Kunststof dakopbouw kosten

Pascal van de Beek
Content Specialist
3 minuten

Meer ruimte nodig in je woning en heeft jouw huis een plat dak? Met een dakopbouw creëer je een extra verdieping op je huis. Kies voor een kunststof opbouw en profiteer van dit onderhoudsvrije materiaal.

Voordelen kunststof dakopbouw

 • Weinig onderhoud nodig
 • Lange levensduur
 • Goede isolatie
 • Houtlook mogelijk

Nadelen kunststof dakopbouw

 • Iets duurder dan hout
 • Lastiger te herstellen bij schade dan hout
Kunststof dakopbouwmet houtskelet
Een kunststof dakopbouw bestaat altijd uit een houten skelet. De dakopbouw wordt vervolgens met kunststof bekleed en afgewerkt.

Wat kost een kunststof dakopbouw?

Wil je de prijs van een kunststof dakopbouw weten? Een kunststof dakopbouw is een houtskelet opbouw met een kunststof bekleding. De kunststof dakopbouw prijzen zijn afhankelijk van verschillende factoren, zoals de afmetingen en het gebruikte merk kunststof. Ook de afwerking en manier van plaatsing is van invloed op de prijs. Vraag gratis offertes aan voor een prijsopgave van jouw nieuwe kunststof opbouw.

Vergelijk kunststof dakopbouw prijzen
Vind beste deal
kunststof dakopbouw kosten
Inspiratie opdoen?
Dakopbouw inspiratie

Prijsopbouw kunststof dakopbouw

Materiaal
Arbeid
Voorrijkosten
Afval

Mogelijkheden met dakopbouw kunststof

Het materiaal is voor een groot deel bepalend voor de kunststof dakopbouw prijs. De materiaalkosten bevatten verschillende onderdelen, zoals het merk kunststof, de afwerking en extra toevoegingen.

Merk kunststof

Er zijn verschillende kunststof merken op de markt. Denk hierbij aan Keralit, Trespa, Weru of Veka. Maar dit is slechts een greep uit de vele mogelijkheden. Ieder merk heeft zijn eigen voordelen, kwaliteiten en prijs. De dakopbouw specialisten kunnen je adviseren over hun mogelijkheden en jouw beste opties.

Opbouw bekleden met kunststof

Een kunststof dakopbouw bestaat uit meer dan enkel kunststof. Zo is deze opbouw eigenlijk altijd voorzien van een houten skelet. Dit houtskelet wordt vervolgens bekleed met kunststof, waardoor een 'kunststof dakopbouw' ontstaat. Het is ook mogelijk om voor een polyester dakopbouw te gaan: deze opbouw bestaat volledig uit kunststof en heeft geen houten skelet.

Dakopbouw afwerken

Je hebt verschillende mogelijkheden wat betreft de dakopbouw afwerking:

 • Casco dakopbouw: buitenkant volledig afgewerkt, binnenkant niet
 • Standaard dakopbouw: buitenkant volledig afgewerkt, binnenkant grotendeels
 • Luxe dakopbouw: zowel buitenkant als binnenkant volledig afgewerkt

Extra opties

Het is mogelijk om extra opties toe te voegen aan je dakopbouw. Wil je bijvoorbeeld zonwering voor de ramen hebben? Of wil je graag zonnepanelen op het dak? Het is allemaal mogelijk.

Vergunning nodig voor dakopbouw?

Omdat je een extra verdieping creëert met een dakopbouw, heb je hier altijd een omgevingsvergunning voor nodig. Ook moet je rekening houden met bepaalde richtlijnen en regelgeving.

Meer informatie?
Dakopbouw vergunning

Kunststof dakopbouw laten plaatsen door vakman

Naast het materiaal is ook de montage van invloed op de dakopbouw kosten. Een opbouw kan op 2 manieren worden gerealiseerd:

 • Prefab dakopbouw: wordt in de fabriek geproduceerd en op het dak geplaatst.
 • Tradionele dakopbouw: wordt volledig op het dak gebouwd en duurt wat langer.

Naast de manier van plaatsen, speelt ook het uurtarief van de bedrijven een rol. Ieder bedrijf hanteert zijn eigen uurtarief, waardoor het extra belangrijk is om verschillende bedrijven te vergelijken. Zo weet je zeker dat je nooit te veel betaalt.

Bespaar op de reiskosten
Bij Slimster kom je in contact met bedrijven die in jouw regio werkzaam zijn. Dit levert je al direct een besparing op, want je bent minder geld kwijt aan de reiskosten.

Beste deal vinden voor je kunststof opbouw

Kunststof dakopbouw kosten

Op zoek naar een goede vakman voor een nieuwe kunststof dakopbouw? Vraag gratis en vrijblijvend dakopbouw offertes aan en vergelijk regionale specialisten. Je bepaalt zelf met welk bouwbedrijf je in zee gaat.

Direct 1243 specialisten vergelijken

AS memi bouw en renovatie
DRS projecten
IM2 bouw
soltectum
tanerflex
verandalux
Aannemersbedrijf F.H. v. Keulen
JS Badkamers
HGR Pro Bouw
ERIYA
DeLeidseBouwer
Cartexbouw
 1. Vraag binnen 1 minuut aan
 2. Ontvang vrijblijvende offertes
 3. Kies de beste deal
Gratis dakopbouw offertes?
Geheel vrijblijvend
Kunststof dakopbouw kosten