Prijzen prefab dakopbouw

De prijs van een prefab dakopbouw is afhankelijk van verschillende factoren, zoals de afmetingen van de opbouw en de materiaalkeuze. Ook de afwerking speelt een rol.

Benieuwd naar prijzen van een prefab opbouw? We hebben de algemene dakopbouw kosten op een rij gezet, zo krijg je een beeld van de mogelijkheden. Liever de exacte prijs weten van jouw dakopbouw? Vraag dan gratis dakopbouw-offertes aan via Slimster.

Vergelijk prefab dakopbouw prijzen
Prijsopbouw prefab dakopbouw 1. Materiaalkosten
2. Montagekosten
3. Reiskosten
4. Afvoerkosten

Materiaalkosten bij prefab opbouw

Een prefab dakopbouw wordt vrijwel altijd gemaakt van een houten skelet. Bij de afwerking heb je vervolgens de keuze uit hout, kunststof of zink. Wil je een stenen dakopbouw? Die wordt altijd traditioneel op het dak gemaakt. Het materiaal bepaalt een groot deel van de dakopbouw prijs. Niet alleen de materiaalkeuze, maar ook de afwerking en extra opties zijn van invloed op de kosten.

Afwerking prefab dakopbouw

Je kan een prefab opbouw op verschillende manieren afwerken:

  • Casco: buitenkant volledig afgewerkt, binnenkant niet
  • Standaard: buitenkant volledig afgewerkt, binnenkant grotendeels
  • Luxe: zowel buitenkant als binnenkant volledig afgewerkt

Extra opties

Naast de afwerking heb je ook de keuze uit extra opties. Denk hier bijvoorbeeld aan dakramen, zonwering of zonnepanelen.

Vergunning nodig?

Je hebt altijd een bouwvergunning nodig als je een dakopbouw op je platte dak plaatst. Je verhoogt de nok (of het hoogste punt) van je woning en dit kan nooit zonder vergunning.

Meer inspiratie opdoen

Wil je een extra verdieping op je woning, maar weet je nog niet hoe deze eruit komt te zien? Doe dan meer inspiratie op door de dakopbouw-voorbeelden te bekijken.

Plaatsingskosten prefab dakopbouw

Een prefab dakopbouw wordt grotendeels in de fabriek voorgeproduceerd en wordt vervolgens binnen 1 dag op het dak geplaatst. De plaatsingskosten van een prefab opbouw zullen hierdoor lager uitvallen dan de kosten van een traditionele opbouw; een specialist zal hier namelijk doorgaans minder uren aan kwijt zijn. Om nog slimmer te besparen, raden we je aan om altijd bedrijven te vergelijken. Ieder bedrijf hanteert zijn eigen uurtarief. Door te vergelijken weet je zeker dat je nooit te veel betaalt.

Eenvoudig op de reiskosten besparen Door bedrijven via Slimster te vergelijken, bespaar je extra op de kosten. We brengen je namelijk alleen in contact met regionale bedrijven, waardoor je nooit absurde bedragen aan reiskosten kwijt bent.

Vergelijk bedrijven en bespaar

Een prefab dakopbouw laat je natuurlijk plaatsen door een ervaren specialist. Bij Slimster vergelijk je eenvoudig regionale bedrijven en betaal je hierdoor nooit te veel voor jouw nieuwe dakopbouw. Zo bespaar je tot wel 45%!

Eenvoudig en snel de beste dakopbouw-specialist vinden
GK Timmerwerken
Ruiter Dakkapellen & Klok
Uniek Bouw & Montage
Bouwbedrijf Van Ramesdonk
Vraag binnen 1 minuut aan Ontvang vrijblijvende offertes Kies de beste deal