• Onafhankelijke informatie
 • Gecontroleerde specialisten
 • 101.000+ vergelijkingen
Gecontroleerde specialisten
Onafhankelijke informatie
Stenen dakopbouw kosten

Stenen dakopbouw kosten

Heeft jouw woning een plat dak en wil je een dakopbouw die één geheel vormt met de rest van je woning? Dan is het in veel gevallen het beste om een stenen dakopbouw te plaatsen. Zo creëer je niet alleen een extra verdieping en veel ruimte, maar blijft de uitstraling van je woning hetzelfde.

Tip: in het begin is er waarschijnlijk een licht kleurverschil tussen de bestaande en nieuwe stenen. Dit verschil verdwijnt na verloop van tijd.

Voordelen stenen dakopbouw

 • Lange levensduur
 • Eén geheel met de woning
 • Onderhoudsvrij
 • Goede isolatie

Nadelen stenen dakopbouw

 • Langere bouwtermijn, altijd maatwerk
 • Kan nodig zijn om fundering aan te passen

Prijzen stenen dakopbouw

De prijs van een stenen dakopbouw wordt bepaald door verschillende factoren, zoals de afmetingen, de afwerking en extra opties. Een stenen dakopbouw wordt altijd op het dak gebouwd en is niet beschikbaar in een prefab variant. De plaatsing van de opbouw op het dak is ook van invloed op de prijs.

Benieuwd naar de stenen dakopbouw prijzen? We hebben de algemene dakopbouw kosten voor je op een rij gezet per m2. Hoe groter de dakopbouw, hoe lager de prijs per m2 zal uitvallen. Liever de exacte stenen opbouw prijs weten? Vraag dan gratis dakopbouw-offertes aan via Slimster.

Vergelijk stenen dakopbouw prijzen
Prijsopbouw stenen dakopbouw 1. Materiaalkosten
2. Montagekosten
3. Reiskosten
4. Afvoerkosten

Materiaalkosten gemetselde dakopbouw

Een stenen dakopbouw prijs wordt grotendeels bepaald door het materiaal. De materiaalkosten worden beïnvloed door verschillende onderdelen, zoals de afmetingen, de afwerking en extra toevoegingen.

Traditionele stenen dakopbouw

Een stenen dakopbouw wordt ook wel een traditionele dakopbouw genoemd. Deze opbouw wordt altijd op het dak gebouwd en is niet beschikbaar in een prefab versie. Een gemetselde dakopbouw is zwaarder dan een houtskelet opbouw. Met behulp van een constructieberekening wordt bepaald hoeveel extra gewicht (de fundering van) de woning kan dragen.

Aan de hand van deze som wordt vastgesteld of er met steen gewerkt kan worden. Wil je toch graag steen, maar is het gewicht te zwaar? Dan is het nodig om de fundering aan te passen.

Afwerking van de opbouw

Een stenen dakopbouw kan je op diverse manieren afwerken. Je kan ervoor kiezen om de binnenkant van de opbouw casco te laten opleveren. Ook kan je een standaard afwerking of volledige, luxe afwerking kiezen.

Inspiratie opdoen voor je stenen dakopbouw? Bekijk de dakopbouw voorbeelden.

Extra opties

Naast de afwerking heb je ook de keuze uit extra opties. Wil je een dakraam of lichtstraat in je dakopbouw? Wil je zonnepanelen op het dak laten plaatsen? Je kan de opbouw helemaal naar je eigen wens samenstellen.

Vergunning nodig voor dakopbouw?

Je hebt altijd een vergunning nodig om een dakopbouw van steen of een ander materiaal te plaatsen. Je creëert namelijk een nieuwe verdieping en hier is altijd een bouwvergunning voor vereist. We hebben alle informatie over dakopbouw vergunningen voor je uitgezocht.

Montagekosten dakopbouw van steen

Er is veel vakkennis en expertise vereist om een stenen dakopbouw te plaatsen. Bij Slimster hebben we enkel vakkundige bedrijven in ons netwerk, zodat je zeker weet dat de plaatsing goed gebeurt. Een specialist brengt natuurlijk de nodige kosten met zich mee, maar hier staan enkele belangrijke voordelen tegenover:

 • Snelle en correcte plaatsing
 • Vrijblijvend advies bij jou thuis
 • Garantie na plaatsing
 • Regelen van bouwtekening en vergunning
 • Opruimen bouwafval
Slim besparen op je nieuwe dakopbouw Bij Slimster vergelijk je eenvoudig verschillende bedrijven met elkaar. Dit levert je al gauw een besparing van 45% op. We brengen je alleen in contact met regionale vakmannen, waardoor je ook nog eens bespaart op de reiskosten van de specialist.

Vind eenvoudig de beste deal

Op zoek naar een bouwbedrijf om jouw dakopbouw te plaatsen? Vraag gratis dakopbouw-offertes aan bij Slimster en vergelijk regionale bedrijven. Je bepaalt zelf welke specialist de opdracht gaat uitvoeren. Zo voorkom je dat je te veel betaalt.

Vrijblijvend dakopbouw-offertes vergelijken
GK Timmerwerken
Ruiter Dakkapellen & Klok
Uniek Bouw & Montage
Bouwbedrijf Van Ramesdonk
Vraag binnen 1 minuut aan Ontvang vrijblijvende offertes Kies de beste deal

Meer manieren om woning te vergroten

Heeft jouw woning geen plat dak, maar wil je toch meer ruimte creëren? Dan heb je nog verschillende mogelijkheden om je woning in de hoogte uit te breiden:

Natuurlijk kan je ook een andere soort uitbouw realiseren.