• Onafhankelijke informatie
 • Gecontroleerde specialisten
 • 101.000+ vergelijkingen
Gecontroleerde specialisten
Onafhankelijke informatie
Houten dakopbouw kosten

Houten dakopbouw kosten

Ben je op zoek naar meer ruimte en heeft jouw huidige woning een plat dak? Dan hoef je niet te verhuizen, maar kan je een dakopbouw laten plaatsen. Kies voor een houten dakopbouw en geef je woning een authentieke, karakteristieke uitstraling.

Voordelen houten dakopbouw

 • Mooie, authentieke uitstraling
 • Helemaal naar wens te maken
 • Lagere prijs dan kunststof en steen

Nadelen houten dakopbouw

 • Vergt onderhoud
 • Plaatsing duurt langer dan prefab dakopbouw
Combinatie van materialen Hout is ideaal om met andere materialen te combineren. Een dakopbouw kan als houtskeletbouw worden geplaatst en vervolgens met kunststof of zink worden bekleed.

Prijzen houten dakopbouw

Een houten dakopbouw is doorgaans iets goedkoper dan dezelfde dakopbouw van kunststof. De prijs van een houten dakopbouw is afhankelijk van diverse factoren. Kies je alleen voor hout of gebruik je ook zink of kunststof? Daarnaast zijn de afmetingen van de opbouw en de afwerking van invloed op de kosten.

Benieuwd naar de houten dakopbouw prijzen? We hebben de algemene dakopbouw kosten voor je op een rij gezet. Je vindt hier de prijs per m2. Hoe groter de dakopbouw, hoe lager de prijs per m2 wordt. Wil je liever de exacte prijs van jouw nieuwe houten dakopbouw weten, vraag dan gratis dakopbouw-offertes aan via Slimster.

Vergelijk houten dakopbouw prijzen
Prijsopbouw houten dakopbouw 1. Materiaalkosten
2. Montagekosten
3. Voorrijkosten
4. Afvoerkosten

Materiaalkosten dakopbouw hout

Een dakopbouw prijs wordt voor een groot deel bepaald door het materiaal. Hoewel de meeste dakopbouwen deels van hout zijn gemaakt, bedoelen we met een houten dakopbouw een opbouw met een houten skelet én een houten afwerking.

Wat is een houtskelet dakopbouw?

Houtskeletbouw is een geschikte manier om een dakopbouw te plaatsen. Een houten skelet is licht en ideaal voor op de woning. Dankzij het lichte gewicht is er minder vaak een aanpassing aan de fundering vereist. Ook biedt houtskelet een goede isolatie. Voor de buitenafwerking heb je de keuze uit hout, zink of kunststof.

houtskelet dakopbouw

Afwerking houten dakopbouw

Wanneer je een houten dakopbouw laat bouwen, is het ook van belang om de afwerking te bepalen. Je hebt doorgaans 3 keuzes:

 • Casco: buitenkant volledig afgewerkt, binnenkant niet
 • Standaard: buitenkant volledig afgewerkt, binnenkant grotendeels
 • Luxe: zowel buitenkant als binnenkant volledig afgewerkt

Extra toevoegingen

Je kan er daarnaast voor kiezen om extra opties toe te voegen aan je dakopbouw. Wat dacht je van zonwering? Of zorg dat het stucwerk al volledig is uitgevoerd. Ook kan je jouw dakopbouw gebruiken om zonnepanelen op te plaatsen.

Vergunning voor dakopbouw nodig?

Wanneer je een dakopbouw gaat realiseren, heb je altijd een omgevingsvergunning nodig. Je maakt namelijk een extra etage op je woning. Om een opbouw te mogen plaatsen moet je eerst voldoen aan bepaalde richtlijnen. Ontdek alles over de dakopbouw vergunningen.

Houtlook in plaats van echt hout? Wil je de uitstraling van hout, maar ben je op zoek naar een onderhoudsvrije dakopbouw? Ga dan voor een houtlook opbouw. Deze dakopbouw heeft een houtskelet en is bekleed met kunststof dat niet van hout te onderscheiden is.

Montagekosten dakopbouw hout

Niet alleen het materiaal, maar ook de plaatsing is van invloed op de houten dakopbouw kosten. Een dakopbouw kan geplaatst worden op 2 manieren:

 • Prefab dakopbouw
 • Traditionele dakopbouw

Een prefab dakopbouw wordt voor een groot deel in de fabriek voorgeproduceerd en kan snel op het dak geplaatst worden. Een traditionele dakopbouw wordt volledig op het dak gebouwd. Naast de manier van plaatsen, speelt ook het uurtarief van de vakman een rol. De kosten kunnen namelijk per bedrijf variëren. Daarom raden we altijd aan om meerdere offertes te vergelijken voordat je een keuze maakt.

Eenvoudig besparen op de kosten Schakel de hulp in van een regionale vakman en houd hierdoor de reiskosten in de hand. Door ook zelf het bouwafval af te voeren, bespaar je nog meer op de kosten.

Slim en snel de beste dakopbouw-specialist vinden

Bij Slimster kan je vrijblijvend meerdere dakopbouw offertes met elkaar vergelijken. Je komt in contact met regionale specialisten en ontvangt verschillende prijsopgaven. Je beslist zelf met welke vakman je in zee gaat en bespaart zo tot wel 45%. Dat is slim vergelijken!

Vergelijk gratis offertes voor je houten dakopbouw
GK Timmerwerken
Ruiter Dakkapellen & Klok
Uniek Bouw & Montage
Bouwbedrijf Van Ramesdonk
Vraag binnen 1 minuut aan Ontvang vrijblijvende offertes Kies de beste deal

Meer manieren om woning te vergroten

Heeft jouw woning geen plat dak, maar wil je toch meer ruimte creëren? Dan heb je nog verschillende mogelijkheden om je woning in de hoogte uit te breiden:

Natuurlijk kan je ook een andere soort uitbouw realiseren.