• Genomineerd voor Website van het Jaar 2020
  Vergelijken via Slimster is gewoon mogelijk, maar houd wel rekening met de RIVM richtlijnen. #LetOpElkaar ❤️ Meer weten?
  Houten dakopbouw kosten

  Houten dakopbouw kosten

  Dakopbouw offerte
  Gratis & vrijblijvend
  Ga naar

  Ben je op zoek naar meer ruimte en heeft jouw huidige woning een plat dak? Dan hoef je niet te verhuizen, maar kan je een dakopbouw laten plaatsen. Kies voor een houten dakopbouw en geef je woning een authentieke, karakteristieke uitstraling.

  Voordelen houten dakopbouw

  • Mooie, authentieke uitstraling
  • Helemaal naar wens te maken
  • Lagere prijs dan kunststof en steen

  Nadelen houten dakopbouw

  • Vergt onderhoud
  • Plaatsing duurt langer dan prefab dakopbouw
  Combinatie van materialen Hout is ideaal om met andere materialen te combineren. Een dakopbouw kan als houtskeletbouw worden geplaatst en vervolgens met kunststof of zink worden bekleed.

  Wat kost een houten dakopbouw?

  Een houten dakopbouw is doorgaans iets goedkoper dan dezelfde dakopbouw van kunststof. De prijs van een houten dakopbouw is afhankelijk van diverse factoren, het is daarom lastig om een prijsindicatie te noemen. Wil je een prijs weten van jouw nieuwe houten dakopbouw? Vraag dan gratis offertes aan via Slimster en ontvang meerdere prijsopgaven.

  Vergelijk houten dakopbouw prijzen

  houten dakopbouw prijzen
  Inspiratie opdoen?

  Prijsopbouw houten dakopbouw plaatsen

  Mogelijkheden met dakopbouw hout

  Een dakopbouw prijs wordt voor een groot deel bepaald door het materiaal. Wist je dat de meeste dakopbouwen voor een deel uit hout bestaan? Met een houten dakopbouw bedoelen we hier een opbouw met een houten skelet én een houten afwerking.

  Wat is een houtskelet dakopbouw?

  Houtskeletbouw is een geschikte manier om een dakopbouw te plaatsen. Een houten skelet is licht en ideaal voor op de woning. Dankzij het lichte gewicht is er minder vaak een aanpassing aan de fundering vereist. Ook biedt houtskelet een goede isolatie. Voor de buitenafwerking heb je de keuze uit hout, zink of kunststof.

  Houten dakopbouw afwerken

  Wanneer je een houten dakopbouw laat bouwen, is het ook van belang om de afwerking te bepalen. Je hebt doorgaans 3 keuzes:

  • Casco dakopbouw: buitenkant volledig afgewerkt, binnenkant niet
  • Standaard dakopbouw: buitenkant volledig afgewerkt, binnenkant grotendeels
  • Luxe dakopbouw: zowel buitenkant als binnenkant volledig afgewerkt

  Extra toevoegingen

  Je kan er daarnaast voor kiezen om extra opties toe te voegen aan je dakopbouw. Wat dacht je van zonwering? Of zorg dat het stucwerk al volledig is uitgevoerd. Ook kan je jouw dakopbouw gebruiken om zonnepanelen op te plaatsen.

  Vergunning voor dakopbouw nodig?

  Wanneer je een dakopbouw gaat realiseren, heb je altijd een omgevingsvergunning nodig. Je maakt namelijk een extra etage op je woning. Om een opbouw te mogen plaatsen moet je eerst voldoen aan bepaalde richtlijnen.

  Meer informatie?
  Houtlook in plaats van echt hout? Wil je de uitstraling van hout, maar ben je op zoek naar een onderhoudsvrije dakopbouw? Ga dan voor een houtlook opbouw. Deze dakopbouw heeft een houtskelet en is bekleed met kunststof dat niet van hout te onderscheiden is.
  dakopbouw hout plaatsen

  Houten dakopbouw plaatsen door vakman

  Niet alleen het materiaal, maar ook de plaatsing is van invloed op de houten dakopbouw kosten. Een opbouw kan geplaatst worden op 2 manieren:

  • Prefab dakopbouw: wordt voor een groot deel in de fabriek geproduceerd en is makkelijk op het dak te plaatsen.
  • Traditionele dakopbouw: wordt volledig op het dak gebouwd.

  Naast de manier van plaatsen, speelt ook het uurtarief van de vakman een rol. De kosten kunnen namelijk per bedrijf variëren. Daarom raden we altijd aan om meerdere offertes te vergelijken voordat je een keuze maakt.

  Eenvoudig besparen op de kosten Schakel de hulp in van een regionale vakman en houd hierdoor de reiskosten in de hand. Door ook zelf het bouwafval af te voeren, bespaar je nog meer op de kosten.

  Beste deal vinden voor houten dakopbouw

  Bij Slimster kan je vrijblijvend meerdere dakopbouw offertes met elkaar vergelijken. Je komt in contact met regionale specialisten en ontvangt verschillende prijsopgaven. Je beslist zelf met welke vakman je in zee gaat. Dat is slim vergelijken!

  Direct 763 specialisten vergelijken

  Henk Troost Aannemersbedrijf
  Bouwbedrijf Gooise Meren
  Badinstallaties Betucom
  Rob't Hart Aannemers
  Vraag binnen 1 minuut aan Ontvang vrijblijvende offertes Kies de beste deal