Stenen dakopbouw kosten

Pascal van de Beek
Content Specialist
3 minuten

Heeft jouw woning een plat dak en wil je een dakopbouw die één geheel vormt met de rest van je woning? Dan is het in veel gevallen het beste om een stenen dakopbouw te plaatsen. Zo creëer je niet alleen een extra verdieping en veel ruimte, maar blijft de uitstraling van je woning hetzelfde.

Tip: in het begin is er waarschijnlijk een licht kleurverschil tussen de bestaande en nieuwe stenen. Dit verschil verdwijnt na verloop van tijd.

Voordelen stenen dakopbouw

 • Lange levensduur
 • Eén geheel met de woning
 • Onderhoudsvrij
 • Goede isolatie

Nadelen stenen dakopbouw

 • Langere bouwtermijn, altijd maatwerk
 • Kan nodig zijn om fundering aan te passen

Wat kost een stenen dakopbouw?

De prijs van een stenen dakopbouw wordt bepaald door verschillende factoren, zoals de afmetingen, de afwerking en extra opties. Een stenen dakopbouw wordt altijd op het dak gebouwd en is niet beschikbaar in een prefab variant. De montage heeft uiteraard ook invloed op de prijs.

Benieuwd naar de stenen dakopbouw prijzen? Vraag gratis offertes aan via Slimster en ontvang verschillende prijsopgaven.

Vergelijk stenen dakopbouw prijzen
Vind beste deal
stenen dakopbouw kosten
Inspiratie opdoen?
Dakopbouw voorbeelden

Prijsopbouw stenen dakopbouw plaatsen

Materiaal
Arbeid
Voorrijkosten
Afval

Mogelijkheden met gemetselde dakopbouw

Een stenen dakopbouw prijs wordt grotendeels bepaald door het materiaal. De materiaalkosten worden beïnvloed door verschillende onderdelen, zoals de afmetingen, de afwerking en extra toevoegingen.

Traditionele stenen dakopbouw

Een stenen dakopbouw wordt ook wel een traditionele dakopbouw genoemd. Deze opbouw wordt altijd op het dak gebouwd en is niet beschikbaar in een prefab versie. Een gemetselde dakopbouw is zwaarder dan een houtskelet opbouw. Met behulp van een constructieberekening wordt bepaald hoeveel extra gewicht (de fundering van) de woning kan dragen.

Aan de hand van deze som wordt vastgesteld of er met steen gewerkt kan worden. Wil je toch graag steen, maar is het gewicht te zwaar? Dan is het nodig om de fundering aan te passen.

Stenen opbouw afwerken

Je kunt ervoor kiezen om de binnenkant van de opbouw casco te laten opleveren. Ook kan je een standaard afwerking of volledige, luxe afwerking kiezen.

Extra opties

Naast de afwerking heb je ook de keuze uit extra opties. Wil je een dakraam of lichtstraat? Wil je zonnepanelen op het dak? Je kan de opbouw helemaal naar je eigen wens samenstellen.

Dakopbouw vergunning nodig

Je hebt altijd een vergunning nodig om een dakopbouw van steen of een ander materiaal te plaatsen. Je creëert namelijk een nieuwe verdieping en hier is altijd een bouwvergunning voor vereist.

Meer informatie?
Dakopbouw vergunning

Dakopbouw laten plaatsen door ervaren vakman

Er is veel vakkennis en expertise vereist om een stenen dakopbouw te plaatsen. Bij Slimster hebben we enkel vakkundige bedrijven in ons netwerk, zodat je zeker weet dat de plaatsing goed gebeurt. Een specialist brengt natuurlijk de nodige kosten met zich mee, maar hier staan enkele belangrijke voordelen tegenover:

 • Snelle en correcte plaatsing
 • Vrijblijvend advies bij jou thuis
 • Garantie na plaatsing
 • Regelen van bouwtekening en vergunning
 • Opruimen bouwafval
Slim besparen op je nieuwe dakopbouw
We brengen je alleen in contact met vakmannen die in jouw regio werken, waardoor je eenvoudig bespaart op de reiskosten van de specialist.

Beste deal vinden voor stenen dakopbouw

Stenen dakopbouw kosten

Op zoek naar een bouwbedrijf om jouw dakopbouw te plaatsen? Vraag gratis dakopbouw-offertes aan bij Slimster en vergelijk regionale bedrijven. Je bepaalt zelf welke specialist de opdracht gaat uitvoeren. Zo voorkom je dat je te veel betaalt.

Direct 1244 specialisten vergelijken

AS memi bouw en renovatie
DRS projecten
IM2 bouw
soltectum
tanerflex
verandalux
Aannemersbedrijf F.H. v. Keulen
JS Badkamers
HGR Pro Bouw
ERIYA
DeLeidseBouwer
Cartexbouw
 1. Vraag binnen 1 minuut aan
 2. Ontvang vrijblijvende offertes
 3. Kies de beste deal
Gratis dakopbouw offertes?
Geheel vrijblijvend
Stenen dakopbouw kosten