• Onafhankelijke informatie
 • Gecontroleerde specialisten
 • 101.000+ vergelijkingen
Gecontroleerde specialisten
Onafhankelijke informatie
Kunststof dakopbouw kosten

Kunststof dakopbouw kosten

Meer ruimte nodig in je woning en heeft jouw huis een plat dak? Met een dakopbouw creëer je een extra verdieping op je huis. Kies voor een kunststof opbouw en profiteer van dit onderhoudsvrije materiaal.

Voordelen kunststof dakopbouw

 • Weinig onderhoud nodig
 • Lange levensduur
 • Goede isolatie
 • Houtlook mogelijk

Nadelen kunststof dakopbouw

 • Iets duurder dan hout
 • Lastiger te herstellen bij schade dan hout
Kunststof dakopbouwmet houtskelet Een kunststof dakopbouw bestaat altijd uit een houten skelet. De dakopbouw wordt vervolgens met kunststof bekleed en afgewerkt.
kunststof dakopbouw kosten

Prijzen kunststof dakopbouw

Wil je de prijs van een kunststof dakopbouw weten? Een kunststof dakopbouw is een houtskelet opbouw met een kunststof bekleding. De kunststof dakopbouw prijzen zijn afhankelijk van verschillende factoren, zoals de afmetingen en het gebruikte merk kunststof. Ook de afwerking en manier van plaatsing is van invloed op de prijs.

We hebben de algemene dakopbouw kosten voor je op een rijtje gezet. Je vindt de prijs per m2. Hoe groter de dakopbouw is, hoe lager de prijs per m2. Liever de exacte kunststof dakopbouw prijs weten voor jouw woning? Vraag dan gratis dakopbouw-offertes aan via Slimster.

Vergelijk kunststof dakopbouw prijzen
Prijsopbouw kunststof dakopbouw 1. Materiaalkosten
2. Plaatsingskosten
3. Reiskosten
4. Afvoerkosten

Materiaalkosten kunststof dakopbouw

Het materiaal is voor een groot deel bepalend voor de kunststof dakopbouw prijs. De materiaalkosten bevatten verschillende onderdelen, zoals het merk kunststof, de afwerking en extra toevoegingen.

Merk kunststof

Er zijn verschillende kunststof merken op de markt. Denk hierbij aan Keralit, Trespa, Weru of Veka. Maar dit is slechts een greep uit de vele mogelijkheden. Ieder merk heeft zijn eigen voordelen, kwaliteiten en prijs. De dakopbouw-specialisten kunnen je adviseren over hun mogelijkheden en jouw beste opties.

Opbouw bekleden met kunststof

Een kunststof dakopbouw bestaat uit meer dan enkel kunststof. Zo is deze opbouw eigenlijk altijd voorzien van een houten skelet. Dit houtskelet wordt vervolgens bekleed met kunststof.

Afwerking van de opbouw

Je hebt verschillende mogelijkheden wat betreft de dakopbouw afwerking:

 • Casco: buitenkant volledig afgewerkt, binnenkant niet
 • Standaard: buitenkant volledig afgewerkt, binnenkant grotendeels
 • Luxe: zowel buitenkant als binnenkant volledig afgewerkt

Extra opties

Het is mogelijk om extra opties toe te voegen aan je dakopbouw. Wil je bijvoorbeeld zonwering voor de ramen hebben? Of wil je graag zonnepanelen op het dak? Het is allemaal mogelijk.

Vergunning nodig voor dakopbouw?

Omdat je een extra verdieping creëert met een dakopbouw, heb je hier altijd een omgevingsvergunning voor nodig. Ook moet je rekening houden met bepaalde richtlijnen en regelgeving. Ontdek alle informatie met betrekking tot dakopbouw vergunningen.

Plaatsingskosten van dakopbouw kunststof

Naast het materiaal is ook de montage van invloed op de dakopbouw kosten. Een opbouw kan op 2 manieren worden gerealiseerd:

 • Prefab dakopbouw
 • Tradionele dakopbouw

Een prefab opbouw wordt grotendeels in de fabriek geproduceerd en kan snel geplaatst worden op het dak. Een traditionele opbouw duurt wat langer, want deze wordt volledig op het dak gebouwd.

Naast de manier van plaatsen, speelt ook het uurtarief van de bedrijven een rol. Ieder bedrijf hanteert zijn eigen uurtarief, waardoor het extra belangrijk is om verschillende bedrijven te vergelijken. Zo weet je zeker dat je nooit te veel betaalt.

Bespaar op de reiskosten Bij Slimster kom je in contact met regionale bedrijven. Dit levert je al direct een besparing op, want je bent minder geld kwijt aan de reiskosten.

Vind eenvoudig de beste dakopbouw-specialist

Op zoek naar een goede vakman voor een nieuwe kunststof dakopbouw? Vraag gratis en vrijblijvend dakopbouw-offertes aan en vergelijk regionale specialisten. Je bepaalt zelf met welk bouwbedrijf je in zee gaat en bespaart zo tot wel 45%. Dat is slim vergelijken.

Vrijblijvend dakopbouw-offertes vergelijken
GK Timmerwerken
Ruiter Dakkapellen & Klok
Uniek Bouw & Montage
Bouwbedrijf Van Ramesdonk
Vraag binnen 1 minuut aan Ontvang vrijblijvende offertes Kies de beste deal

Meer manieren om woning te vergroten

Heeft jouw woning geen plat dak, maar wil je toch meer ruimte creëren? Dan heb je nog verschillende mogelijkheden om je woning in de hoogte uit te breiden:

Natuurlijk kan je ook een andere soort uitbouw realiseren.