• Onafhankelijke informatie
  • Gecontroleerde specialisten
  • 100.000+ vergelijkingen
Gecontroleerde specialisten
Onafhankelijke informatie
Deel deze pagina

Lichtstraat prijzen

Van € 2.250,- Gemiddeld € 3.300,- Tot € 4.300,-
Prijs lichtstraat lessenaarsdak met 2 ramen inclusief montage, HR++ isolatieglas en BTW. Prijzen kunnen oplopen afhankelijk van afmeting en gekozen extra opties.

Heb jij een woonruimte, zoals een uitbouw of aanbouw, of een bedrijfspand waar je meer natuurlijk lichtinval wilt creëeren? Het plaatsen van een lichtstraat is een betaalbare manier om jouw hobbykamer, woonkeuken, slaapkamer of magazijn van extra daglicht te voorzien. Voordat je een aannemer inhuurt om het daklichtsysteem te installeren ben je vast benieuwd naar de kosten. Op Slimster kun je de gemiddelde richtprijzen voor lichtstraten inclusief montage vergelijken. Zo krijg jij een indicatie van wat een daklicht kost. Wil je graag concrete lichtstraat prijzen vergelijken? Dan raden we je aan de gratis offertes van daklicht specialisten aan te vragen door ons offerteformulier in te vullen.

Hoeveel kost een lichtstraat?

De lichtstraat prijs is afhankelijk van verschillende factoren. Zo zijn onder andere de afmeting, het gekozen materiaal en eventuele extra opties (zoals ventilatie of zonwering) van invloed op de kostprijs. Daarnaast speelt het uurtarief van de daklicht specialist ook een rol bij de prijsbepaling. Dus wat kost een lichtstraat inclusief montage? Op deze pagina hebben we gemiddelde vanaf prijzen voor alle soorten daklichten voor je op een rijtje gezet. Deze prijzen zijn inclusief installatie en BTW. De bij Slimster aangesloten bouwbedrijven kunnen jouw nieuwe lichtstraat compleet op maat maken en plaatsen. Alle lichtstraten zijn geschikt voor platte daken en zorgen voor extra natuurlijk lichtinval. De prijs wordt bepaald op basis van jouw wensen, jij beslist dus zelf of je voor een goedkope lichtstraat of duur lichtstraat gaat.

Prijs lichtstraten inclusief montage

Aantal ramen Hout* Kunststof* Aluminium* Staal*
2 ramen € 2.500,- € 2.250,- € 3.600,- € 4.300,-
3 ramen € 2.900,- € 2.650,- € 3.900,- € 4.650,-
4 ramen € 3.250,- € 3.000,- € 4.300,- € 5.200,-
5 ramen € 3.550,- € 3.200,- € 4.650,- € 5.580,-
6 ramen € 3.880,- € 3.540,- € 5.000,- € 6.000,-
7 ramen € 4.190,- € 3.800,- € 5.300,- € 6.360,-

* Vanaf prijs lessenaarsdak lichtstraat inclusief plaatsen, HR++ glas en BTW.

Let op: dit zijn gemiddelde prijzen voor stalen lessenaarsdak lichtstraten voor een plat dak. Afhankelijk van specifieke afmetingen of extra opties (zoals ventilerende ramen en elektrische bediening) kan de prijs oplopen.

Daklicht materialen

Zoals je hebt gelezen is het type materiaal dat je gebruikt voor de lichtstraat van invloed op de prijs. Ieder materiaalsoort heeft zo haar eigen voordelen en nadelen, denk dus goed na over de materiaalkeuze. Een daklicht van hout biedt een sfeervolle uitstraling, terwijl een lichtstraat van staal een stoere en strakke uitstraling heeft. Kunststof lichtstraten zijn duurzaam en onderhoudsvrij, net als aluminium lichtstraten die een moderne look creëeren. Zoek je een goedkope lichtstraat? Dan is een kunststof of houten lichtstraat de beste optie. Heb je meer geld te besteden? Dan kun je kiezen voor een aluminium of stalen lichtstraat.

Direct gratis lichtstraat offertes vergelijken!

Wil jij een lichtstraat kopen en ben jij op zoek naar de beste aanbieding? Slimster brengt jou vrijblijvend in contact met daklicht bedrijven uit jouw eigen regio. Vul het offerteformulier in en ontvang maximaal 5 gratis offertes. Ontdek wat een lichtstraat op maat kost en laat je adviseren door een ervaren expert. Met ons slimme vergelijkingssysteem kun jij tot wel 45 procent besparen op de prijs van lichtstraten inclusief montage, HR++ isolatieglas en BTW.

  • Ontvang 5 vrijblijvende en gratis offertes
  • Adviesgesprek met ervaren daklicht specialist
  • Lichtstraat compleet op maat gemaakt en geplaatst
  • Bespaar tot maar liefst 45% op de totale kosten