• Onafhankelijke informatie
  • Gecontroleerde specialisten
  • 101.000+ vergelijkingen
Gecontroleerde specialisten
Onafhankelijke informatie

Welke dakopbouw materialen zijn er?

Wat vind je belangrijk bij een nieuwe dakopbouw? Wil je weinig onderhoud hebben aan de opbouw of geef je de voorkeur aan een karakteristieke uitstraling? Onderhoud, uitstraling, isolatie en de kosten zijn allemaal aspecten die bepalen welk materiaal het meest geschikt is.

Kosten van dakopbouw materialen

Het materiaal is verantwoordelijk voor een groot deel van de dakopbouw prijzen. Natuurlijk spelen er andere kosten een rol, zoals de montagekosten, reiskosten en de kosten om het afval af te voeren. De prijs is echter niet de enige reden om voor een zeker materiaal te kiezen. In de onderstaande tabel vind je de verschillende materialen en zie je hoe ze zich tot elkaar verhouden op het gebied van prijs, uitstraling, isolatie en onderhoud.

Eenvoudig dakopbouw materialen vergelijken Zie in één oogopslag welk materiaal het meest geschikt is voor jouw dakopbouw.

Materiaalkeuze dakopbouw

Materiaal
Prijs
Uitstraling
Isolatie
Onderhoudsvrij
Houten dakopbouw ++ + -
Kunststof dakopbouw + ++ ++
Stenen dakopbouw €€ + ++ ++
Zinken dakopbouw €€ ++ + +

Stel je eigen dakopbouw samen

Je kan een dakopbouw helemaal naar je eigen wensen vormgeven. Je kan ervoor kiezen om slechts een deel af te werken met zink en de rest van de dakopbouw met kunststof of hout te bekleden. Daarnaast kan je extra toevoegingen laten plaatsen, zoals zonwering of een dakraam. Of misschien wil je wel zonnepanelen op het dak? Ook zijn er verschillende dakopbouw soorten beschikbaar.

Dankzij de keuze uit materialen en afwerkingsmogelijkheden is een dakopbouw geheel op maat te maken. Wil je meer advies ontvangen over de mogelijkheden van een dakopbouw op jouw woning? Vraag dan gratis dakopbouw-offertes aan via Slimster en ontvang vrijblijvend advies van vakkundige bedrijven.

Vrijblijvend dakopbouw-offertes vergelijken
GK Timmerwerken
Ruiter Dakkapellen & Klok
Uniek Bouw & Montage
Bouwbedrijf Van Ramesdonk
Vraag binnen 1 minuut aan Ontvang vrijblijvende offertes Kies de beste deal