Lichtstraat soorten

Pascal van de Beek
Content Specialist
4 minuten

Welke soorten lichtstraten zijn er en wat voor lichtstraat dakconstructie is geschikt voor jou? Je hebt de keuze uit diverse lichtstraat modellen. De meeste soorten zijn toepasbaar op platte daken en op een hellend dak. De meest populaire opties zijn:

 • Lessenaar lichtstraat
 • Zadeldak lichtstraat
 • Vlakke lichtstraat

Ontdek de opties & mogelijkheden voor een lichtstraat in jouw dak.

Lichtstraat in plat dak

lichtstraat plat dak

Wil je een lichtstraat maken in een plat dak? Je kunt deze lichtstraten plaatsen op het platte dak van je woning. Heb je een uitbouw of overkapping en wil je hier een lichtstraat in laten plaatsen? Ook dat is mogelijk:

 • Lichtstraat op plat dak garage
 • Lichtstraat op carport
 • Lichtstraat op plat dak veranda
 • Lichtstraat op plat dak uitbouw
 • Lichtstraat op plat dak woning

Ga je voor een lichtstraat in een plat dak? Er zijn verschillende opties, zoals een lichtstraat met zadeldak, lichtstraat met lessenaarsdak of een vlakke lichtstraat. Bekijk lichtstraat voorbeelden voor meer inspiratie. Heb je een ander soort lichtstraat in gedachten? Vraag offertes aan en laat je adviseren door specialisten.

Lichtstraat in schuin dak

lichtstraat schuin dak

Kan je ook een lichtstraat op een schuin dak plaatsen? Lichtstraten worden meestal in een plat of licht hellend dak geplaatst. Een lichtstraat in een schuin dak is wel mogelijk, maar er wordt dan vaak gekozen voor een of meerdere dakramen. Wil je een groot deel van je dak voorzien van glas? Dan zijn er opties voor meerdere dakramen op een rij.

Lichtstraat in hellend dak? Vraag lichtstraat offertes aan en kom in contact met vakmensen die in jouw regio werken.

Soorten lichtstraat dakconstructie

Wat voor soorten lichtstraten zijn er? Lichtstraten zijn verkrijgbaar in verschillende vormen. De meest populaire opties zijn:

 • Zadeldak lichtstraat
 • Lessenaarsdak lichtstraat
 • Schilddak lichtstraat
 • Piramide lichtstraat
 • Vlakke lichtstraat

Lichtstraat zadeldak

zadeldak lichtstraat
lichtstraat zadeldak prijs
lichtstraat zadeldak
lichtstraat zadeldak staal

Een lichtstraat met zadeldak is een populaire manier voor extra daglicht in een ruimte. Deze zadeldak lichtstraat loopt in een punt en wordt vaak geplaatst in het midden van een plat dak. Door de zadeldak lichtstraat oogt de ruimte groter en lichter.

Vergelijk gratis offertes

Een lichtstraat met zadeldak is ook populair in bedrijfspanden, loodsen en agrarische gebouwen. Dit zadeldak kan in de nok van een puntdak of op een plat dak worden geplaatst.

Lichtstraat schilddak

schilddak lichtstraat
lichtstraat platdak
lichtstraat in dak

Een schilddak lichtstraat lijkt veel op een zadeldak lichtstraat. Waar een zadeldak 2 schuine dakvlakken heeft, bevat een schilddak lichtstraat 4 vlakken. Deze vorm is erg populair bij lichtstraten.

Vergelijk gratis offertes

Lichtstraat lessenaarsdak

lessenaar lichtstraat
lichtstraat lessenaarsdak
lichtstraat hellend dak
lichtstraat schuin

Een lichtstraat met lessenaarsdak heeft een schuine kant en een rechtopstaande kant. Een lessenaarsdak lichtstraat kan vrijstaand geplaatst worden, maar de lichtstraat tegen de gevel plaatsen is ook een optie. Een lessenaar lichtstraat wordt vrijwel altijd op platte daken geplaatst. Wil je een soortgelijke lichtstraat in schuin dak plaatsen? Ga dan voor een platte lichtstraat.

Vergelijk gratis offertes

Vlakke lichtstraat

lichtstraat vlak
vlakke lichtstraat
lichtstraat gevel
lichtstraat plat

Een vlakke lichtstraat is een simpele, stijlvolle manier om extra daglicht in huis te maken. Een platte lichtstraat is in feite een lessenaar lichtstraat, maar dan zonder helling. Hierdoor ligt de lichtstraat parallel aan het dak.

Vergelijk gratis offertes

Lichtstraat piramide

lichtstraat piramide
piramide lichtstraat

Deze lichtstraat heeft ook wel wat weg van een lichtkoepel, maar bestaat uit meerdere glasvlakken in plaats van een enkele koepel. De piramide lichtkoepel heeft, zoals de naam al zegt, de vorm van een piramide.

Vergelijk gratis offertes

Lichtstraat gebogen

gebogen lichtstraat
ronde lichtstraat
lichtstraat gebogen

Een gebogen lichtstraat komt niet vaak voor in woningen. Toch zijn gebogen lichtstraten wel populair in grote panden met weinig natuurlijk lichtinval. Denk bijvoorbeeld aan bedrijfshallen, industriële panden, agrarische gebouwen en opslagloodsen. Een gebogen, ronde lichtstraat is ideaal voor platte of schuine daken en zorgt voor extra daglicht.

Vergelijk gratis offertes

Lichtstraat laten plaatsen door specialist

Lichtstraat soorten

Wil jij een lichtstraat op jouw platte of hellende dak plaatsen? Schakel de hulp in van een vakkundige specialist door lichtstraat offertes aan te vragen. Zo kom je in contact met vakmensen die in jouw regio werken. Laat je adviseren over de mogelijkheden en kies zelf wie de beste deal heeft.

Direct lichtstraat specialisten vergelijken

 1. Vraag binnen 1 minuut aan
 2. Ontvang vrijblijvende offertes
 3. Kies de beste deal
Gratis lichtstraat offertes?
Geheel vrijblijvend
Lichtstraat soorten