• Onafhankelijke informatie
  • Gecontroleerde specialisten
  • 101.000+ vergelijkingen
Gecontroleerde specialisten
Onafhankelijke informatie

Casco dakopbouw

Ben je op zoek naar een voordelige manier om meer ruimte te creëren? Een casco dakopbouw is een ideale mogelijkheid, mits je handig bent of mensen kent die kunnen helpen met de afwerking van de dakopbouw. Je moet na de oplevering namelijk nog zelf aan de slag met de afwerking.

Wat is er al gedaan?

  • Buitenzijde wind en waterdicht gemaakt
  • Dekvloer gelegd
  • Trap gemaakt

Wat moet er nog gebeuren?

  • Aftimmerwerkzaamheden (binnen en buitenkant)
  • Schilderwerk
  • Installatiewerkzaamheden
  • Stucwerk binnen
  • Vloer gelegd
Waarom kiezen voor een casco dakopbouw? Ben je handig of ken je veel klussers? Bespaar dan op de kosten van een dakopbouw en laat de opbouw casco plaatsen. Deze opbouw is ook vaak binnen één dag geplaatst, maar je bent daarna natuurlijk zelf nog wel enige tijd bezig met de afwerking.

Wat kost een casco dakopbouw?

De kosten van een casco dakopbouw vallen lager uit dan de prijs van een standaard afgewerkte dakopbouw. Er is minder afgewerkt in een casco opbouw en dat zie je natuurlijk terug in de kosten. Je moet er wel rekening mee houden dat je nog wel kosten maakt voor de afwerking die voor jouw rekening komt.

Ben je benieuwd naar de casco dakopbouw prijzen? In onderstaande tabel vind je een schatting van de kosten. Je kan zien dat de prijs per m2 lager wordt, naarmate de dakopbouw groter wordt. Liever de exacte prijs weten van jouw dakopbouw? Vraag dan gratis dakopbouw-offertes aan via Slimster.

Oppervlakte
Casco prijs*
20 - 30 m2 € 1.100 p/m2
30 - 50 m2 € 1.000 p/m2
50 - 75 m2 € 900 p/m2
75- 100 m2 € 800 p/m2
100+ m2 € 700 p/

* Vanaf-prijs inclusief montage en btw.

Vergelijk casco dakopbouw prijzen
Prijsopbouw casco dakopbouw 1. Materiaalkosten
2. Montagekosten
3. Reiskosten
4. Afvoerkosten

Materiaalkosten casco opbouw

Het materiaal bepaalt een groot deel van de prijs van een casco dakopbouw. De materiaalkosten bestaan uit verschillende onderdelen, zoals de materiaalkeuze, grootte van de opbouw en extra opties.

Materiaalkeuze

Je hebt de keuze uit 4 materiaalsoorten:

Naast de materiaalkeuze speelt ook de grootte van de dakopbouw een rol. Hoe groter de opbouw, hoe meer materiaal je namelijk nodig hebt. Toch wordt een dakopbouw goedkoper per m2, naarmate de opbouw zelf groter is.

Extra opties

Bij een casco opbouw neem je een groot deel van de afwerking voor eigen rekening. Toch kan je ervoor kiezen om bepaalde opties toe te voegen. Denk hierbij aan op maat gemaakte zonwering of zonnepanelen op het dak.

Vergunning nodig?

Voor een opbouw op het dak heb je altijd een omgevingsvergunning nodig. Je maakt een extra verdieping en dit kan nooit zonder vergunning.

Meer inspiratie opdoen

Twijfel je nog over jouw nieuwe dakopbouw en wil je meer inspiratie opdoen? Bekijk dan de dakopbouw-voorbeelden.

Plaatsingskosten casco dakopbouw

Een specialist is minder tijd kwijt aan het plaatsen van een casco dakopbouw dan een afgewerkte opbouw. Dit merk je natuurlijk in de kosten. Toch raden we je altijd aan om verschillende bedrijven te vergelijken. Iedere vakman hanteert een eigen uurtarief, waardoor de prijzen flink kunnen verschillen. Door slim te vergelijken, kan je besparing oplopen tot wel 45%.

Bespaar op de reiskosten Bij Slimster kom je in contact met regionale bedrijven. Hierdoor houd je de reiskosten altijd binnen de perken.

Slim vergelijken, slim besparen

Het plaatsen van een dakopbouw is een flinke investering. Door de opbouw casco te plaatsen, bespaar je al wat op de kosten. Het vergelijken van bedrijven kan je ook nog eens een besparing opleveren. Kom in contact met bedrijven uit de regio en kies zelf de beste specialist. Dat is slim vergelijken.

Vind de beste dakopbouw-specialist
GK Timmerwerken
Ruiter Dakkapellen & Klok
Uniek Bouw & Montage
Bouwbedrijf Van Ramesdonk
Vraag binnen 1 minuut aan Ontvang vrijblijvende offertes Kies de beste deal