• Onafhankelijke informatie
 • Gecontroleerde specialisten
 • 101.000+ vergelijkingen
Gecontroleerde specialisten
Onafhankelijke informatie
Zinken dakopbouw kosten

Zinken dakopbouw kosten

Een dakopbouw op een plat dak is ideaal om extra veel ruimte mee te creëren in je woning. Door de dakopbouw met zink te bekleden, profiteer je van de voordelen van dit materiaal.

Voordelen zinken dakopbouw

 • Industriële uitstraling
 • Duurzaam materiaal
 • Goede isolatie
 • Hoge kwaliteit

Nadelen zinken dakopbouw

 • Specifieke look niet voor ieder huis geschikt
 • Prijzig materiaal
Zink combineren met materialen Een zinken dakopbouw bestaat vrijwel altijd uit een houten skelet. Dit houtskelet is dan vervolgens bekleed met zink.

Prijzen zinken dakopbouw

Een zinken dakopbouw bestaat zowel uit hout als zink. De zinken bekleding is niet goedkoop en dit merk je in de prijs van de dakopbouw. Zinken dakopbouw prijzen zijn afhankelijk van meerdere factoren, zoals de afmetingen en de afwerking. Ook de manier van monteren speelt een rol, net als de extra opties.

We hebben de algemene dakopbouw kosten op een rij gezet. De prijs is per m2 weergegeven. Hoe groter de dakopbouw, hoe lager de prijs per m2 zal zijn. Liever de exacte zinken dakopbouw prijs weten voor jouw woning? Vraag dan gratis dakopbouw-offertes aan via Slimster.

Vergelijk zinken dakopbouw prijzen
Prijsopbouw zinken dakopbouw 1. Materiaalkosten
2. Plaatsingskosten
3. Reiskosten
4. Afvoerkosten

Materiaalkosten zinken dakopbouw

De prijs van een zinken dakopbouw wordt voor een groot deel bepaald door het materiaal. De materiaalkosten worden onder meer opgebouwd uit de afwerking van de opbouw en extra toevoegingen.

Dakopbouw bekleden met zink

Een zinken dakopbouw bestaat helemaal niet alleen uit zink. De opbouw wordt gemaakt van een houten skelet en vervolgens met zink bekleed. Je kan ervoor kiezen om een volledig zinken bekleding te plaatsen, maar je kan ook een combinatie van zink, kunststof en/of hout gebruiken.

Afwerking van de opbouw

Een zinken dakopbouw kan op verschillende manieren worden afgewerkt:

 • Casco: buitenkant volledig afgewerkt, binnenkant niet
 • Standaard: buitenkant volledig afgewerkt, binnenkant grotendeels
 • Luxe: zowel buitenkant als binnenkant volledig afgewerkt

Extra opties

Je kan ook nog extra opties toevoegen aan je nieuwe dakopbouw van zink. Wil je bijvoorbeeld een dakraam, zonwering of raamdecoratie? Wil je duurzaam energie opwekken met behulp van zonnepanelen? Of zoek je een goede stukadoor om je nieuwe verdieping volledig naar jouw wens af te werken?

Vergunning nodig voor dakopbouw?

Voor een dakopbouw heb je altijd een vergunning nodig. Je creëert een nieuwe etage en dit kan nooit vergunningsvrij gebeuren. Ontdek meer over dakopbouw vergunningen.

Inspiratie opdoen?

Wil je je woning vergroten met een dakopbouw, maar weet je nog niet welke? Bekijk dan de verschillende dakopbouw voorbeelden en doe meer inspiratie op voor jouw nieuwe opbouw.

Plaatsingskosten dakopbouw zink

Maar weinig mensen gaan zelf aan de slag met een dakopbouw en dat is niet zonder reden. Schakel de hulp in van een ervaren specialist: dit is niet alleen veilig, maar je weet ook zeker dat de plaatsing goed gebeurt. Een dakopbouw-specialist brengt natuurlijk wel kosten met zich mee. De prijs van de specialist is onder meer afhankelijk van:

 • De montage: prefab of traditioneel?
 • Het uurtarief: verschilt per bedrijf

Wij raden je altijd aan om verschillende bedrijven te vergelijken. Zo krijg je een beeld van de mogelijkheden en kosten. Bij Slimster vraag je eenvoudig gratis dakopbouw-offertes aan en kies je zelf welke vakman de opdracht krijgt.

Slim besparen op de kosten Bij Slimster kom je alleen contact met bedrijven die actief zijn in jouw regio. Zo bespaar je automatisch op de reiskosten van de specialist.

De beste dakopbouw-specialist vinden

Wil je een zinken dakopbouw realiseren? Vraag dan gratis dakopbouw-offertes aan via Slimster en kom in contact met regionale bedrijven. Je vergelijkt de prijsopgaven en kiest zelf met welke aannemer je in zee gaat. Je besparing kan zo oplopen tot wel 45%.

Vrijblijvend dakopbouw-offertes vergelijken
GK Timmerwerken
Ruiter Dakkapellen & Klok
Uniek Bouw & Montage
Bouwbedrijf Van Ramesdonk
Vraag binnen 1 minuut aan Ontvang vrijblijvende offertes Kies de beste deal

Meer manieren om woning te vergroten

Heeft jouw woning geen plat dak, maar wil je toch meer ruimte creëren? Dan heb je nog verschillende mogelijkheden om je woning in de hoogte uit te breiden:

Natuurlijk kan je ook een andere soort uitbouw realiseren.