Lichtstraat prijzen

Pascal van de Beek
Content Specialist
6 minuten
Minimale kosten € 2.000
Gemiddelde kosten € 3.750
Maximale kosten € 5.500
Gemiddelde prijs lichtstraat plaatsen.

Wil je meer lichtinval in huis, in je aanbouw of onder je overkapping? Een lichtstraat zorgt voor extra daglicht. Maar wat kost een lichtstraat plaatsen?

Wat kost een lichtstraat?

Gemiddelde prijs
Lichtstraat prijzen € 2.000 - 5.500

Gemiddelde lichtstraat plat dak prijzen, incl. montage en btw.

Wat kost het plaatsen van een lichtstraat? De lichtstraat prijs is afhankelijk van verschillende factoren. Het is daarom lastig om een goede prijsindicatie te geven. Wil je een goedkope lichtstraat plaatsen of ga je voor een lichtstraat met specifieke maten en wensen? We kunnen wel de gemiddelde lichtstraat prijzen vertellen, maar houd er rekening mee dat de kosten kunnen variëren, afhankelijk van jouw situatie en wensen.

Direct lichtstraat specialisten vergelijken

Prijsopbouw lichtstraat

Hoe is de prijs van een lichtstraat opgebouwd? De lichtstraat kosten zijn afhankelijk van de volgende factoren:

 • Materiaal
 • Isolatie
 • Model & afmetingen
 • Montage
 • Extra opties

Prijsvoorbeelden lichtstraat

 • Goedkope lichtstraat

Wat kost een goedkope lichtstraat? Je kunt al een goedkope lichtstraat laten plaatsen voor 2.000 tot 3.000 euro. Denk hier aan een houten lichtstraat in het platte dak van een overkapping of veranda met kunststof beglazing zonder isolatie. De lichtstraat is een standaard maat en model en heeft geen extra opties. Na plaatsing werk je de lichtstraat zelf af.

 • Standaard lichtstraat

Een standaard lichtstraat kost gemiddeld 3.000 - 4.000 euro. Denk bijvoorbeeld aan een aluminium lichtstraat met zadeldak of lessenaarsdak. De lichtstraat is voorzien van HR++ glas en wordt in een woonruimte geplaatst.

 • Luxe lichtstraat

Een luxe lichtstraat is doorgaans voorzien van extra opties. De prijzen kunnen flink oplopen, maar starten meestal rond de 4.000 euro. Denk bij een luxe lichtstraat aan een aluminium of stalen lichtstraat, voorzien van HR++ glas. De lichtstraat is op maat gemaakt en voorzien van extra opties, zoals ingebouwde zonwering en een afgewerkte binnenzijde.

prijzen lichtstraat hout
aluminium lichtstraat kosten
stalen lichtstraat
lichstraat prijs berekenen

Lichtstraat prijzen vergelijken per materiaal

Het materiaal van de lichtstraat heeft een belangrijke invloed op de prijs. Het gaat hier vooral om het soort frame en het type beglazing.

Opties lichtstraat frame

Materiaal Gemiddelde prijs
Houten lichtstraat prijs € 2.000 - 4.000
Kunststof lichtstraat prijs € 2.500 - 4.500
Aluminium lichtstraat prijs € 3.000 - 5.000
Stalen lichtstraat prijs € 3.500 - 5.500

Gemiddelde lichtstraat plat dak prijzen, incl. montage en btw.

Lichtstraat laten installeren?
Vergelijk offertes
Frameless lichtstraat
Wil je een lichtstraat zonder frame plaatsen? Ook dat is mogelijk. Met een frameless lichtstraat krijg je maximale lichtinval in een minimalistische stijl.

Aluminium lichtstraat: prijzen & info

Soort Prijs
Aluminium lichtstraat prijs € 3.000 - 5.000

Gemiddelde prijs lichtstraat aluminium, inclusief montage.

Wat kost een aluminium lichtstraat plaatsen? Met een aluminium lichtstraat bedoelen we dat het frame van aluminium is gemaakt. Aluminium is een onderhoudsvrij materiaal, met een moderne en strakke uitstraling.

Een aluminium lichtstraat prijs ligt gemiddeld tussen de 3.000 en 5.000 euro. Uiteraard kan de prijs verschillen, afhankelijk van de afmetingen, het model en andere opties.

Aluminium profiel lichtstraat

Veel lichtstraten zijn aan de buitenkant afgewerkt met aluminium profielen, ook als het frame van een ander materiaal is gemaakt. Hierdoor is de lichtstraat onderhoudsvrij en goed beschermd tegen weersinvloeden, ook als het frame bijvoorbeeld van hout is.

Alu lichtstraat plaatsen?
Vergelijk offertes

Houten lichtstraat: prijzen & info

Soort Prijs
Houten lichtstraat prijs € 2.000 - 4.000

Gemiddelde prijs lichtstraat hout, inclusief montage.

Een houten lichtstraat heeft een authentieke uitstraling en zorgt voor veel karakter. Het is de ideale keuze in een houten overkapping of ruimte met houten kozijnen. Maar wat kost een houten lichtstraat?

De houten lichtstraat prijs is gemiddeld 2.000 - 4.000 euro. Dit is wat lager dan bij een aluminium frame. Houd er wel rekening mee dat je meer onderhoud hebt aan een houten lichtstraat en dus meer onderhoudskosten hebt. Tegenwoordig worden de meeste houten lichtstraten daarom aan de buitenkant afgewerkt met aluminium profielen. Zo geniet je van de houten lichtstraat, maar is de lichtstraat aan de buitenkant goed beschermd.

Houten lichtstraat plaatsen?
Vergelijk offertes

Kunststof lichtstraat: prijzen & info

Soort Prijs
Kunststof lichtstraat prijs € 2.500 - 4.500

Gemiddelde prijs lichtstraat kunststof, inclusief montage.

Wil je een kunststof lichtstraat plaatsen? Als je zoekt naar een kunststof lichtstraat, kan dit 2 dingen betekenen:

 • Lichtstraat met kunststof frame
 • Lichtstraat met kunststof beglazing (polycarbonaat)

Zoek je een kunststof lichtstraat frame? Dit komt minder voor dan aluminium en hout, maar heeft zeker zijn voordelen. Een kunststof frame is in vele stijlen verkrijgbaar en vergt weinig onderhoud. Ook is dit frame nog steeds te combineren met aluminium profielen.

Kunststof lichtstraat plaatsen?
Vergelijk offertes

Stalen lichtstraat: prijzen & info

Soort Prijs
Stalen lichtstraat prijs € 3.500 - 5.500

Gemiddelde prijs lichtstraat staal, inclusief montage.

Ben je op zoek naar een lichtstraat met een industriële uitstraling en luxe, moderne look? Een stalen lichtstraat is een echte blikvanger in huis. De prijs van een stalen lichtstraat frame ligt hoger dan bij de andere materialen. Gemiddeld kost een stalen lichtstraat 4.300 tot 5.900 euro. Let op dat de prijs nog flink kan oplopen bij specifieke wensen voor het model, de afmetingen en extra opties. Omdat een stalen lichtstraat ook vaak aan de buitenkant wordt afgewerkt met aluminium profielen, is er weinig onderhoud nodig.

Stalen lichtstraat plaatsen?
Vergelijk offertes

Glazen lichtstraat of polycarbonaat?

Hoeveel kost de beglazing van een lichtstraat? Je hebt grofweg de keuze uit een glazen lichtstraat of polycarbonaat lichtstraat (kunststof). De glazen lichtstraat prijs kan variëren, afhankelijk van de isolatie. Hoe beter de isolatie, hoe duurder de beglazing.

 • Laat je een lichtstraat met enkel glas plaatsen, bijvoorbeeld in een overkapping? Die prijs is lager dan een lichtstraat met HR++ glas. Let op: een glazen lichtstraat wordt altijd gemaakt van veiligheidsglas.
 • Kies je voor een lichtstraat van polycarbonaat? Een belangrijk voordeel is dat polycarbonaat vele malen sterker is dan glas. Daarnaast is polycarbonaat doorgaans goedkoper dan glas.

De 2 opties vergelijken? Lees dan meer over glas of polycarbonaat.

Lichtstraat prijzen: standaard versus maatwerk

Een lichtstraat is verkrijgbaar in vele modellen. De kosten zijn afhankelijk van het type lichtstraat en het formaat. Hoe groter een lichtstraat, hoe hoger de prijs. Een standaard lichtstraat is goedkoper dan een lichtstraat op maat. Specifieke eisen voor het model of afwijkende afmetingen? Houd dan rekening met een hogere prijs.

Extra opties

Heb je alle materialen gekozen en het model en formaat bepaald? Dan kan je ook nog extra opties toevoegen:

 • Lichtstraat afwerken

De afwerking rondom een lichtstraat aan de buitenkant (dakbedekking) en binnenkant zit niet altijd bij de prijs inbegrepen. Check dit dus altijd goed op de offerte.

 • Zonwering of raamdecoratie

Laat je een lichtstraat met ingebouwde zonwering of raamdecoratie plaatsen? Houd rekening met een meerprijs, ook voor de (elektrische) bediening.

 • Lichtstraat (deels) kunnen openen

Standaard worden lichtstraten met vaste beglazing geplaatst. Wil je de lichtstraat (deels) kunnen openen, bijvoorbeeld voor ventilatie? Dit is mogelijk tegen een meerprijs.

 • Ventilatieroosters plaatsen in lichtstraat

Een andere ventilatie optie is het plaatsen van ventilatieroosters in de lichtstraat. Ook dit is mogelijk tegen een meerprijs.

 • Lichtstraat in specifieke kleur

Heb je een specifieke kleur lichtstraat voor ogen? Tegen een meerprijs heb je de keuze uit verschillende kleuren voor het frame.

 • Gekleurd of zonwerend glas

Standaard wordt er helder glas of helder polycarbonaat geplaatst. Maar je kunt ook kiezen voor melkglas of opaal polycarbonaat. Ook zijn andere opties mogelijk, zoals zonwerend glas.

Kosten lichtstraat plaatsen door ervaren vakman

Niet alleen het materiaal, maar ook de plaatsing van de lichtstraat is van invloed op de kosten. Het is verstandig om een vakman in te schakelen voor de montage van de lichtstraat. Omdat de kosten per bedrijf kunnen verschillen, raden we altijd aan om verschillende vakmannen te vergelijken. Dit doe je door gratis lichtstraat offertes aan te vragen via Slimster. Zo weet je zeker dat je nooit te veel betaalt.

Bespaar op de voorrijkosten
Bij Slimster kom je alleen in contact met regionale bedrijven. Zo houd je de reiskosten altijd in de hand. Een andere manier om te besparen, is door zelf het bouwafval op te ruimen.

Lichtstraat kopen & laten plaatsen?

Lichtstraat prijzen

Benieuwd naar de lichtstraat zadeldak prijs? Wil je weten wat een aluminium lichtstraat met lessenaarsdak kost? Of wil je de lichtstraat prijs berekenen van een goedkope lichtstraat op een plat dak? Vraag gratis en vrijblijvend offertes aan bij Slimster en kom in contact met vakspecialisten die in jouw regio werken. Laat je adviseren, vergelijk offertes en beslis zelf wie de beste deal heeft.

Direct lichtstraat specialisten vergelijken

 1. Vraag binnen 1 minuut aan
 2. Ontvang vrijblijvende offertes
 3. Kies de beste deal
Gratis lichtstraat offertes?
Geheel vrijblijvend
Lichtstraat prijzen