Houten dakopbouw kosten

Pascal van de Beek
Content Specialist
3 minuten

Ben je op zoek naar meer ruimte en heeft jouw huidige woning een plat dak? Dan hoef je niet te verhuizen, maar kan je een dakopbouw laten plaatsen. Kies voor een houten dakopbouw en geef je woning een authentieke, karakteristieke uitstraling.

Voordelen houten dakopbouw

 • Mooie, authentieke uitstraling
 • Helemaal naar wens te maken
 • Lagere prijs dan kunststof en steen

Nadelen houten dakopbouw

 • Vergt onderhoud
 • Plaatsing duurt langer dan prefab dakopbouw
Combinatie van materialen
Hout is ideaal om met andere materialen te combineren. Een dakopbouw kan als houtskeletbouw worden geplaatst en vervolgens met kunststof of zink worden bekleed.

Wat kost een houten dakopbouw?

Een houten dakopbouw is doorgaans iets goedkoper dan dezelfde dakopbouw van kunststof. De prijs van een houten dakopbouw is afhankelijk van diverse factoren, het is daarom lastig om een prijsindicatie te noemen. Wil je een prijs weten van jouw nieuwe houten dakopbouw? Vraag dan gratis offertes aan via Slimster en ontvang meerdere prijsopgaven.

Vergelijk houten dakopbouw prijzen
Vind beste deal
houten dakopbouw prijzen
Inspiratie opdoen?
Dakopbouw voorbeelden

Prijsopbouw houten dakopbouw plaatsen

Materiaal
Arbeid
Voorrijkosten
Afval

Mogelijkheden met dakopbouw hout

Een dakopbouw prijs wordt voor een groot deel bepaald door het materiaal. Wist je dat de meeste dakopbouwen voor een deel uit hout bestaan? Met een houten dakopbouw bedoelen we hier een opbouw met een houten skelet én een houten afwerking.

Wat is een houtskelet dakopbouw?

Houtskeletbouw is een geschikte manier om een dakopbouw te plaatsen. Een houten skelet is licht en ideaal voor op de woning. Dankzij het lichte gewicht is er minder vaak een aanpassing aan de fundering vereist. Ook biedt houtskelet een goede isolatie. Voor de buitenafwerking heb je de keuze uit hout, zink of kunststof.

Houten dakopbouw afwerken

Wanneer je een houten dakopbouw laat bouwen, is het ook van belang om de afwerking te bepalen. Je hebt doorgaans 3 keuzes:

 • Casco dakopbouw: buitenkant volledig afgewerkt, binnenkant niet
 • Standaard dakopbouw: buitenkant volledig afgewerkt, binnenkant grotendeels
 • Luxe dakopbouw: zowel buitenkant als binnenkant volledig afgewerkt

Extra toevoegingen

Je kan er daarnaast voor kiezen om extra opties toe te voegen aan je dakopbouw. Wat dacht je van zonwering? Of zorg dat het stucwerk al volledig is uitgevoerd. Ook kan je jouw dakopbouw gebruiken om zonnepanelen op te plaatsen.

Vergunning voor dakopbouw nodig?

Wanneer je een dakopbouw gaat realiseren, heb je altijd een omgevingsvergunning nodig. Je maakt namelijk een extra etage op je woning. Om een opbouw te mogen plaatsen moet je eerst voldoen aan bepaalde richtlijnen.

Meer informatie?
Dakopbouw vergunning
Houtlook in plaats van echt hout?
Wil je de uitstraling van hout, maar ben je op zoek naar een onderhoudsvrije dakopbouw? Ga dan voor een houtlook opbouw. Deze dakopbouw heeft een houtskelet en is bekleed met kunststof dat niet van hout te onderscheiden is.
dakopbouw hout plaatsen

Houten dakopbouw plaatsen door vakman

Niet alleen het materiaal, maar ook de plaatsing is van invloed op de houten dakopbouw kosten. Een opbouw kan geplaatst worden op 2 manieren:

 • Prefab dakopbouw: wordt voor een groot deel in de fabriek geproduceerd en is makkelijk op het dak te plaatsen.
 • Traditionele dakopbouw: wordt volledig op het dak gebouwd.

Naast de manier van plaatsen, speelt ook het uurtarief van de vakman een rol. De kosten kunnen namelijk per bedrijf variëren. Daarom raden we altijd aan om meerdere offertes te vergelijken voordat je een keuze maakt.

Eenvoudig besparen op de kosten
Schakel de hulp in van een regionale vakman en houd hierdoor de reiskosten in de hand. Door ook zelf het bouwafval af te voeren, bespaar je nog meer op de kosten.

Beste deal vinden voor houten dakopbouw

Houten dakopbouw kosten

Bij Slimster kan je vrijblijvend meerdere dakopbouw offertes met elkaar vergelijken. Je komt in contact met regionale specialisten en ontvangt verschillende prijsopgaven. Je beslist zelf met welke vakman je in zee gaat. Dat is slim vergelijken!

Direct 1244 specialisten vergelijken

AS memi bouw en renovatie
DRS projecten
IM2 bouw
soltectum
tanerflex
verandalux
Aannemersbedrijf F.H. v. Keulen
JS Badkamers
HGR Pro Bouw
ERIYA
DeLeidseBouwer
Cartexbouw
 1. Vraag binnen 1 minuut aan
 2. Ontvang vrijblijvende offertes
 3. Kies de beste deal
Gratis dakopbouw offertes?
Geheel vrijblijvend
Houten dakopbouw kosten